Bezpečnostní kliky k oknu

130
4.2.16 14:58

Bezpečnostní kliky k oknu

Ahoj maminky,
máte nějak zabezpečená plastová okna proti otevření dětem? Náš chlapeček se je naučil otvírat, takže to musíme nějak vyřešit. U výrobce našich oken mi doporučili tři verze:

Buď kliku na klíček

nebo na nějaký čudlík,

nebo nějakou novinku, že se nějak uzamknou ze spodu a jdou otevřít jen na ventilačku, což zní nejlíp, protože se nemusí při větrání odemykat tím klíčkem.

Nemáte s tím zkušenosti co je nejlepší?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9266
4.2.16 15:01

@Chelsa mame stejneho koumaka a poridili jsme klicky na klicek. Jsme spokojeni a hned jsme byli klidnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
4.2.16 15:02

Ahoj,
máme kliky se zámkem na oknech v patře už cca 5 let a naprostá spokojenost. Klíček je maličkost a nehyzdí to okno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.2.16 15:08

My jsme kliky z oken odšroubovali. Když chci okno otevřít, stačí ji jen na tu chvilku nasadit a zas vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
4.2.16 15:29

@Chelsa
Sundat kliky. Na díru se dělí pěkné krytí, co lze jednoduše otočit/ vysounout nahoru a okno klikou otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.2.16 15:31

My máme čudlík, nemusíme nic nandavat ani odendávat, stačí jen zmáčknout a otočit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
4.2.16 15:53

Weyky: A jak ten čudlík funguje? Není dítě schopné jej také zmáčknout?

Jinak kliky jsme taky odšroubovali, jenže mě rozčiluje je pořád nandavat. Což o to, ale nejhorší je, to štrachání, když se to jen o kousek posune a klika vypadne a pak najít tu správnou polohu na nasazení té kliky zpět a navíc se mi to bez těch klik s dírama v okně nelíbí. Jo, a také se několikrát manželovi stalo, že se mu to špatně překliklo, jak tu kliku špatně nasadil a myslel, že okno zavřel a přitom nebylo úplně pevně zavřené a průvanem se otevřelo, takže horší jak lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
4.2.16 16:55

Kliky na klicek. Koupili jsme v bauhausu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.4.17 09:28

Holky, jak těžké je namontovat ty kliky? Ještě jsem nedokázala ani zjistit, jak sundat ty staré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
15.4.17 09:41

@Tamtama Je to jednoduché, otočíš takový plastový díl pod klikou, jsou tam 2 šrouby, odsroubujes, vyměnis, zasroubujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.11.20 13:47

Ženy (a muži), bezpečnostní kliky už pár let máme, ale teď bych asi potřebovala něco víc bezpečnostního. Synovi bude 9, naučil se okna odemykat bez klíče a neustále ho v pokoji otevírá a leze do něj. Vysvětlit si to nenechá, nemá žádný půd sebezáchovy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
20.11.20 13:50

@Tamtama sundat kliku uplne? :think: Nevim jak na stara okna, ale neda se nejak zabezpecit, ze se otevrou jen na cca 10cm a vic az po uvolneni nejake pojistky? Mame to u vyklopnych oken.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37266
20.11.20 13:52

Jak ho otevre bez klice? Naše jinak nez s klicem otevřít nejdou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.11.20 14:02
@Kriss Tina píše:
Jak ho otevre bez klice? Naše jinak nez s klicem otevřít nejdou :think:

Na to jsem ještě nepřišla :cert: Nejdřív jsem myslela, že zapomínám zamykat, ale dneska jsem už byla „znovu“ zamknout a najednou zase otevřeno.
@luci.no leda asi úplně sundat, ale do toho se mi fakt nechce.. Dělá se nám doma plíseň, takže několikrát denně vetram dokořán. Zabezpečit to asi nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.11.20 14:04
@Tamtama píše:
Na to jsem ještě nepřišla :cert: Nejdřív jsem myslela, že zapomínám zamykat, ale dneska jsem už byla „znovu“ zamknout a najednou zase otevřeno.
@luci.no leda asi úplně sundat, ale do toho se mi fakt nechce.. Dělá se nám doma plíseň, takže několikrát denně vetram dokořán. Zabezpečit to asi nejde.

Nemůže mít schovaný klíč? A on ti neřekne, jak to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí