Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My se s mykoplasmou léčili 14-21 dní. ATB a dcera měla i vynechat na 14 dní po dobrání sport, musela oželet i zavody.
Rozhodne bych ho další týden nenechala jít na lyžák a možná ani do kolektivu
@Anonymní píše: Více
Navíc byl pro jistotu poslán na rentgen, (když už vyšla ta mykoplazma), kde na snímku je nějaká změněná struktura cév a průdušek…no prostě něco drobného tam našli, ale neví, zda je to staršího data a už je to ve fázi uzdravování nebo je to čerstvý problém…
každopádně momentálně nějaké zásadní příznaky nemá…
Mykoplazmata způsobují ošklivé zápaly plic. A teď to hodně řádí po chřipkách.
Ne, nepustila bych ho. Je velka zima, coz na ty průdušky neni nic moc. Pokud není uplně zdravy, tak bych lyzovani ozelela.
Máte testy potvrzeno, že není ok. Tak doležet, doléčit. Až bude ok. Tak vyrazíte o víkendu rodina na lyžování.
@Kelsey1 píše: Více
Právě.
potvrzeno testy, které jsem si vyžádala, protože minulý týden nebyla fit y měla jsem strach. Mezitim se uzdravil, nezakašle, nezasmrká,..a já si připadám strašně, že do něj cpu další atb, protože jsem si přece vyžádala testy a nějak se na ně přece reagovat musí.
Takže v prosinci atb, v lednu atb a v únoru, aby toho nebylo málo také. Jen proto, že jsem měla pochybnosti, a chtěla ověřit v době potíží, že je opravdu vše ok. Teď si to můžu akorát vyčítat. ![]()
Ja bych se zeptala doktorky. My jsme jeli na hory s dvěma nemocnyma detma. Dcera byla po chřipce, 3 dny bez teplot, už jen kaslala a smrkala a to trvá doteď (skoro 3 tydny). Syn měl zánět v uchu, antibiotika v kapkách i prascich, dobiral je na horách, příznaky neměl. Doktorka oběma odjezd povolila, tak jsme jeli.
@Midaku píše: Více
Doktorka je myslím naštvaná, ona mě to přece říkala, že by ty testy nedělala…navíc teda napsala ty atb a včera již teda syn jednu dávku měl. A s atb by neměla být zátěž…
Možná jsem mu je neměla nasazovat…
Dcera měla mykoplazmata už 2×, loni na podzim se skoro měsíc řešil kašel, podle doktora to bylo v pohodě. Měla epizody horeček, pak dobrý, jen ten kašel. Nakonec si začala stěžovat, že jí bolí kyčel a začala kulhat. Udělala se krev a zjistily se rozjetý mykoplazmata a zánět kyčelního kloubu z toho. Dostala ATB na 3 týdny. S tímhle svinstvem bych si nezahrávala. Ale podle tvýho psaní nechceš, aby přišel o lyžák. Pokud minulý týden ležel v horečkách, potvrdil se z krve tenhle bordel, tak těžko bude tenhle týden úplně v pohodě. Napsala jsem svojí zkušenost, ale je to samozřejmě tvoje věc.
My jsme z toho měli všichni zápal plic, jelikož jsme si mysleli, že letní viróza s kašlem. My měli potvrzeno z testu, k tomu crp předtím.
Za jak dlouhou dobu po horečce (39°C) byste dítě pustili na lyžařský výcvik? Syn měl minulý týden horečky, docela vysoké, do středy určitě, ve čtvrtek už to nebylo tak zlé, ale zvýšená teplota ještě určitě byla. Od pátku se zdá být v pořádku, bez nějakých zásadních příznaků. Bohužel mu ale ze serologie vyšla pozitivní aktivní mykoplazma.
Tento týden mají vždy dopoledne lyžařský kurz, na který se velmi těšil.
Jak byste se k tomu postavili?