rýma teče do krku a pak kašle (14m)

884
12.1.07 15:08

rýma teče do krku a pak kašle (14m)

Ahoj holky,
už skoro 3 týdny nás trápí vodová rýma, která prckovi zřejmě v noci stéká do krčku a on pak v noci dost kašle.(přes den vůbec)Jinak je v pohodě, spinká,papá, bez teplot,je veselý, hraje si.Já už nevím,čím to vyléčit.Měli jsme Hedelix…nezabral, Musocolvan sirup…taky nezabral.Do nosíku používám kapky Mar, na noc občas Nasivin.Vždycky je to tak 3 dny dobré a pak jedeme zase na novo.Už nevím,jak Kubíčkovi pomoci.Nemáte nějaký tip co s tím? Vzduch v pokojíčku zvlhčuju.Já už fakt nevím?

Budu moc vděčná za každou „zaručenou“ radu :wink:

díky Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
804
12.1.07 16:22

Yasmin, jsme na tom úplně stejně :D.

Dnes je nám 14 měsíců, už 10 dní máme rýmu a kašleme JEN ve spánku. Přes den vůbec. Taky si to nedovedu vysvětlit jinak, než stékáním hlenů do krku.

Řešení bohužel neznám, zkoušela jsem i homeopatii, ale na tyhle virózy se špatně vybírá lék, takže bezúspěšně.

Asi to chce jen vydržet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
12.1.07 16:28

Hmmmmmmm asi toho bude řádit hodně, protože Jéňa to má už od svátků. Rýmů má ale jen tu zadní, z nosu mu neteče, ale je to v noci slyšet a taky kašle - buď ze spaní nebo když se probudí, asi jak tam ty hleny začnou cestovat. Vzhledem k tomu, že já jsem pořád taky nějaká nachcípaná, tak si to asi nějak předáváme navzájem. Příští týden se stavím u Dr., mám tam nějaké zařizování tak se ji zeptám - jen kvůli tomu by se mi tam nechtělo.
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
12.1.07 16:54

ahojky holky
Teď jsme měli týden rýmu.Dr.nám dala přes den Mucosolvan,ale ten jsem přestala po 3 dnech dávat.Začala jsem na noc dávat 8 kapek(dle váhy)Tussinu.dost se to zlepšili.Nos 3× denně vytíráme Septo Efedrin.
Takže přeji brzké uzdravení.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
12.1.07 17:21

Ahoj,
na rýmu je nejlepší Sterimar, na infekční, které teď asi nejvíc řádí je úúúplně nejlepší ten s mědí. Je sice dražší, ale může ho používat celá rodina. A podložit matraci, aby dítě mělo hlavu výš, líp se mu bude dýchat a nepoteče to tolik do krku.
Mucosolvan jsem už téměř přestala dávat, měla jsem pocit, že téměř nepomáhá. Už mám děti trošku starší a jsou ochotné pít bylinkové čaje. V dětské verzi znám na Kašel a průdušky a Při nachlazení. Pokud jsou děti hodně zahleněné, dělám jim jitrocelový, pokud mají kašel i rýmu, osvědčil se mi lipový. Přislazený medíkem neodmítnou :P
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
12.1.07 19:37

Yasmin, zkus prckovi dát víc pod hlavu, nebo mu zvedni matraci aby mu to do toho krčku nestékalo. Jinak nevím co bych ti poradila, protože už bylo vše napsáno.
Já při rýmě používám Vincentku, Sterimar, nebo výborný je nosní olej od Hadka, zvlhčuju v pokoji kde spí a stříkám do vzduchu Eucasol od Justu, líp se jim potom dýchá, může se to stříkat i na pyžamko nebo na polštář na kterém spí, ale jenom malinko je to dost učinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.1.07 20:37

Yasmin, měli jsme stejný problém (syn 20m) přes den nic jen rýma a v noci strašný kašel.

Dala jsem malému víc pod hlavu a byli jsme i u doktorky. Prý mu rýma, ikdyž mu teče, zůstavá v uvnitř. Poradila odsávat (nebo se snažit smrkat) a napsala nám Aerius sirup, ten by měl rýmu uvolnit. Dávali se 1× denně ráno 4ml a po 5dnech byl klid (a konečně jsme se zase vyspali :D K tomu ještě doporučila Mucosolvan na kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.1.07 20:39

Yasmin, měli jsme stejný problém (syn 20m) přes den nic jen rýma a v noci strašný kašel.

Dala jsem malému víc pod hlavu a byli jsme i u doktorky. Prý mu rýma, ikdyž mu teče, zůstavá v uvnitř. Poradila odsávat (nebo se snažit smrkat) a napsala nám Aerius sirup, ten by měl rýmu uvolnit. Dávali se 1× denně ráno 4ml a po 5dnech byl klid (a konečně jsme se zase vyspali :D K tomu ještě doporučila Mucosolvan na kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.1.07 21:07

Ahojky,

doktorka námn doporučuje jen co dětičky začnou „chrochtat“, ani nemusí smrkat ven, ale zadem to teče, tak Sinupret kapky. Jsou čistě přírodní, pro děti od 1 roku.
Funguje nám to, akorát je to hořké = po lécích dostává dcera nevýchovně jeden malý želatinovy bonbonek…

Zde jsou info:

Sinupret
Efektivní léčba nachlazení, rýmy a zánětu dutin
rozpouští hustý hlen
uvolňuje nos a nosní dutiny
uleví od tlaku a bolesti hlavy při nachlazení
zvyšuje účinek antibiotik
vhodný i pro malé děti čistě přírodní
Sinupret - jedinečná kombinace!
hořec žlutý
prvosenka jarní
sporýš lékařský šťovík kyselý černý bez