Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem zdravotní sestra a většinu času nosím bílé oblečení dnes jsem si své bílé pracovní kalhoty ušpinila něčím tmavě černým bůh ví co to je
. Hned co jsem přišla domů jsem kalhoty postříkala Vanišem a nechala chvilku působit a poté jsem je dala vyprat akorát že vůbec to nepomohlo a tak se chci zeptat nevíte co se stane když dám na bílé kalhoty Savo? Změní barvu nebo se rozpadnou bude tam díra? ![]()
Nemohu to riskovat protože další oblečení budu fasovat až příští rok a s dírou nebo flekem vážně chodit nechci ![]()
@Zuldik když tam bude dira, tak brubnes fasování nového. (Vždycky se může stát, že ti to pacos zničí) a nebo si koupíš svoje a budeš dávár bacha
Klasické Savo díru neudělá, skvrnu to možná odstraní, ale mě to bílé prádlo vždycky zežloutlo, takže to stejně letělo do popelnice.
Savo perex, dcera měla na praxi bílé lékařské kalhoty, měla tam červené fleky, tak jsem to namočila na pár hodin do sava perex a pěkně to zmizelo
@Maminanamatersky píše:Žluté skvrny nechává na umelynach, proto se do Sava nedávají.
Díru savo neudělá, ale nechává žluté skvrny..
Dej do pračky gel na praní + Savo perex a normálně vyper. Peru tak bílé běžně. Ale pozor, musí to být Savo perex, ne jen desinfekce Savo, to není na prani.
@mackA159 píše:
Dej do pračky gel na praní + Savo perex a normálně vyper. Peru tak bílé běžně. Ale pozor, musí to být Savo perex, ne jen desinfekce Savo, to není na prani.
pokud je to hodně, je lepší to do toho sava na nějakou tu hodinu namočit
@mackA159 píše:
Ano, přesně, taky tak občas peru bílé. I jsem nemohla vyprat v létě cosi nenápadného na bilých džínách spolu se světlým prádlem, ale se savem perex, co jsem dala k čistě bílému znova, už to bylo fuč.
V létě nosím bílý lněný a bavlněný kalhoty, některý mám vyloženě lékařský. Skvrny čistím normálně klasickým savem. Naleju si trochu do kalíšku a skvrnu poťukám vatovou tyčinkou. Funguje to skvěle, nenechává to skvrny, ani se oblečení nadměrně nerozpadává. Některý kousky mám roky.