Bibione vs. Poreč

692
19.6.21 18:13

Bibione vs.Porec

V Bibione jsme byli hodne krat
premyslim zkusit Chorvatsko.Co nejbliz, Istrie, Porec.
Mame male dite, 3lete, tam by asi byl pisek lepsi, libi se nam vecer v Italii…Byl nekdo z vas aj v Italii aj Chorvatsku? co na vas zapusobilo lip? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
19.6.21 18:16

Ja mam radsi Chorvatsko, protoze je tam vice čisto, v Italii je vsude bordel a odpadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
19.6.21 18:19

Tak hlavne je rozdil v mori, chorvatsko ma more nadherne ciste, to se o Itosce rict neda. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76797
19.6.21 18:29
@DandátkoP píše:
Tak hlavne je rozdil v mori, chorvatsko ma more nadherne ciste, to se o Itosce rict neda. :palec:

v Itálii je moře zakalené pískem, není špinavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
19.6.21 18:29

Sever Italie ani Chorvatska se nevyrovna jihu, ale kdyz uz tak 100% ne Binione, to je tak hnusne misto..kdyz uz sever Italie tak Caorle, Sabbiadoro..nicmene more je hezci v Chorvatsku, ciste, modre, ale je zas pravda, ze v Italii je plaz piscita s pozvolnym vstupem a vetsim. vyzitim celkove pro male deti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
19.6.21 18:36
@stinga píše:
v Itálii je moře zakalené pískem, není špinavé

Není to jen pískem. Ale dohadovat se nebudu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
19.6.21 18:38

Pro tak malé dítě určitě lepší Itálie. Chorvatsko miluji, ale vadí mi ty nepředvídatelné obrovské šutry v moři, kdy si při plavání odřeš koleno. Když jsem měla malého v kruhu, byl to docela boj se nezabít. V Itálii miluji ty rána, kdy se procházím v 6 ráno a suchou nohou někdy dojdu až k bójkám. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
19.6.21 18:54

Resila jsem to samy:)) byla jsem i v Chorvatsku i v Italii. Osobne bych radsi do Chorvatska, ale kvuli detem pojedem Italii (Caorle), hlavne teda kvuli pisecnym plazim a melkymu piscitymu mori.. kameny jsme si „uzili“ ted na Kosu a to proste pro maly deti (2 a 4 roky) neni moc idealni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
19.6.21 21:40
@PAN66 píše:
Sever Italie ani Chorvatska se nevyrovna jihu, ale kdyz uz tak 100% ne Binione, to je tak hnusne misto..kdyz uz sever Italie tak Caorle, Sabbiadoro..nicmene more je hezci v Chorvatsku, ciste, modre, ale je zas pravda, ze v Italii je plaz piscita s pozvolnym vstupem a vetsim. vyzitim celkove pro male deti. :nevim:

Mně tedy Caorle přijde stejně jako Bibione, jen dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
20.6.21 08:49
@Adelka951 píše:
Ja mam radsi Chorvatsko, protoze je tam vice čisto, v Italii je vsude bordel a odpadky.

Do Itálie jezdím velmi často. VŽDY mi tam přijde VELMI uklizeno, obzvláště v turistických lokalitách. Upravené pláže bez odpadků jsou standard. Na rozdíl od Chorvatska, kde na mě z moře vyplaval exkrement a na pláži pod každým kamenem vajgl. Asi ne všude, ale Chorvatsko mi teda připadá mnohem zabordelenejší než sever Itálie. Pro 3 leté dítě je rozhodně vhodnější Bibione.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
20.6.21 09:16
@PAN66 píše:
Sever Italie ani Chorvatska se nevyrovna jihu, ale kdyz uz tak 100% ne Binione, to je tak hnusne misto..kdyz uz sever Italie tak Caorle, Sabbiadoro..nicmene more je hezci v Chorvatsku, ciste, modre, ale je zas pravda, ze v Italii je plaz piscita s pozvolnym vstupem a vetsim. vyzitim celkove pro male deti. :nevim:

