Doporučte výkonný bezsáčkový vysavač
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bezsáčkový vysavač
Ahojky,
prosím můžete mi doporučit opravdu dobrý bezsáčkový vysavač?Náš vysavač se každou chvíli vypíná a už na to nemám nervy
, zítra okamžitě kupuju nový…
Moc díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bezsáčkový? NIKDY VÍCE ! ! !
Po zkušenostech, nevím nevím, ten, který se vymývá jsem zavrhla-vymyje se a musí schnout a pokud se ti něco doma stane, tak jak to vysát a to si piš, že stane, kdy to nejmíň čekáš.
My jsme v srpnu kupovali HOOVER http://www.volak.net/detail.php?…, sáčkový po skoro hodinové konzultaci s prodejcem. Měli jsme koupený v roce 2001 ZELMER (vodníka), vysávání bez i se sáčkem, to vymývání síla, v té době stál skoro 8000,– gratis jsme k němu dostali
u na čištění koberců, kterou jsme nikdy nevyužili.
Po té jsem se rozhodla pro bezsáčkový-měli jsme CONCEPT, kde se vymýval HEPE filtr, což je blbost, v HEPA filtru se ucpou mikropóry a už neplní svůj účel. No a stalo se, že po vymytí a vysušení doma někdo aktivně, vše naházel do nádoby a zastrčil do vysavače aniž by to na:,–(il, jak se patří. Já šla vysávat a vše šlo do motoru, takže vysavač K.O. Navíc, kde je omyvatelný HEPA filtr a někdo vysaje, jako můj muž omítku po vrtání, tak vysavač nesaje, je to prostě mikroprachem ucpáno a konec. Ten náš má sice omyvatelný hepa filtr, ale výstupní v čemž je rozdíl, ten vydrží i rok.
Moje požadavky byly 1) sáčkový, 2) velký sáček, 3) vícenásobnou filtraci. Jsem spokojená na nejsilnější výkon se s ním skoro nedá hnout, opravdu táhne.
Tak přeji správnou volbu, protože koupit dobrý vysavač, je opravdu um.
Prodejce se kterým jsem vedla debatu mi řekl, že bych mohla dělat poradce, ale to asi ne, ale po zkušenostech zavrhuji nákup ve velkých marketech či elektroprodejnách. My jsme kupovali v ELEKTRO VOLÁK, malé elektro, ale prodejce fakt profík, poradil, věděl o čem mluví, na co se jej ptám. V elektroworldu, jsem se ženské na něco zeptala a ta nevěděla nač se jí ptám. Druhý den jsme ji viděli u žehliček, tak nám to bylo jasné „odborník na vše“, tam kde jsme kupovali vysavač, nám prodavač řekl, že je majitel posílá 2-3× ročně na školení, které pořádá ETA, HOOVER atd. Takže ví o čem jsou novinky. Navíc HOOVER má více než 100letou tradici Mrkající, jo a jsou tam i 3 typy u HOOVERu, které mají „kopírovaný“ sací turbo systém od DYSONu.-, ty jsou bezsáčkové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se k ANULCE,v životě bych si bezsáčkový vysavač už nekoupila,měla jsem dva,každý jiné značky a oba dva byly do dvou let pryč,reklamace ani nepočítám,u obou se pokaždé spálil motor a to vysávám byt 70m ctvr.Nedovedu si představit,že bych vysávala dvoupatrový dům,to by asi rovnou hořel pod rukama.Takže máme zpátky sáčkový a jsem spokojená.Jarka
- Citovat
- Upravit
Také bych do bezsáčkového nešla. Před časem jsem narazila na tenhle článek http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?… . To jen tak pro zajímavost.
Máma má vodní vysavač a koupila si k němu ještě obyčejný, protože jí nebavilo po každém vyluxování nějaké malé nehody ten vysavač čistit a sušit. V práci jsme měli pro uklízečku vysavač, který sice nebyl bezsáčkový, ale měl takový ten látkový sáček, který se otevřel a vysypal. Ať se člověk snaží jak chce, tak to lítá všude. Fuj.
Naštěstí už umřel, tak máme nový sáčkový.
Asi je pohoda, že člověk nemusí kupovat sáčky, ale tak nějak mi to zato nestojí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
teď jsem to zrovna řešila s mamkou a kolegyní co je lepší. Kolegyně má bezsáčkový (www.dyson.cz) a je s ním náramě spokojená. Je to sice dražší vysavač, ale má ho už několik let a bez problémů. Vlastní zkušenost nemám, tak píšu co jsem vyzvěděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli bezsáčkový samsung a zrovna včera nám po 3 letech odešel. Ale jinak spokojenost. Koupili jsme zas bezsáčkový elektrolux, tak uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Electrolux kde jdou sáčky i bez sáčku. Myslela jsem, že je to výhoda, ale není, všechen prach jde do filtru, který se okamžitě zacpe, a pak klesá výkon. A vyčistit moc nejde, musí se dlouho proplachovat pod vodou, taky jsem ho prala v pračce, to sice pomůže, ale po dalším luxování je to zpátky
Takže jsem koupila 15 sáčků do zásoby, nádobu i filtr vyndala a jedu jen na sáček.
Ale máma má taky bezsáček, ale u ní to přes filtr nejde (teda jde, ale nedochází ke styku s prachem), takže to je dobrý. Jenže já jsem to kupovala po internetu a jak to mám z (často dost slabého) popisu poznat
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my máme bezsáčkový Dyson, vymýváme výjimečně, stačí vysypávat a občas vypereme filtry. Jen je nepohodlné vysypávání nádoby - děláme na chodbě v paneláku do igelitky tak, aby šlo minimum toho jemného prachu okolo..
Jinak s ním spokojenost, ale další bych si koupila asi již sáčkový, protože podle spotřebitelských testů (D-test) ty sáčkové jednoznačně bezšáčkové převálcovaly..
Dyson byl fakt drahý.. a vítězem testu se stal velmi levný sáčkový lux.. no to naštve, ne? ![]()
Jen bych si před koupí propočítala nejen pořizovací náklady, ale i provozní - kolik stojí sáčky..
Ale šla bych do otestovaného modelu s dobrými výsledky.. než do nejistoty…
E.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen pro zajímavost, vítězem toho testu byl se známkou 1,7 model Electrolux Ultraone Z8810 v ceně 4940,– Kč. Jako jediný z testovaných modelů obdržel hodnocení „velmi dobře“ za vysávání prachu.
Na druhém místě byl se známkou 2,0 a hodnocením „dobře“ lux Miele S5781 HEPA (17.500,– Kč), na 3.-6. místě se shodným hodnocením 2,1 pak:
Philips FC 9170 Performer (5.350,– Kč)
Siemens VS08GP1266 Green Power Edition (5500,–)
Electrolux ZXM7010 Maximus (3430,– Kč)
Electrolux ZXM7020 Maximus (3980,– Kč)
Např. Dyson dostal známku 3,2 a hodnocení „uspokojivě“… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my máme Philips FC 8732 Easy Clean. Je prej vhodný pro alergiky a zatím jsem s ním naprosto spokojená. Je bezsáčkový, to je asi tak jediná vada. Ale bydlím v rodinném baráčky, takže akorát chytnu nádobu a jdu ji vysypat na dvorek do popelnice. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám taky již asi 5 let Dysona a jsem maximálně spokojená. S předchozí Etou se nedá vůbec srovnat. A k tomu testu - vysavače testují skoro každé 2 roky a řekla bych, že pořadí značek vysavačů je značně proměnlivé.Dokonce i Dyson byl jednou vítězem testu i když je to už delší dobu. Dokonce jsem měla doma dealera, který nabízel taky jeden dost předražený vysavač a po tom mém nemohl fakt nic naluxovat. Tak mi dřel koberec, aby z něj dostal aspoň nějaká vlákna. Já bych neměnila.
- Citovat
- Upravit
Mám takový primitivní bezsáčkový, Electrolux Accelerator ZAC 6806. Je pravda, že mám všude jenom tvrdé povrchy a bydlím sám. Ale tento mně kromě nízké ceny (původně 2500,– Kč, po slevě 1800,– Kč) mximálně vyhovuje i jednoduchostí provozu. Po vysátí vytáhnu HEPA filtr („taštička“ s uchem), Přes „padací dvířka“ vysypu hrubé nečistoty, pak z cyklónového filtru vytáhnu chumáč vlasů a textilního prachu a zhruba každé druhé vysávání vyklepu i filtr na mikroprach (skládaný z netkané textilie, stejným stylem jako vzduchový filtr v autě).Vyklepání filtru na mikroprach na záchodovou mísou mně trvá tak 10 minut, vysypání a čištění cyklónového filtru tak 2 minuty. Ideální vysavač pro někoho, kdo uklízí jenom tak „letecky“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem zapomněl dodat: pokud perete"harmonikový" filtr na mikroprach pod vodou, potom se mu po oschnutí zalepí póry a vysavač pak logicky špatně táhne… Následně může shořet motor. Takže filtr na mikroprach zásadně neprat! (Což vám ale málokterý výrobce řekne na rovinu. Okrádal by se o kšefty…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak na HEPA filtr?
Ahoj holky,
teď se asi projevím jako totální idiot ![]()
Dostali jsme od přítelovo babči bezsáčkový vysavač a teď jsem ho prvně rozebrala, že vysypu ten bordel. Plastovou nádobku i část filtru s takovou jakoby „síťkou“ jsem umyla pod sprchou, ale nevím, jestli můžu umýt i tu „nejvnitřnější“ část (viz obrázek)Nebo jestli se musí koupit nová, když je zanesená?? Bohužel nemáme návod.
Poradí někdo šikovný Verunce?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit