Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, mám prosbu, poraďte a sdělte své zkušenosti. Zamilovala jsem se do bílé kuchyně, matné, takový rustikálnější styl. Ale mám z té bílé obavy co se týká údržby. Když jsem se pídila po internetu, tak většinou se objevují názory na lesklé bílé kuchyně, s těmi problém lidé nemají. Ale my bychom chtěli mat. Něco jako je na fotce. Nemáte s tím některá zkušenosti, jak se takový povrch udržuje, špiní, nestárne?
Díky moc za tipy a zkušenosti.
Měla jsem bílou jak ve vysokém lesku a teď mám bílá matná dvířka a černý korpus.
Za mě matná je daleko lepší. Nejsou vidět žádné ťapkance, žádné zaschlé kapky vody apod. Na lesklé bílé bylo tohle všechno vidět.
@Tess 85 no to já si právě taky myslím, že čím lesklejší, tím víc vidět ohmatání
a můžu se zeptat, jak dlouho ji máš? Četla jsem, že bílé kuchyně stárnou - žloutnou.
@Halka no taková je krásná, snad se tomu nějak přiblížíme ![]()
Chtěla jsem bilou moc. A konec jsem šla do matně Mokka. V truhláře mě bílá matná vyděsila
. Tapky na tom jsou vidět, ale oproti lesku skoro vůbec. Na mytí používám sanorin na kuchyně, jar mi to moc nebral a tohle je rychlý a účinný. Mat není dokonale hladký povrch.
Mam bilou kuchyn. Cas od casu je nekde nejaky kapanec, ktery se otre a hotovo. Myslim ze alfa omega je nesahat na dvirka s upatlanyma rukama.
Nemám matkou bílou, ale matnou světlou vanilku a snadno se myje, fleky jsou sice vidět, ale jde to dolu lehce a bez šmouh.
Mám bílou v lesku a teda nevím, stačí jen otrit hadrem a je čistá, když jsme se rrozhodovali tak jsem taky chtěla mat a v kuchyňském studiu mi paní doporučila spíš lesk, máme malé děti a je pravda, že lesk je odolnější proti poskrabani.
@poirot už existuje i pololesk (resp. polomat), máme z toho kuchyň. Je to ten nejlepší materiál, z jakého jsem kdy měla dvířka,
Mame bilou lesklou folii (lak zloutne - zkusenost z koupelny, proto folie). Matnou jsem nechtela, byla v kuch. studiu desne opatlana
Ale mozna zalezi i na kvalite matneho povrchu.
S leskem problem nemam, staci na to vlhka uterka.
@warita no ta je krásná!! To je super.
Jinak holky díky moc za názory a zkušenosti.
A tedy jak píše @cecetka, žloutne lak, ne folie, to je dobré vědět.
Ještě jednou díky všem, když se objeví ještě někdo, kdo má zkušenosti, budu ráda ![]()
@poirot píše:
@warita no ta je krásná!! To je super.Jinak holky díky moc za názory a zkušenosti.
A tedy jak píše @cecetka, žloutne lak, ne folie, to je dobré vědět.
Ještě jednou díky všem, když se objeví ještě někdo, kdo má zkušenosti, budu ráda
Dekuju!
Moje je s folii a nezloutne nic. Moje tedy neni matna, ale je to udelane tak, ze jakoby prosvita z pod bileho nateru drevo. Dlouho predlouho jsme hledali folii, ktera by vypada jako bile natrene drevo. Je to moc hezke a vy finale i docela matne. Ona ta folie totiz neni hladka, ale i povrch vytvari iluzi struktury dreva.
@warita no to by se mi taky líbilo, nepamatuješ si náhodou, jaký to je dekor, název?
@poirot píše:
@warita no to by se mi taky líbilo, nepamatuješ si náhodou, jaký to je dekor, název?
snazim se to zjistit, protoze bych potrebovala neco dodelat v te kuchyni, ale ten pan, co mi delal kuchyn na zakazku, mi nejak neodpovida. Az to zjistim, dam ti vedet.
@warita No to bys byla zlatá, snad to bude brzy
Hlavně, aby vám to dobře dopadlo a pán se ozval. Oni to ale ti truhláři berou většinou od stejných firem, tak když tak se poptejte jiného truhláře. Já jsem zvědavá, co nám řekne náš. Chudák, už z nás musí být hotový. Ale co, kuchyni děláme jednou za život, doufám, tak si to musíme řádně rozmyslet, ne? ![]()