Bibione (Centrum) je velmi dobře upravené místo se zelení - na rozdíl od 90tych let, kdy převládal beton. Bezprostřední okolí města je krásné - přírodní rezervace s majákem a prázdné přírodní pláže. Na druhé straně města (tam kde kemp) pak krásný písečný mys a hezké treky kolem laguny. Směrem do vnitrozemí pak spousta cyklostezek (liduprázdných) podél zavlažovacích kanálů. Když nejedeš v srpnu, tak v Bibi nejsou ani davy lidí. Vše v okolí zvládneš s malými dětmi v sedačce kola nebo s předškoláky na kole (rovina). Bibione není jen centrum, stačí zvednout zadek a vyrazit trochu dál z centrálních pláží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
20.6.21 11:21
@samantafox píše:
Bibione (Centrum) je velmi dobře upravené místo se zelení - na rozdíl od 90tych let, kdy převládal beton. Bezprostřední okolí města je krásné - přírodní rezervace s majákem a prázdné přírodní pláže. Na druhé straně města (tam kde kemp) pak krásný písečný mys a hezké treky kolem laguny. Směrem do vnitrozemí pak spousta cyklostezek (liduprázdných) podél zavlažovacích kanálů. Když nejedeš v srpnu, tak v Bibi nejsou ani davy lidí. Vše v okolí zvládneš s malými dětmi v sedačce kola nebo s předškoláky na kole (rovina). Bibione není jen centrum, stačí zvednout zadek a vyrazit trochu dál z centrálních pláží.

Ja tam byla a nesouhlasim, je to tam hlava na hlave a mesto se mi nezda hezke, nema to to kouzlo, zadne stare italske domky, ulicky, zadne historicke centrum, bordel i v mori, staci pppojet a je to lepsi, i kdyz cele more v tomto useku nic moc, ale za me Bibione ne, cele je to umele postavene pro turisty ze 70. Let, i kdyz ano, je tam i zelen… ale kdyz se tam nekomu libi, mne ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
20.6.21 11:45
@PAN66 píše:
Ja tam byla a nesouhlasim, je to tam hlava na hlave a mesto se mi nezda hezke, nema to to kouzlo, zadne stare italske domky, ulicky, zadne historicke centrum, bordel i v mori, staci pppojet a je to lepsi, i kdyz cele more v tomto useku nic moc, ale za me Bibione ne, cele je to umele postavene pro turisty ze 70. Let, i kdyz ano, je tam i zelen… ale kdyz se tam nekomu libi, mne ne…

1. Hlava na hlavě je tam v srpnu. V červenci vždy půlka hostů. Výjimkou jsou víkendy, kdy se tam dostaví Italové z okolí. 2. Jsou zde pláže s modrou vlajkou. Voda je čistá, jen zkalená pískem. Italové dbají na čištění odpadních vod - narozdíl od Chorvatů. 3. Bibi je umělé město postavene na bažině - docela zajímavá historie + velmi zajímavé návštěvy původní vegetace a pláže (rezervace u majáku). doporučuju! 4. Nejsou zde historické uličky. Ovšem ty v dnešní době vylidněnosti historických center zavaneji spise kýčem. 5. Bibi není nejkrásnější letovisko na světě. Nicméně nabízí opravdu mnoho: blizkost z ČR, je levné, děti to tu milují, bezpečná pláž s pískem, kde se děti zabaví na hodiny, čistota a upravenost okolí, kvalitní služby, rovinaté okolí ideál pro odrážedla či kola a samozřejmě italská pohoda (zmrzka a pizza a pro rodiče víno a aperol spritz wink:Osobně preferuju jiné destinace, ale s dětmi (malými) to nemá chybu. Poměr cena - výkon je bezkonkurenční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí