Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zlepší, určitě az porodis
pár hodin po porodu jsem se najedla a po 8 měsících mi nebylo zle, nepalila žáha a moře dalšího. Božské, fakt
posledních 14 dní si přijdu jak v ráji. Člověk netuší, jak úžasný je jídlo
ocení to až po takové krizi ![]()
Příspěvek upraven 21.03.23 v 12:29
Myslím, že mnohé z nás měly ještě mnohem šílenější start, i celé těhotenství.
Ale chápu ![]()
Pokud už nezvracíš a nevolnosti ti chodily jen nárazově, tak za mě dobrý.
Mně bylo blbě nonstop, zvracela jsem ze všeho, nemohla jsem jíst, pít, k tomu jsem měla cystu ze žlutého tělíska, tak jsem musela ležet, později zas nízko položenou placentu, takže krvácení, v nemocnici jsem byla jako doma, dva měsíce v leže a jako nejhorší peklo ze všeho, exém po celém těle, kdy jsem myslela, že se udrbu, a že už to nevydržím ani den. ![]()
Ale jako stálo to za to, na 1000000000%. ![]()
Jo „ranní“ nevolnosti.
Do dnešního dne si vzpomínám, jak jsem nějak na začátku 8tt šla pozdě odpoledne z gyndy na zastávku, kde mě měl chlap nabrat do auta. Všechno v pohodě, klídku, radost, pohodička. A najednou, z čista jasna PLESK. Nevolnost jako prase. Nevím jak se mi podařilo skočit ke škarpě a hodit to do alespoň ní a ne někomu na plot.
A to jsem si předtím naivně myslela, jak asi žádnou nevolnost mít nebudu… No jo ![]()
Mít k tomu ještě malé dítě je takové životní koření. Třešinka na dortu utrpení a nervů
Soucítím, ale můžu říct jenom: vydrž prťka, vydrž
Ony ty problémy ani tak nevymizí, jakože se spíš přemění na jiné ![]()
No já ještě k tomu měla příšerné migrény, kdy jsem s hlavou v záchodě bolestí brečela. A to jsem migrény ze začátku těhotenství měla 2× týdně. Začátkem druhého trimestru jako mávnutím kouzelného proutku migrény ustaly a zvracím výjimečně jenom večer. Obvykle nezvládám večeři.
Damy, potrebuju si postezovat. Uz jsem nejen fyzicky ale i psychicky na dne a to je teprve zacatek.
.
. Okamzite jsem to chytla i pres vsechny ty vitaminove bomby co do sebe cpu. Ted uz 5 den lezim s teplotama kolem 37, silenou bolesti v krku a rymou. Hura uz ale nebliju. Ale manzel mi koupil leky na nachlazeni, moc jich teda na vyber nebylo. Navuc nevim jestli je to z tech homeopatik, ale uz druhy den mam sileny prujem, bricho me neboli, ale treba dnes jsem stravila 4 hodiny v kuse na haj**u. Opet bez varovani. Se 4 letym ditetem, ktere rve ze chce snidat, nebo utrtit po wc, to byla fakt chutovka. Manzel dojel az ted
.
Jsem v 9 tt, nechteneho druheho tehotenstvi, bo je mi 38
Asi od 4-7 tt jsem se malem vyblila z podoby. Ne jednou jsem nechala nakupni vozik uprostred obchodu, po ceste do/ze skolky, jsem objimala stromy, ci blila mezi autama. Nikdo mi nerekl, ze tyto „ranni nevolnosti“ (nevim kdo tak de*ilni pojem vymyslel) prichazi z vteriny na vterinu bez sebemensiho signalu, nejen rano, ale i odpoledne, podvecer i noc. Po prvni, navsteve gyndy, jsem tam v cekarne neco chytla. Do dvou dnu 38 horecky, dva dny uplne ko. Treti den, jak kdyz lusknete prstem vse ok… tyden na to, malej dotahl ze skolky nakou chorobu
Boha jeho toto tehotenstvi je normalne za trest, to nemluvim o silenem akne, ktere mam po celem lemu obliceje. Mela jste nektera takto sileny start? Zlepsi se to nekdy? Z prvniho tehu to vubec neznam