Spála a těhotenství

239
13.2.09 13:58

Spála a těhotenství

Ahoj,chci se zeptat,jestli nevíte,jak moc je spála nebezpečná v těhotenství.Jsem ve 13tt.Možná ji má syn,zatím čekáme,jestli se osype.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JVP
568
13.2.09 18:50

Ahoj, no já slyšela, že spála není tak nebezpečná jako zarděnky, ale taky nic moc :( Blbá je prý hlavně v prvním trimestru a ten už máš za sebou :wink: , tak snad by to neměl být takový průšvih…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
13.2.09 18:56

Moje sestra měla v těhu spálu, sice už byla nějak za půlkou, ale problémy žádný z toho nejsou. Malá už je na světě a je úplně vpořádku.
Hlavně kdyžtak srážet případné horečky.
Držím palce!
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.2.09 22:34

Už jsem to psala na dětské nemoci, ale napíšu i sem. U nás je to zrovna aktuální, dcera má spálu, já jsem v 20tt. Jak pediatr, tak gynekoložka mě ujistili, že po 1. trimestru by miminko nemělo být v ohrožení, pokud bych spálu chytla taky. Mylím, že ve 13tt už je to podobné, riziková je doba, kdy se mimčo vyvíjí. Samozřejmě je nutné co nejdřív se začít léčit, pravděpodobně bys dostala penicilin, který prý velmi spolehlivě zabírá (dceři aspoň zabral, řekla bych, dobře) a pro těhotné není nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.11 16:02

Manželův syn má spálu, resp. prý už by měl být v pátek v pořádku (to bychom ho měli dostat na víkend). Příští týden v pondělí jde na nějaké testy, zda už je v pořádku (čili až po víkendu). Jsem v 19tt a trochu se obávám, zda to může uškodit nebo ne. Jak čtu, tak se nakazit mohu a pak se to řeší penicilinem, na který mám velkou alergii :-(

Manželova ex bere se samozřejmostí, že si malého vezmeme. Tak nevím. Ráda ho uvidím, ale to víte, strach mám…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky