Bílé fleky na mandlích

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.2.25 12:55

Bílé fleky na mandlich (syn 8let)

Ahoj… Zdravím. :) Syn má od včera teplotu.Nad 38 po Nirofenu klesá tak na 37,3…
Celkově mi nepřijde, že by byl nějak schvácený. Je unavenejsi, ale jinak chuť k jídlu má vše dobrý. Zadna velká rýma, ani kašel nic…Chvilema si stěžuje na bolest v krku. Nicmene nezhoršuje se. Jednou mi řekne, že ho bolí trochu podruhé že vůbec už.Dala.jsem mu vykloktat Šalvěj a cuca Müllerovi pastylky.Na pohmat má mandle trochu zvětšené. Koukala jsem mu do krku a ma na nich bílé fleky(on na to teda docela trpí, nebo jako už je měl xkrat a nic to třeba nebylo -ve smyslu jako že výtěr byl v pořádku.)Proste to byl projev nějakého nachlazení, virózy…A mandle mu zachytily ty patogeny…Je pravda že snad průdušky nemocné měl jen jednou jinak mu to vždy vše zůstane jakoby v tom krku…
A teď babo raď. Premýšlím jestli mám jít k lékaři s ním a nebo počkat a jít třeba až po víkendu v případě, že by se bolest nějak zhoršila…Nebo co případně ještě byste doporučili podávat? Mám doma Jox.Ano vím je to humus, ale mě to vždy zabralo… Děkuji. Prikladam fotky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7258
20.2.25 12:58

Já nevím ale dle mě to značí angínu ty bílé fleky asi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
20.2.25 13:19

Taky bych šla k dr, tohle je u mě vždycky angína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5310
20.2.25 13:23

Vyzkoušejte Streptokill - je to docela síla (bylinky), ale za mně zabírá skvěle. Přišla jsem na něj předloni, když obě moje děti měly už potřetí za zimu angínu. Třetí atb v řadě už jsem nechtěla, tak jsme vyzkoušeli toto a zabralo. Teď používáme pokaždé, když někoho škrábe v krku (jeden syn na bílé čepy také „trpí“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.2.25 13:42

@Anonym202216 k doktorovi určitě běž- má zánět mandlí (angina). A výtěrem doktor zjisti, zda je bakteriální a je potřeba nasadit ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
20.2.25 14:09

Nemusi to byt angina, já tohle mám jako jeden z projevu alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
20.2.25 14:11
@Ruth40 píše: Více

Já to mívám při virózách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
20.2.25 14:31

Já bych k doktorovi zašla, udělala CRP a uvidíš. Při angíně bude mít vysoké CRP a jsou potřeba ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
20.2.25 15:24

Mně to přijde spíše jako chronické čepy. Čepy na mandlích nejsou jen u streptokokové angíny, určitě nechat udělat stěr. Až podle výsledku ATB, ne naslepo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
25.2.25 09:30

@Anonym202216 - mohu se optat, zda jste byli u mudr a byla to angína? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.25 18:03

@lucije28 Ano byli jsme u doktorky a angína dle stěru potvrzena… :zed: nastoupily i horečky 39+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.25 07:57
@Doctus píše: Více

Dobrý den..Ve výtěru mi vyšel streptokok C na xx. Zítra dobírá Ospen sirup…Doktorka má příští týden dovolenou…Nevadí když na kontrolní výtěr a kontrolní moc půjdeme tedy až ten další týden?? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
28.2.25 09:15

Já bych na kontrolní stěr nešla. Nikdy nechodíme. Může být i falešně pozitivní. Za mne, pokud je člověk ok, tak kontrolní stěr netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
28.2.25 10:53
@Anonym202216 píše: Více

Kontrolní stěry se moc nedělají. Ale léčit streptokoka skupiny C ze stěru z krku… No více k vám tomu může sdělit klinický mikrobiolog.

@Havlova 54334948/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.25 15:14

@Doctus Dobrý den…Chtěla jsem se jenom zeptat..Syn měl ty ATB Ospen má toho Streptokoka C…Měl hodně vysoké horečky ze začátku…Byli jsme na těch kontrolních testech po dobrání ATB a plus teda dali moč…Moč v pořádku a v krku mu vylezl Hemofil a Moraxella… :nevim: Prý někdy vylezou do popředí po ATB…Nikde to chytit nemohl protože od zahájení léčby do kontrolních výtěru byl doma… :zed:
Nějaké problémy nemá…Jako sem tam psikne, zakašle občas řekne, že je unavený ale zároveň pak venku litá jako blázen. :)
Teď je v Krkonoších…Chci se zeptat není tedy nutná léčba když nemá žádné horečky a vyloženě nějaké další velké problémy??A můžu mu preventivně nasadit Bactoral až se vrátí z Krkonoš??Nebo existuje nejaky způsob jak je zase vrátit do pozadí jinak než ATB??Děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí