Bílek - od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bílek
Ahoj, od kdy jste daly dětem bílek?Naší žloutek nejede zato bílek jí moc chutnal.Myslíte že jí ho můžu v klidu dát když jí bude už rok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ja bych to zkusila, taky jsme zacinaly kolem roku a zadny problem jsem nepozorovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj-co jsem kde vyčetla,tak bílek se má dávat od roka-ne kvůli škodlivosti,ale kvůli možné alergii.Takže když jí bude za chvilku rok,tak bych to nehrotila
a dala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo další kdo má informaci o tom, že je vhodné dávat bílek už třeba v 8.měsících? teď jsme byli na prohlídce, a Dr nám říkala, že od května 2014 je doporučení zařadit celé vajíčko do 1 roku života…nemáme teda zatím žádnou alergickou reakci, tak to asi zkusím, ale zajímal by mne názor ostatních
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ježíš holky, co my jsme jako děcka jedly už v půl roce a žijeme… Já tady tohle nechápu, dávám na instinkt. Už jenom to jejich doporučování, jeden se rok se tady to nesmí, druhy rok je to zas skoro povinné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A příští rok zase bude do 1. roku vajíčko zásadně škodlivé.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TereuliJa píše:
A příští rok zase bude do 1. roku vajíčko zásadně škodlivé..
Taky jsme byli kdysi u pediatry, prý „Už můžete pomalinku dávat piškoty, nějaké lehké pečivo…“ - no radši jsem ji neříkala, že na snídani měl malý chlebík s domácí Lučinou a na oběd ho čekala slepičí polívečka
jako samozřejmě nebudeme děcko ládovat od půl roka gulášem a kačenou se zelím, ale každá matka to má podle mě v merku. U malé, která byla narozená ve 32tt jsem si samozřejmě dávala pozor, ale malý, s tím jsme se nepárali. A nevím, jestli to má nějakou spojitost, ale malá je vybiravá až to bolí, zatímco malý je chodící popelnice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dala piškoty v 9 měsících a díky tomu jsme zjistili silnou alergii na bílek a o něco menší na žloutek…ale tím nechci říct, že lituju, že jsem to dala v 9 měsících, by se to projevilo v roce no, to je prašť jako uhoď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecil7 A jinak dobrý jo? V 8 měsících už jsem malýho zahrnovala dost velkým množstvím potravin. Vyhýbala jsem se už jen těm fakt nezdravým, kořeněným a extrémně nadýmavým ![]()
- Citovat
- Upravit
Mě nějak nedošlo, že v piškotech je bílek, no tak jsem pořád plánovala, jak mu dám žloutek.. a piškot dostal včera. Tak alergii asi nemá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malej má poměrně dost věcí v jídelníčku - až se některé kamarádky křižují co to jsem za matku, že už jsem v půl roce zavedla třeba lepek, lososa, žloutek, jahody…
piškoty dostává taky od půl roku, ale měla jsem za to, že je tam jen žloutek…
jen mě zajímalo, jestli tuto inrofmaci někdo má - a hlavně jak je možné že se to pořád mění… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba můj chytrý mužík dal malému asi v pěti měsících naředěný pomerančový džus
no naštěstí se nic nestalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď zrovna čtu, že ryby, vejce a tyhle alergeny se mají zavádět už před prvním rokem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit