Bojí se kakat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.9.12 11:40

Bijí se kakat

Ahoj mám 4. letého chlapečka a hrozně se bojí kakat. Jde na nočník nebo na záchod když už ho to opravdu bolí. Máte někdo nákou radu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10134
13.9.12 11:48

Zkus mu dávat třeba švestky nebo jogurty a hodně pít, aby stolice byla měkčí a nebolelo ho to, pak přejde i strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
13.9.12 12:21

Meli jsme něco podobného trvalo to dva roky, běhali jsme po dr, měli podezření na šílené diagnozy, nakonec se to samo spravilo, ale bylo to o nervy, zkus v lékárně koupit lactulozu, je to nenávykové taková jak štáva, třeba vám to pomůže a pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
13.9.12 12:33

Tak zkus nějaký probio jogurty, nebo trochu mastnější jídlo, třeba to bude měkčí a nebude ho to bolet až půjde kadit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
13.9.12 12:49

Ahoj, měli jsme to taky, když byli klukovi asi tři. Bylo na něm vidět, že se mu chce, přešlapoval, fňukal, ale na nočník sednou si, jsem ho nedonutila. A to do tý doby chodil normálně. Držel to vyloženě dokud se nepokadil, dr. nám předepsala něco na změkčení, po čase se to urovnalo. chce to trpělivost a pevný nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.9.12 12:54

Š22

My jsme si prošli něčím podobným. Syn od 2let začal zadržovat kakání. Stolice byla tuhá a vždy se mu udělala prasklinka na konečníku. Poté se začal bát a zadržoval stolici i celý týden. Vyskoušeli jsme vše od změny jídelníčku až po různé léky a klistýry. V ždy to zabralo na nějaký čas ale problém se vždy vrátil. V jedné lékárně mi poradili mazat konečníkinfadolanem a vlákninu s probiotikylepikol pro děti. Přidává se do pití či jídla a není navyková, opravdu zabrala. Už 3měsíce syn kadí bez brekotu a psychicky jsme se uklidnili všichni. Mohu jen doporučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
13.9.12 13:17

Přesně, my jsme z toho byli na blázinec všichni, taky to držel týden, nejhorší to bylo ve školce. pomáhly nám taky takový ty křupavý chleby kukuřičný, mají hodně vlákniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
13.9.12 13:25

Můj syn měl takové problémy asi před půl rokem, tehdy 2,5. Měl a má do teď hodně tuhé a velké bobky, že se vůbec nedivím, že plakal z bolesti. Řekla jsem to doktorce a doporučila Forlax. Je to velice jemné projímadlo, které je vhodné i pro kojence od šesti měsíců, je to nenávykové a volně prodejné v lékárně. Hodně tekutin, aby stolice byla řidší a jak už tu psaly holky, jogurty a vše co je ze švestek. Vynechat potraviny co staví, takže jablka, brambory, mrkev, bílé pečivo. Přišlo zlepšení a teď je vše úplně OK bez jakýchkoliv problémů. Dokonce se mi přijde pochlubit, jakej obrovskej bobek zase udělal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.9.12 13:31

Š22

Máte pravdu ty jsou taky super.Taky se snažím vkládat do jídla vločky, ikdyž je syn nemusí. Drobet jsem je namlela na hrubo a přidávám je do polévek a na zahuštění omáček jsou taky super.Syn při zácpě nejedl vůbec a veškerá snaha byla zbytečná. Takže ten stres nepřeju nikomu a soucítím s každou maminkou co tímto prochází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.9.12 13:34

Š22

Forlax jsme taky měli ale nezabral jak měl. Bylo to vždy ode zdi ke zdi. Budˇ strašný průjem a zadek do krve nebo zácpa To bylo snad ještě horší než ten brekot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
12.3.14 14:22

Ráda bych obnovila diskuzi.
Mám tříletou dceru, která se bojí kakání. Kaká jednou za 3-4 dny a v den, kdy už se jí chce kakat, je nervózní, vystresovaná, běhá po bytě a brečí, že nechce aby bylo kakání, nechce si ani moc hrát, nic ji nebaví, ani raději neplánuju někam odcházet, aby někde nebyla hysterická scéna. Jakmile se vykaká, je na dva dny klid. Stolici má tuhou, ale měkkou (jak modelínu), dost zapáchající. Před 3 týdny měla asi 10 dní řídkou stolici, kakala denně, třeba 3× po sobě, pak zas celý den nic, musela jsem ji dávat plínku, jaký to mělo rychlý průběh, někdy jen umazala prádlo. Byli jsme na výtěru, kultivace negativní. Od té doby odmítá kakat do nočníku, ale jen do plínky (předtím předchází to, co jsem výše popsala). Po tom průjmu nám doktorka dělala odběry krve, krevní obraz v pořádku, jaterní testy v pořádku, imunoglobulin (na případnou alergii) má taky v pořádku. Nevím, jak ji pomoct, aby se toho kakání nebála. Bohužel nerada jí jogurty, někdy ho sní celý, pak třeba celý týden do ní nedostanu ani lžičku. To samé s ovocem, např. s jablkem. Ráda má hrozny, mandarinky, ale třeba hrušky, broskev, např. z kompotu ne. Zeleninu jí nejraději v syrovém stavu, ale taky jak kdy a jak co. Takže zařadit něco do jídelníčku, co by ji pomohlo, dlouhodobě, je docela problém. Pije asi 3/4l denně (vč. mlíka). Dávala jsem jí laktobacílky a laktulózu, ta snížila zácpu z 5 dní na ty 3, ale se stejným průběhem. Máte to někdo podobně? Pomohlo vám něco? Díky za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.3.14 14:24

Napadlo mě: problém se střevy nebo psychická příčina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
12.3.14 14:39

@Mama11 meli jsme to dost podobne a i ted v cizim prostredi se nevykaka.Zkus ji posadit na nocnik a dej ji knizky, pust pohadku, cokoliv, ale nech ji osamote.Nas malej musi mit klid a nikdo se nesmi divat. Lactulosu bych ji davala porad dokud bude problem.Ma nejaky psychicky blok, zkus ji za to neco slibit.Vim,ze by se to nemelo, ale nez mit nervy, nas malej mel z toho i obcas horecky. Naprosto chapu tve obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
12.3.14 14:46

@stepanka87 Nejhorší je, že mi na nočníku nevydrží (zkoušela jsem u televize, i si při tom hrát), okamžitě vyskočí a brečí. Když jsme asi před rokem odplenkovali, kakala ještě nějaký čas do plenky, to musela mít klid a samotu, přesně jako u vás. Ale pak chtěla sama na nočník a u toho jsem zas musela být a držet ji za ruce. No a teď zas takhle. Tu laktulozu ještě zkusím. Moc díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sanlitun
12.3.14 14:48

@Mama11 ahoj
U nas je to uplne to same. Adamek byl od narozeni na UM a kakal vzdy 1 x za 4 dny. Dnes jsou mu dva roky a frekvence beze zmeny. Uz cca mesic mu davame lactulozu, aby ho vyprazdnovani nebolelo. Frekvence zustala, ale uz alespon nebreci. Lactobacily taky davame, jogurty ji, ovoce taky. Trikrat denne dostava jeste Nutrilon ( vyzaduje ho), proto ji ve srovnani s ostatnimi detmi mene a mene casto kaka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML