Bílek - od kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4514
12.8.11 08:26

Bílek

Ahoj, od kdy jste daly dětem bílek?Naší žloutek nejede zato bílek jí moc chutnal.Myslíte že jí ho můžu v klidu dát když jí bude už rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
12.8.11 11:01

ja bych to zkusila, taky jsme zacinaly kolem roku a zadny problem jsem nepozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
12.8.11 13:31

Ahoj-co jsem kde vyčetla,tak bílek se má dávat od roka-ne kvůli škodlivosti,ale kvůli možné alergii.Takže když jí bude za chvilku rok,tak bych to nehrotila :lol: a dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
17.11.14 18:02

Ahoj všem,

chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo další kdo má informaci o tom, že je vhodné dávat bílek už třeba v 8.měsících? teď jsme byli na prohlídce, a Dr nám říkala, že od května 2014 je doporučení zařadit celé vajíčko do 1 roku života…nemáme teda zatím žádnou alergickou reakci, tak to asi zkusím, ale zajímal by mne názor ostatních :-) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
17.11.14 18:14

Ježíš holky, co my jsme jako děcka jedly už v půl roce a žijeme… Já tady tohle nechápu, dávám na instinkt. Už jenom to jejich doporučování, jeden se rok se tady to nesmí, druhy rok je to zas skoro povinné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
17.11.14 18:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
17.11.14 18:24

A příští rok zase bude do 1. roku vajíčko zásadně škodlivé.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
17.11.14 18:47
@TereuliJa píše:
A příští rok zase bude do 1. roku vajíčko zásadně škodlivé.. :roll:

Taky jsme byli kdysi u pediatry, prý „Už můžete pomalinku dávat piškoty, nějaké lehké pečivo…“ - no radši jsem ji neříkala, že na snídani měl malý chlebík s domácí Lučinou a na oběd ho čekala slepičí polívečka :lol: jako samozřejmě nebudeme děcko ládovat od půl roka gulášem a kačenou se zelím, ale každá matka to má podle mě v merku. U malé, která byla narozená ve 32tt jsem si samozřejmě dávala pozor, ale malý, s tím jsme se nepárali. A nevím, jestli to má nějakou spojitost, ale malá je vybiravá až to bolí, zatímco malý je chodící popelnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
17.11.14 18:59

Já dala piškoty v 9 měsících a díky tomu jsme zjistili silnou alergii na bílek a o něco menší na žloutek…ale tím nechci říct, že lituju, že jsem to dala v 9 měsících, by se to projevilo v roce no, to je prašť jako uhoď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.11.14 19:26

@cecil7 A jinak dobrý jo? V 8 měsících už jsem malýho zahrnovala dost velkým množstvím potravin. Vyhýbala jsem se už jen těm fakt nezdravým, kořeněným a extrémně nadýmavým :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1512
17.11.14 19:34

Mě nějak nedošlo, že v piškotech je bílek, no tak jsem pořád plánovala, jak mu dám žloutek.. a piškot dostal včera. Tak alergii asi nemá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
17.11.14 20:55

Tak malej má poměrně dost věcí v jídelníčku - až se některé kamarádky křižují co to jsem za matku, že už jsem v půl roce zavedla třeba lepek, lososa, žloutek, jahody… :think: piškoty dostává taky od půl roku, ale měla jsem za to, že je tam jen žloutek… :-) jen mě zajímalo, jestli tuto inrofmaci někdo má - a hlavně jak je možné že se to pořád mění… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
17.11.14 21:20

Třeba můj chytrý mužík dal malému asi v pěti měsících naředěný pomerančový džus :lol: no naštěstí se nic nestalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4514
18.11.14 07:43

Teď zrovna čtu, že ryby, vejce a tyhle alergeny se mají zavádět už před prvním rokem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí