Bezpečné hlídání dětí - kde hledat?

485
4.9.25 12:41

Bezpečné hlídání dětí

Máme dvě malé děti, jsem s nimi na rodičovské, rodina daleko…takže žádné hlídání, jakože fakt žádné, za ty zhruba 3 roky jsme s manželem nikde nebyli sami. A už nám to chybí. Kamarádky buď bezdětné s vlastním životem (takže proč by měly hlídat „cizí“ děcka) a nebo mají co dělat s vlastními dětmi (hlídat naše by nezvládly). Školka letos nevyšla.
Tak uvažuju nad placeným hlídáním, ale…jednak je mi líto peněz, kterých moc nemáme a ceny hlídání jsou okolo 300Kč/hod…hlídacích hodin by muselo být víc, aby si děti na hlídačku zvykly, jsou spíš introverti a s cizími lidmi jim to trvá, než se osmělí. A pak se popravdě děsím kvality takové hlídačky…recenze jsou pěkné, ale mám asi strach hlavně z nějakého sexuálního zneužití, ve zprávách furt něco, dneska jsem zas četla o nějakém chlapovi, co zneužíval děti od sousedů, když je hlídal…asi jsem na to teď nějaká citlivá, prostě nechci aby moje děti tohle někdy zažily. Jak s takovým strachem bojujete vy, co využíváte placené hlídání? Nebo se nebojíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24914
4.9.25 12:58

Na hlídačky. cz si myslím něco takového nehrozí, klidně bych je využila.. taky si najdi místní jesličky a dětské skupiky, tam mají učitelky přehled o hlídání malých dětí v místě a poradí ti.. a taky se poptat po okolí, popátrat třeba po „náhradní babičce“ - opuštěné důchodkyni ze sousedství s dobrou pověstí, přece nemůžete mít tři roky děti 24/7 za zadkem, to pak jde intimita a manželství do kopru.. je potřeba hlídání aspoň někdy…

PS : já využívala v případě potřeby sousedku v důchodě - bývalou zdravotní sestru, anděl, za úplatu (kterou furt odmítala, tak to bylo spíš v naturáliích), pak taky mamku od nejlepší kámošky občas (ta holkám dělá babičku dodnes) a pak jsem měla milou chytrou, ale poněkud nešťastnou kámošku, která byla v té době nezaměstnaná a blbě na tom hodně moc finančně, tak té stačily 200kč za den a jídlo pro moje děti a ji a její dceru, napekla jsem, navařila.. a mohla mi urvat ruce - ona vytrhla trn z paty mně, já jí.. ovšem je to pravda 15let, dnes by cena byla třeba 500 pro kámošku za den, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.25 13:12

Využívala jsem. I v okoli hodne znamych vyuziva nebo vyuzivalo. Z hledáček bych se žádného vylozele nebezpečí nebála. Ale…Moje hodnocení je, ze je to takovy pro dite naprosto zabity cas a nám se v tom nechce pokračovat kvuli nasi zábavě. Uz mame DS, takze kvuli praci to nutne nepotrebuju. Co jsem pozorovala chuvy na hřištích, z velké části nic moc. Sedadly na lavickach, sluchátka, chtěly do telefonu. Dite zajistit jen aby se nezabilo a dal je pokud možno neobtezovalo. Naše chuva mela recenze vynasejici do nebes a ona i sobě skvělé mínění, přesto mi lezlo na nervy jak si to dělala jednodussi. Dokud byl malý hodne maly, nechávala ho zapnuteho v jídelní zidli jak nejdéle vydržel a četla mu tam ukazovala knížky, to jo…ale on neni zrovna klidný typ, potrebuje pohybu hodne, se mnou pak byl jak urvany, ze řetězu. Nechávala ho hrat samotného uvnitř a pila kafe na balkoně. Hodne mu poustela televizi. Nechavala ho delat veci ktere nesmi, aby byl klid - on jedmu dobu treba ulitaval na zalivani kytek, nedělala jsem to vubec pred nim a proste jsem to utnula ze nesmi aby nebyly zbytecne sceny. Po hlidani jsem jednou dokonce asi pet kytek nakonec vyhodila uhnilych, proste ho nechavala at lije a lije. Ven chodili jen na nejblizsi hřiště na písek, nikdy nic vic. Když jsem rekla ze si tohle nepreju, dělala to stejně. Casto rusila hlidani tesne pred nebo menila cas. Ja vim, takové blbosti, ale prostě kdyz za to dáváš spoustu peněz…akceptovala bych to asi jednou za čas kdyz bychom nekam šli, jenže jednou za čas chuva na kterou je dite zvykle nebude mit čas. Plní si rozvrh, chtějí pravidelně hlidani, a pak zrovna kdyz chceš ty to vubec nemusi vyjít. A moje dite bylo s nějakou nahodou, která zrovna čas ma, nebylo. Takze proste žádný čas pro sebe sami nemame, nejak jsme to akceptovali…

• Citovat
  • Upravit
24914
4.9.25 13:20
@Anonymní píše: Více

hustá zkušenost, já jsem držka, takže tuhle slečnu NE, uhnilé květiny bych nafotila vedení Hlídaček a žádala náhradu, vím, že bych neuspěla kvůli důkazní nouzi :mrgreen: ale škody v domácnosti za mne NO GO a totéž dítě připásané v jídelní židličce co vydrží,
co to má jako být?? uf, no, nic moc zkušenost teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.25 13:25
@Lucy75 píše: Více

Ja byla tehdy v blbe situaci, zezacatku se předváděla samozřejmě skvele, pak to upadalo, ja si domluvila praci a nemohla jsem ji nakopat do zadku dokud jsem neměla alternativu. Tak jsem napla vsechny síly abych ho dostala nekam do skupinky, coz se povedlo, je to pro nej asi stomilionkrat prinosnejsi a mnohem levnější. Jen pro volný čas nanic no, i kdybych si ho udělala ja, manzel je v práci…

• Citovat
  • Upravit
485
4.9.25 13:35

No…já u nás na pískovišti občas nějaké hlídačky pozoruju a své děti bych žádné nesvěřila, jak už tu bylo napsáno kafíčko a mobil a občas mrknutí na dítě…i když učitelky ze školek mnohdy nejsou o moc lepší. Asi jsem náročná. :nevim:

Edit: jsem si myslela, že si třeba takhle nějakou dobrou vytipuju a „ověřím“ pozorováním, zatím nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.25 13:41
@Pauznuto píše: Více

Nejsi. Školka je neco jineho, tam kdyzuz noc je to dite v kolektivu, uci se tím, uci se s jinými dětmi, nejaky program maji, který ty doma neuděláš, i kdyz zrovna na hřišti je treba nechávají byt. Pokud tam dite nesmutni a nekdo se k nemu nechová špatně, je to přínos, a za mnohem méně peněz. Ty chůvy jsou fskt problem najít, neříkám ze nejsou, ale musí být štěstí a hodne dobrá reference. Ja za tohle co jsem zažila platit penize taky nechci, a představa ze si jdeme nekam nanprochazku nebo na večeři a dite cuci na ty největší blbosti v telce aby neotravovalo…to ne. Musela bych vědět ze se taky ma fajn. Aspoň normálně, veci které spolu bezne děláme my. Ale prostě čekám ze kdyz budu platit tri hodiny, tri hodiny nekdo proste bude skákat kolem mého ditete a nedelat nic jineho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.25 13:43

Možná tip jak to udělala známá, sice to stojí pak jeďte vic, ale vlastne je to řešení. Chůvu s dětmi posila na kroužek nejaky odpolední. Chuva se nemůže flakat a deti program maji.

• Citovat
  • Upravit
485
4.9.25 13:48
@Anonymní píše: Více

Přesně tak, takhle to taky cítím. Říkám si, že třeba už musíme vydržet jen rok dva a budou děcka větší a třeba je zvládnou na chvíli pohlídat prarodiče, když budeme u nich a s mužem někam na chvíli vypadneme…zatím zvládnou hlídat toho staršího, mladší je kojený a hlavně rodiče už nemají tolik sil na dvě malá torpéda, kdy jedno je malé mimino. Třeba to pak bude lepší, děcka se víc zabaví spolu…nevím. Jako já jsem s tím smířená, že se nikdy nikam nedostanu, prostě teď lítám kolem děcek. Čas na muže mám až večer, když děcka usnou, jako aspoň něco. Asi ti chlapi to vidí jinak, protože chodí do práce a pořád mají „svůj“ život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.25 13:56

Aspon mate ty vecery, my ani to ne, dite je nespavec a chodi spat az v deset… :( hlidani mit nebudeme ani pozdeji bohuzel. Jako je to fakt spatny na ten vztah, ale proste nemuze to odnest dite. Rikam si ze casem se treba nejaka moznost naskytne…treba mezi rodinami z okoli, ze skolky a tak. Snazim se udrzovat kontakty s lidmi s podobne starymi detmi, kteri jsou tak nejak podobneho razeni jako my s tim, abychom casem aspon treba neco podnikali spolecne, coz uz je taky zmeny oproti tomu porad jen s ditetem sami, deti se zabavily spolu…

• Citovat
  • Upravit
80178
4.9.25 14:03

A jak by sis to hlídání představovala? Stát nad děckem a koukat jen na ně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.9.25 14:32
@Lucy75 píše: Více

Bohužel tě zklamu. Taky jsem si myslela, že na takovém serveru se to nestane.
Ale bohužel se ke mě dostala informace od známého, který si chtěl v mém rodném městě zaplatit chůvu. A ptal se mě, zda ji náhodou neznám.
Bohužel jsem ji znala. A ji bych nesverila ani křečka.
Své vlastní dítě za trest mlátila (slehala) kopřivami, jejíma dveřma za přítomnosti děti prošlo doooost chlapů a chovali se nevhodne před dětma a další a další.

Od té doby té stránce nevěřím. Ani za mák.
Je pravda, že jsem ji nějaký ten pátek neviděla. Ale zažila jsem ji jako matku dvou dětí. A ani u jednoho dítěte nebyla top matka.
Takže i kdyby se změnila, tak za mě stále byla a bude magor, co své děti trestal například že je šlehal koprivama.
:pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.25 14:39
@inkakřivák píše: Více

No, tak pokud ai chce hrát samo nebo s jinym dítětem, tak na nej treba aspon koukat, aby se mu treba neco nestalo (jedna se o dost malé děti, ne treba pětileté), a pokud se neumi samo zabavit, tal se mu například věnovat?

• Citovat
  • Upravit
1063
4.9.25 15:05
@inkakřivák píše: Více

No, ja jsem chuvu delala. A ja dam takovy priklady co jsem treba s 3 letym delala na hristi:
Stavela babovky, zahrabavala veci do pisku at hleda, houpala na houpacce, pomahala na skluzavku, vybirala ty nejvic nejhezci kaminky, vyrabeli jsme lodky z listi a vetvicek a pousteli na louzi jako na more.

V zivote by me nenapadlo si sednou na zadnici - to jen v pripade, ze si hraje s jinym ditetem a stejne bych sedela max 50cm, neni to moje dite, nemuzu prijit k mame a rict, hm, hele neco se mu stalo, ztovna jsem nekoukala.
Ale vzdy jsem hlidala jen jedno. Dva a z toho jedno mimino bych si treba na hlidani nevzala a to jsem to delala fakt roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.25 15:16
@Andul.weber píše: Více

Ano přesně tak bych si to treba představovala. Aby mi pak dite řeklo s tetou jsem dělal to, tamto. Ne aby si dite vycerpalo veškerou toleranci toho ze se mu nikdo nevěnuje a zbytek dne ja jsem pak nemohla ani na zachod protože si to kompenzuje. Ze bych si sedla na zadek s telefonem nedělám ani ja, vzdyt co je to za čas pro to dite pak, kdyz se ma nejak jen plácat samo a nikdo si ho nevšímá. Vždyť se dá tolik věcí. Hrát si s míčem. Jit se na neco zajímavého podívat, stačí i stavba s bagry. Může chuva ucit nakou písničku nebo říkat pohádku kterou doma nezname. Ukazovat si v knizkach. Malovat doma na papír, venku kridami. To všechno ale jeste tak malé dite nebude dělat samo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML