Dlouhodobé zahlenění Seretide

16
20.2.25 08:44

Dlouhodobé zahlenění Seretide

Hezký den chtěla bych se zeptat zda nemáte někdo podobnou zkušenost.
Syn bude mít v květnu 2 roky od miminka byl dlouhodobě zahleněný furt to v něm „chčelo“ (zanedbaná bronchitida) doktorka do něj furt cpala nějaký sirupy až když to po měsíci nepomohlo dala mu antibiotika ale to zahlenění zůstalo. Šli jsme k alergologovi testy na všechny možný alergie negativní. Napsal mu dýchačku seretide. To byl boj to do něj dostat. V létě to ale ustoupilo a bylo po problémů. Takže seretide jsme vysadily. Bohužel teď s podzimem, zimou to zahlenění opět přišlo. Byli jsme před 14 dny zase u alergologa ale vysvětlila jsem mu že je syn teď ve věku kdy do něj ten seretide prostě nedostanu. Nezvládá ani sirupy na kašel kapky apod. Dáví se z toho, pak z toho zvrací.. říkal že zkusíme montelukast mylan 4 mg jsou to žvýkací tablety. Bohužel ani to do něj nedostanu vyplivne to nechce to, zkoušela jsem to i rozdrtit do vody ale cítí to v tom. Ani do džusu nebo nějakýho sladkyho piticka to dát nemůžu protože pije jen čistou vodu ani čaj nepije.. tak jsem alergologovi volala že to nedává tak řekl ať mu teď nic nedávám a když by to bylo pořád špatný tak se musíme vrátit k tomu seretidu. Což si neumím představit udržet ho aby to udychal je prostě nemožný.. nemáte někdo podobnou zkušenost? Nějaký homeopatika nebo něco co by tomu mohlo pomoct prosím.
Za každou radu, zkušenost předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24367
20.2.25 10:14

Já mám syna stejně starého. Má Flixotide a dýcháme to přes masku. Většinou úplně v pohodě spolupracuje. Já mu u toho zpívám a dělám u toho „opičky“. Jediné co s ním moc nezvládám jsou inhalace. Léky jedině v sirupu a nebo když to jde drtím a dávám do šťávy přes stříkačku. Obcházím s ním okna, zapínáme třeba digestoř a tak mi vše spolkne.

Syna teda trápí chronická rýma, opakované záněty středního ucha od tří měsíců
Bronchitidu měl jednou. Spíš jsou problém horní cesty dýchací. Velmi častá nemocnost.
Na rýmu máme Mommox, ale správně je pro starší děti. Ale na doporučení imunologie ho máme. Zkoušíme teď léčbu refluxu. A jde na odstranění nosní mandle, možná zmenšení krčních mandlí.
U nás teda teď je spíš Flixotide a Mommox už bez efektu. Jen mu trochu ulevuje. Už jsou problém ty mandle.

Ještě můžete zkusit pátrat jestli nemá potravinovou alergii. Může způsobit zahlenění. Syn má ABKM, alergie na vejce, hovězí, sóju, drůbež. Ale vše zjištěno jen eliminační dietou. Ale bohužel u nás to nemá na rýmu vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.2.25 10:21

@anavi13 děkuji za svěření s vaším problémem a mrzí mě to snad bude váš syn brzy v pořádku.
My jsme ten Seretide taky dávali přes masku ale teď je to pro nás fakt velkej problém. No uvidíme jak to bude dál už aby se oteplilo a věřím že to bude zase dobré. Syn je taky právě dost často nemocný protože mám ještě starší dceru která chodí do školy tak ty nemoci máme doma dost částo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24367
20.2.25 10:26

@Zdenca1996 já si syna posadím na klín a tak ho udržím. Možná by to šlo zkusit i před zrcadlem. Prvně jsem mu to ukazovala na sobě a na ostatních dětech, že ta maska na obličeji nic nedělá. Asi tak týden to bylo náročné. Ne všechny aplikace byli dostatečné. Ale pak si zvykl. Spíš to chce vydržet a půjde to i bez boje.
S teplým počasím bude snad líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
20.2.25 10:47

Nechci diskusi odklonit, zakladatelko. Já jen to, že ve 40 letech jsem dostala astmu a co opisuješ, jsou problémy astmatiků v zimním období. (tím netvrdím, že syn má astmu!) Píšu proto, že Seretide vdechuji každý den, ale když jsem zahleněná, užívám Mucosolvan (forma roztok nebo sirup). Tím jsem chtěla říct, že samotný Seretide (alespoň mne) od zahlenění nepomůže.
Vím, že na to pomáhá každému něco jiného (jiný sirup).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24367
20.2.25 10:52

@BeaL my dávali inhalačně mucosolvan minulý rok a pomohlo mu to taky. Ale inhalovali jsme třikrát denně. To je teď nemyslitelné. Takto jsme to teda měli z imunologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
20.2.25 12:05

@Zdenca1996
Nedá se svítit, musíte ho přeprat. Jiná možnost než inhalace IKS/LABA nepřinese kýžený efekt. Nebo si na to zahlenění holt zvyknout a čekat do léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí