Bije tatínka....:-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3432
15.1.07 09:04

Bije tatínka....:-(

Ahoj, mamky,
nevim,co se to s naší malou stalo, ale už pár týdnů je nějaká agresivnější, hlavně teda vůči tatínkovi, nevynechá jedinou příležitost, kdy by ho mohla plácnout, kousnout nebo jinak podobně ublížit. Zkoušeli jsme jí to „oplácet“, aby viděla, že to tatínka bolí, nebo na ni zakřičet, případně na to nereagovat vůbec, ale je na ní vidět, že nás má „na háku“, vůbec nic si z toho nedělá. Tak ted nevíme, jak máme postupovat, abychom třeba nějak tu výchovu nezanedbali, chceme být důslední, ale zdá se nám, že na ni celý den jen křičíme a bez výsledku. Jsou to nervy.. :x
Máte někdo podobnou zkušenost? Kdy ji to přejde? A proč to dělá jenom tatínkovi? U mě stačí, když ji důrazně řeknu, že to nesmí a většinou poslechne, ale tatínek moc autoritu nemá, i když na ni zvedne hlas taky.
Díky,
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
191
15.1.07 09:55

Ahoj Anduli,
tak to slyším poprvé. U nás je tatínek vzácnost. S ním je bezva legrace, co s mamkou, tu má pořád. Ale taky stačí, když mírně zvedne hlas, to hned poslechne nebo začne natahovat. Má teda rozhodně větší respekt z něj než ze mne.
Co holky tady psaly, tak některé děti odmítají tatínka (tvoje ho neodmítá, ale ubližujeme mu). Myslím, že je to druh vzdoru.
Já bych ji nebila, když to nepomáhá, asi být tatínkem, vyklidila bych pole, odešla do jiné místnosti.
Ať vás to brzy přejde.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
15.1.07 10:24

Já bych nevolila vyklízení pole.To je ústupek. Asi bych stále důsledně trvala na tom, že tatínek se nebije. Musí se ozvat jak táta, tak máma. Oba stejně a důsledně. Lehkým plácnutím, ne oplácením a hlavně napomenutím a stejnou větou. Táta se nebije. Třeba stopadesátkrát. A když to nepomůže tak klidně po stopadesáté první. Svoboda dětátka končí tam, kde začíná svoboda aše. A tohle je jasné stanovení hranic. Vydržte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
15.1.07 12:49

Anduli,na metříku máš,že holčičce je 1r a 7měsíců.Takže už je natolik inteligentní,aby vám dokázala říct,proč tatínkovi ubliže.Určitě bych se jí na to zeptala a dožadovala se odpovědi.A zákazy typu-tatínek se nebije je nesmysl!!!Akorát to malou vyprovokuje a bude to dělat pořád.Zkuste to obráceně.Jestli budeš bít tatínka,pak dostaneš na zadek.Nedávejte do vět NE!!! Děti si to otáčejí,protože vědí,že si to nepřejete a just tzo budou dělat.Nebo POKUD BUDEŠ BÍT TATÍNKA VEZMU TI TVOU PANENKU. Ale nejdří si s ní rozumně promluvte a v klidu a oba dva!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
15.1.07 14:37

No, ja teda rozhodne nesúhlasím s tým, že keď ona plácne, tak dostane na zadok. Ona nemože, a ty ju áno? To sa vysvetľuje ťažko. Oveľa lepšie je jej vysvetliť, že tatínek sa neplácá. Saffira, neviem, prečo by to mal byť nezmysel, veď predsa je lepšie, keď niečo nerobí preto, lebo sa tak proste doma nechováme, než preto, lebo sa bojí trestu.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
1138
15.1.07 14:47

Saffiro, ano, příliš vět s NE na začátku otupuje. ALe tady jde o stanovení hranic.

Myslím, že tak snadno to vysvětlit nejde. Všechny mluvíme o tomtéž ale máme jiné metody výchovy. Některé se osvědčí, jiné nikoli. POdstatné je, že je potřeba stanovit hranici a důsledně na ní trvat. Moje dcerka to taky zkoušela. Protože jsem startovací typ, ihned jsem jí chytla ručku, kterou plácle a plácla jsem ji po ruce, že tohle se nedělá. A to většinou věci stokrát vysvětluju. Jsou určité hranice, u kterých s vysvětlováním končím a tohle je jedna z nich. Akce a reakce. Okamžitá, blesková, překvapující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
15.1.07 17:01

saffira - to s tebou nesouhlasím. nedovedu si představit, že v takovým věku dítě může dostatečně „inteligentně“ vysvětlit, co mu vadí. To leda že by bylo hodně napřed. 8O
Asi bych fakt zvolila způsob „tatínek se nebije!“ zvýšit hlas, popř. plácnout.

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
15.1.07 17:38

ahoj,
tak s timhle zkusenost mame.A dost.A taky musim odporovat 8)

Absolutne souhlasim s Gabikou :D .Nejde prece rict diteti,ze se to nedela,je to spatne-a pak mu nazorne predvest,ze to delaji ti dospeli detem.

Bohuzel jsem ze zacatku take takto „chybovala“,nez se mi to pri „tvrde povaze“syna vracelo hur a hur.Tak jsem se prve zmenila ja..

Takze nikdy nedovolit a opravdu stopadesatkrat zamezit,protoze biti tatinka neexistuje!nesmi.Ale nevracela bych bitim-tim prece jen predvadim,co si myslim o tomto modelu chovani..

Sve o rok starsi ditko nez je tva holcicka potrestam jinak-upozornim,co bude nasledovat a nasledne to provedu./odkazani do pokoje,vecer bez pohadky../Ve vasem mladsim veku to zrejme jeste fungovat nebude,je to pro ni hra-akceXreakce.ale cim drive se vymezi hranice,tim snad budete uspesnejsi 8)

Hodne stesti

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí