Bezpečnostní pás do auta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9868
16.2.09 16:20

Bezpečnostní pás do auta

ahojky mám takové dilema, chci si koupit bezpečnostní pás do auta pro těhule, třeba http://www.ajuty.cz/…ail.441.html, vlastně jsem ani jiný typ nikde nenašla…
Ale názory se různí, někdo si myslí, že je to zbytečný, někdo ho zase používá od konce 1.trimestru…

Říkám si, že je asi opravdu bezpečnější, když je pás stažený co nejníž, protože navíc mám placentu na přední stěně, takže je event. škubnutím více ohrožená, ale partner mi říká, že obyčejný pás vyjde úplně nastejno…

Máte s ním nějaké zkušenosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
16.2.09 16:22

Ahoj,v poradně na porodnice.cz to hrozně doporučují. Mě to teda přijde jako poměrně drahá sranda, přemýšlela jsem, jak bych to zaimprovizovala. Podle mě by to opravdu šlo i ušít. Koukala jsem na bazary, nikdo to moc neprodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.2.09 16:24

koukám že ten odkaz nějak nefungýruje, tak jiný, třeba http://www.podivej.cz/…tne-do-auta/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.2.09 16:29

pudloslavo mě právě Milan taky řikal, ze by to nějak vyrobil, že je to drahý kus hadru…
Zase si ale říkám já, že tohle asi má nějaké bezpečnostní atesty a funguje to… - a navíc plánuju 3 děti, takže by se to ještě využilo…

Vážně přemýšlím, že se ho už ptát nebudu a prostě si ho kupím, cítím to i psychicky, že když jedu s normálním pásem, tak si ho furt stahuju, není úplně dole, ale přesně na tom špíčku…

Ale ještě bych ráda uvítala další názory :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
16.2.09 16:31

Ahoj,
já jsem se na ten pás taky dívala, ale nakonec jsem si ho nekoupila - taky mi to přišlo celkem dost peněz (i když zdravé miminko v bříšku je daleko přednější) a je pravda, že názory na něj se různí!
Já si zase říkám, že je tu ještě možnost nemít pás zapnutý vůbec - podle zákona si ho může těhulka nechat rozeplý - zase je problém s vystřeleným airbagem, ale ten se ti může vystřelit i s pásem přes bříško!
Autem jezdím denně

• Citovat
  • Upravit
50725
16.2.09 16:39

No, já jsem se taky dívala a nekoupila - pás si vždycky stáhnu úplně dolů, nahoru mi teda nevyjíždí a to mám prý bříško docela nízko. A nějak mi nepřijde, že by mi nějaký bazmek za litr dokázal stáhnout ten pás ještě níž, než ho mám…

A nepoutat se je podle mě úplná kravina - pás, byť by byl přes bříško ti sice mimčo zmáčne a škubne, nepřipoutaná vyletíš ven z auta přes přední sklo a omlátíš sebe i mrňouse tisíckrát víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
16.2.09 16:52

U me to bylo stejne, asi 2× jsem se divala, premyslela a nakonec nekoupila :wink:
Autem jezdim a jezdila jsem v tehotenstvi hodne casto, jeste den pred porodem, vzdycky jsem si ten pas tak jako nastelovala, aby netlacil, mela jsem i upravenou sedacku, aby mi to bylo pohodlny (vetsi leh, protoze jsem se pri razeni kopala do bricha zespodu :lol: )
Ale je fakt, ze vetsinou jsem jezdila po Praze, kde jedu max 60 km/h :wink: takze by to „zariznuti“ pasu do bricha nebylo tak hrozny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.2.09 17:08

Taky myslím, že nepoutat se vůbec je nebezpečnější, sice nám o mimíse jde, ale co s mimísem, když proletíme předním sklem.

taky si pás stahuji ručně dolů, ale nejsem si moc jistá, jestli by to v okamžiku nárazu k něčemu bylo. Naštěstí moc nejezdím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.2.09 17:29

poprve jsem si pas pujcila od kamaradky a byla jsem nadsena. kdo nezkusi, tak nevi jaka je to pohodicka, kdyz je ten pas o takovy kousek stazeny dole. doporucovala bych o i obeznim lidem :D , je to opravdu moc pohodlne, a to musim rict, ze normalne me pas nijak netahl, ale ten rozdil je fakt znatelny.
podruhe jsem si pas koupila vlastni, jezdim dost a za me ho muzu doporucit.
zdravim,

ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
16.2.09 17:37

Předním sklem proletíš v rychlosti min. 80km/hod. (jen pokud jsi spolujezdec, řiči proletí předním sklem minimálně - přes volant to není dost dobře možné, tam je nebezpečí zaklínění) a to si myslím, že po městě těhule určitě nejezdí :wink: :wink: :wink:
Vím to, protože s nehodama jsem ve styku docela často

Já jezdím připoutaná, ale pokud už je nějaká větší nehoda tak to stejně nikomu nepomůže ať je připoutaný nebo není! Pokud vystřelí airbag tak je to taky průšvih!
Já jsem zastáncem bezpečného cestování, ale taky na druhou stranu musím říct, že při jedné autonehodě mi to, že jsem nebyla připoutaná zachránilo život - jela jsem jako spolujezdec a nebylo to nic moc, ale být připoutaná tak se z auta nevyhrabu!

Ten pás je asi dobrý, ale vystřelení airbagu to nezabrání :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1612
16.2.09 17:43

Ahojky.
Já ho dostala od švagrových k vánocům a jsem s ním spokojená. Jezdím poměrně často a ráda. Mám ho taky z důvodu nízko položené placenty a jsem o něco klidnější. Akorát jsem si říkala, že nevím, zda by případný náraz ty patentky pás dole udržely. Ale ono jde spíše o ten prvotní tah pásu na břicho při nárazu.
Akorát je to torchu opruz se do toho upnout (hlvaně při krátkých cestách) a taky je menší problém, když jedete v sukni či šatech. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
16.2.09 17:54

Já ten pás mám (od jiného výrobce jsem taky žádný neviděla) a je naprosto skvělý, za sebe ho určitě doporučuju! Hlavně, jestli řídíš. Jako spolujezdec si pás můžeš přidržovat celou cestu, i když si nejsem jistá, jestli by to při nárazu k něčemu bylo, jestli to rukou můžeš dole udržet. Tím bych taky chtěla oponovat na názory, že když si pás upravíte před jízdou pod bříško, nevyjíždí nahoru - jasně, za normálních podmínek nemusí, ale při nárazu… :?
No a pohodlí je opravdu větší, každý může mít pocity trochu jiné, u mě je to opravdu hodně znát.

V prvním těhotenství jsem jezdila denně 60 km, z toho tak půlku po D1, takže u mě to bylo jasné, že se bez něj neobejdu. Pak jsem ho půjčila dvěma kamarádkám a teď ho zase používám já, tak se užije. Je sice dost drahý, ale tohle je věc, na které já šetřit nechci (a naštěstí nemusím).

Jo a sukně nebo šaty, to je ve spojením s tím pásem zosobněná elegance! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
16.2.09 17:55

ja ho v obou tehu pouzivala, ted jsem ho dala kamaradce, ale nevypadal ani moc pouzite, tak by se dal urcite pak v bazarku prodat za par stovek.
Musela jsem presne ale myslet na to, abych si do auta nebrala sukni nebo saty, to je dost neesteticky :roll:
Jestli to funguje nebo ne, jsem si nastesti nemusela overit, ale citila jsem se s nim proste bezpecnejc, nemusela jsem si pas pridrzovat dole…
Slysela jsem pak o jedny mamine, ktera pri malym narazu nekde ve vsi prisla o mimco v osmym mesici, tak jsem byla rada, ze ho mam, ale jestli by to vazne miminko zachranilo, to tezko rict

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
16.2.09 17:55

I já se na začátku těhu rozhodovala, jestli si pás koupím. No, nakonec jsem došla k názoru, že je to tahání peněz z těhulek. Zdá se mi to dost peněz a nepřijde mi to až takový rozdíl jako když si normální pás stáhnu dolu pod bříško. Hlídám si to, aby pás nebyl přes břicho a je to, jezdím tedy jako spolujezdec. Říkám si, že malý náraz nebo škubnutí je ok a pokud je bouračka větší a vystřelí airbag…tak je to stejně průšvih.
Asi bych ho koupila jedině kdybych třeba musela řídit pracovně x kilometrů denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
16.2.09 18:29

Odjezdila jsem dvě těhu až do porodu bez tohohle vynálezu, pás mi krásně držel pod břichem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí