Bezpečnostní pás do auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6361
16.2.09 19:00

Ahojky! Přesně tenhle pás jsem kupovala na jednom bazaru a vůbec toho nelituji. Jsem dost malá, v autě svištíme pořád a bříško jsem měla dost velký. S pásem jsem se cítila maximálně bezpečná. Je sice pravda, že normální pás jde stáhnout dolů-ale mě osobně se dost zařezával a vyjížděl nahoru. Takže sama za sebe říkám, že do dalšího těhotenství si ho pořídím znovu, i když ne nový, ale koupím nějaký starší, protože se na něm nemá co zničit nebo rozbít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
16.2.09 21:06

Hoodně o koupi toho pásu uvažuji, v předchozích těhotenstvích jsem vůbec neřídila a autem jezdila minimálně, ale teď jezdím dejme tomu 2× týdně cca 50-100km a tak přemýšlím jinak. Mám ale ještě dotaz úplně mimo diskuzi. Měla jsem vždy pupek jak hrom a teď mám obavu, že se za ten volant prostě neposkládám. Auto máme docela velký(Opel - Astra), ale já musím mít sedadlo úplně vepředu a na kolmo abych viděla na silnic a dosáhla na pedály. Už teď mě tlačí gatě a to ještě žádný břicho nemám. Tak v 8-9měsíci si to vůbec nedovedu přestavit, jak já se tam poskládám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
16.2.09 21:51

Lacenko, jak jsem psala, tak ja si musela sedadlo sklopit vic do „lehu“ :lol: Ze zacatku jsem byla zvykla taky ridit kolmo a sedacku uplne vepredu, abych „dosahla“ na pedaly, ale proste to neslo, takze jsem si musela zvyknout :wink: A dalo se to… :wink: Trochu jsem si to odsunula, polozila a dobry.. Stejne bylo to bricho u volantu, pribrala jsem cca 18 kg, bricho jsem ale mela tak prumerny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.2.09 12:24

Ahoj, taky přispívám svou troškou… Pás jsem si koupila hned na začátku těhu. Objednala jsem ho přes net, aniž bych ho viděla a musím říct, že když jsem tu věc vyndala z krabice, málem mě omylo. Myslím, že výrobní cena té věci je podle mě tak 30 Kč. Myslím, že by se to v pohodě dalo vyrobit doma (teda pokud jste šikovnější než já). Co se ale týče použití, nemůžu si ho vynachválit, je to o mnoho přijemnější než mít pás přes břicho a pro pupík asi opravdu bezpečnější. Myslím, že držet si pás rukou je nanic, při nehodě ho nelze v ruce udržet a co se týče nepoutání, jsem zastánce poutání se za každou cenu. Bude to znít děsně, ale můj život je přednější než život tvorečka, který se ještě ani nenarodil. Mám známého, který je celý život invalida, protože v mládí proletěl předním sklem v 50 km rychlosti.
Takže, pokud jste šikovné nebo váš partner, myslím, že pás si klidně udělejte doma, ten kupovaný není dle mého názoru nic speciálního. Pokud na něj máte peníze a víte, že vás bez něj bude celé těhotenství trápit nervozita při každé cestě autem, jděte do toho, můžete ho pak prodat na bazaru za celke m dobré peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
22.2.09 17:00

Tak moje švagrová si zapne pás cez prázdne sedadlo a pretáhne si pres sebe jenom vrchni čast, takže tú spodnou má zezadu a tak jí nic netlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
22.2.09 17:10

Obě tehotenství jsem proseděla v autě jako řidička. Koukala jsem na pásy pro těhotné, ale přišlo mi to zbytečné. Jsem ten typ, které narostlo jen velikánské břicho. Pás jsem dala pod něj a v pohodě jsem těhotenství v autě přežila.

Jak tady někdo psal, pokud se budeš cítit bezpečnější pořid si jej.

Jen mi přijde, že firmy zabývající se vším okolo těhu a dětí, vymýšlí, jak s lidí dostat peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.2.09 17:30
Petricka píše:
Jen mi přijde, že firmy zabývající se vším okolo těhu a dětí, vymýšlí, jak s lidí dostat peníze.

Amen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
4.3.09 15:43

Nad pořízením tohohle pásu jsem dlouho přemýšlela a nakonec se rozhodla, že si ho nekoupím. Jezdím jen jako spolujezdec a pás si přidržuju obouma rukama pod břichem hodně v klíně. Nepřipoutaná bych nejela v žádném případě. Jak už někdo psal, můj život je přednější.
Ve 30. týdnu jsme měli autonehodu a to, že jsem byla připoutaná mi zachránilo život. A skutečnost, že jsem pás držela rukama pod břichem pravděpodobně zachránila naši nenarozenou holčičku. Byla to ošklivá nehoda, narazili jsme několikrát, auto pobouchané ze všech stran, ale já i malá jsme v pořádku.
Myslím, že pouhé posunutí pásu pod břicho nestačí, snad jen pro náš klidnější pocit, ale efekt veškerý žádný, protože při nárazu vyskočí a břicho zmáčkne.
Kdybych jezdila jako řidič, tak už mám ten pás koupený, jako spolujezdec ho ale dál obouma rukama držím dole a věřím, že teď už to bude bez nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
24.3.09 08:32

Taky jsem řešila, jestli koupit nebo ne. Nakonec do něj nepůjdu, vyřešila jsem to jinak: Protože jsem hodně malá, používám flaušový návlek na bezpečnostní pás, aby mě nedřel do krku (obzvlášť v létě to je hodně nepříjemný). Takže jsem koupila druhý, navlíkla ho na spodní pás a mám bříško jako v pokojíčku. Pás netlačí, nehrozí, že by se mohl zaříznout, a protože má návlek takový ten plyšový povrch, tak vůbec neklouže a krásně drží tam, kam si ho našteluju. Vřele doporučuju.
P.S. Koupeno v Tescu za těžký peníz tuším 25 káčé. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.3.09 09:42

Tak se musím „pochlubit“ pás jsem si o víkendu koupila na MMB za úžasných 200kč!!! Už se nemůžu dočkat až ho budu mít doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
24.3.09 10:11

taky moje troška.. já jsem si ho koupila, dělám u aut, nehod jsem viděla opravdu dost a věřte, že tím, že si pás stáhnete tak si nepomůžete..o ježdění bez pásů ani nemluvím :evil: jak si ho stahujete??? Dolů na břicho? Vždyť tam je hlavička… teda pokud není dítě KP.
Nevím, kolik investujete do bezpečnosti v těhu, ale myslím, že ty výdaje až takový nejsou já sem si ho pořídila nový za 1000 takže je to nějakých 110,– za měsíc klidu. Nevím, já nějak razím zá:,–(u, že opravdu za bezpečnost není peněz nikdy škoda, proto moje dítě v životě nesedělo v autě bez sedačky a nikdy nejelo na kole nebo na lyžích bez helmy a to mu je teď 16 a dělá to prostě automaticky. Nevím, možná jsem v tomhle přehnané úzkostlivá, ale když to může pomoct (což je jasný) tak proč toho nevyužít

Jinak tak do měsíce ho budu prodávat, jen co se ten můj prcek dostane na svět, tak kdyby někdo měl zájem.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
19.11.15 14:10

Obnovuji diskuzi. Našla jsem několik druhů pásů (SCAMP, BE SAFE), ale nevím, jak je to s atestama. A ohledně funkčnosti - ty druky mezi nohama se při každém pásání rozepínají? Jsem docela drobná a štíhlá, máte někdo zkušenost s používáním (není to moc volné)? Budu objednávat přes net, tak si pás nemůžu moc prohlídnout…
*pás budu kupovat určitě a i když to někdo považuje za vyhozený peníze, není to předmětem diskuze - děkuji za pochopení (škaredě jsem to napsala, ale v některých diskuzích se ztrácím kvůli negativním a rýpavým názorům, které jsou úplně mimo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.11.15 14:23

@LauraLola ahoj, mám těhotenský pás BeSafe, jsem s ním moc spokojená. Certifikaci to má, ale nevím kde je krabička, tak ti nenapíšu co konkrétně. Nicméně pro náš trh je vhodný. V těhotenství jsem moc nepřibrala, taky jsem spíše drobná a pás mi seděl dobře. Spíš myslím, že silnějším maminkám by asi trochu táhnul :think: Jinak ano, při každém zapínání se uchytí nejdprve spona klasického pásu do té bezpečnostní krabičky v autě a pak se spodek provleče BeSafe pásem a zapne na patentky. První pár dní mi to trvalo déle a nebyla jsem si v tom jistá, ale pak jsem si zvykla a v poho - za mne doporučuji už pro ten pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
19.11.15 14:25

@LauraLola Pás mám. Mám ho od Be safe a jsem spokojená. Normálně se připevní za sedačkou. tam si to utáhneš jak ti to bude vyhovovat. Pak se klasicky připoutáš a spodní pás se připne k těhotenskýmu. Já jsem za něj ráda. Bez něj bych už autem nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
19.11.15 14:28

A ty druky jsou v pohodě? Mám obavu, aby se nějak nevytrhly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí