Bílkovina v moči 15.tt

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
689
30.11.11 13:23

bílkovina v moči 15tt

Ahoj holky,
jsem v 15tt a v moči mi doktorka našla menší množství bílkoviny. Řekla mi, že se tím zatím nebudeme zabývat - nemám otoky a tlak mám dobrý - 120/65. Příště mám přinést znovu moč a změří mi tlak. Do teď jsem to moc neřešila, ale dnes jsem koukala po internetu a zjistila jsem, že by to mohla být preeklamsie. Mám z toho strach. Co by to mohlo způsobit, kdybych jí měla? Máte někdo podobnou zkušenost? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
30.11.11 13:26

Radši to vubec nečti. Uvidíš co bude na příští kontrole. Třeba to byl jen slabý zánět moč. cest.. Hlavně že je tlaK OK a cítíš se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
30.11.11 13:34

Ahojky, taky radím nic nečíst a zbytečně se nestresovat i když je to dost těžké. Může to být cokoli a třeba na další kontrole už žádná bílkovina nebude. Tlak máš krásnej. Neboj lékaři to nepodcenují a určitě by tě pak poslali na nějaké vyšetření.
Já jsem měla těhu docela v pohodě až ke konci jsem měla tlak 160/105 a poslali mě do nemocnice právě kůli hrozící preeklampsii.....bílkovinu v moči jsem neměla, ale otoky už ano…né nějak hrozné ale byly tam. udělali mi podobrné vyšetření moče (ta se sbírala 24hod) a bílkovina byla jen v pidi množství. Dostala jsem léky na tlak a pak to bylo v pohodě. Rodila jsem i normálně i když mě primář upozornil že kdyby nebyl tlak v pohodě udělají císaře.
Nechci rozhodně strašit hold to tak někdy chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
30.11.11 13:38

no mě právě děsí, že většinou to mají všichni koncem těhotenství a v horších případech se vyvolává porod, ale mě přijde, že kdyby náhodou jsem něco takového měla, že je to hrozně brzo - tak co se pak bude dít? mám strach co by to způsobilo… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
30.11.11 13:56

Je to všechno stresující a kor když jsi v 15tt, ale třeba byla chyba na tom testovacím papírku. Snaž se vydržet a příště to bude třeba v pohodě.
Kdyby se to opakovalo určitě tě pošlou na to vyšetření moče, či budeš moč sbírat doma. Je i důležitý že máš ten tlak učebnicovej :palec: Zatím na tělo nejsou takový nároky jako na konci těhu, ale nebudeme předbíhat.
Nevím co přesně by to obnášelo…chodila by si na kontrolu častěji…měření tlaku, možná nějaké prášky.
Držím palce at jsi v pohodě a i to maličké :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.11.11 14:03

Anni bílkovina v moči sama o sobě nemusí znamenat vubec nic,tim spíš když jde v tak brzském těhotenství,takže to je to podlední čeho bych se bála.Bílkovinu máš i při zánětu,při nějaké mykozce,výtok atd..Opravdu samotná bílkovina něco značí špatně až v pozdějším stádiu a spíš upozorní na problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
30.11.11 14:31

Ahoj ja jsem mela taky bilkovnu v moci ato 2× kdyz jsem mela st.virozu nebyla jsi ted nekdy nemocna nebo jak pisou mamci vis zanet.moc. atd na netu nic necti a nestresujse vse bude vporadku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
30.11.11 14:50

Ahoj,myslím,že nemusíš mít strach.já jsem teď ve 29tt a taky mi na poslední kontrole našla sestřička bílkovinu v moči.Doktor se tím vůbec nezabýval,protože tlak ani otoky nemám.Je to tak,že v případě preeklampsie se právě nejdřív objeví ty otoky,zvedá se tlak a následkem toho se objevují bílkoviny v moči.Pokud to je jen malé množství bílkovin (na jeden křížek) a nemáš žádné příznaky zánětu,tak je to v těhotenství nejčastěji způsobené výtokem (může být i slabý,ale ten papírek to stejně zachytí).Moč by se taky měla správně vyšetřovat do dvou hodin po odběru,jinak se rozkládá,mění se její pH a může to způsobit falešně pozitivní reakci na bílkoviny.Já jsem zdravotní laborantka,takže jsem trochu blázen a pořídila jsem si domů diagnostické papírky na vyšetření bílkovin v moči.Pokud by ses taky chtěla hlídat,tak doporučuji tyto,ne že by to bylo nějak důležité,ale spíš pro tvůj klid ;)
 http://www.lekarna.cz/…phan-50ks-1/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
30.11.11 15:19

Já měla bílkovinu v moči při zánětu ledvin, ale tam teda byly nejdřív šílené bolesti a pak teploty, až pak doktor a bílkovina v moči. Určitě hned nemysli na to nejhorší, počkej, co ti řeknou příště ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
30.11.11 16:44

Ahoj já měla bílkovinu v moči skoro celý těhu, dělali mi kvůli tomu rozsáhlý testy v Motole, na nic nepřišli takže to nemusí vůbec nic znamenat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klára1234
30.11.11 20:48

AnnoP preeklampsie to být NEMUŽE!Na to jsi málo těhotná.Ta vzniká až koncem těhotenství.Spíš to může být zánět močáku,nebo to může být bílkovina z pochvy.Preeklampsie rozhodně ne.

• Citovat
  • Upravit
4091
1.12.11 00:00

Ahoj já rodila z důvodu preeklampsie v32 týdnu..od 25tt problémy s vysokým tlakem,otoky jsem neměla,,druhé těhotenství..ke konci tlak 160/100,6 dopegytů na tlak,nohy oteklé jak bambule a žádná bílkovina v moči..porod císařem 38tt..jsem diabetička…Jak už tu někdo napsal budou si tě hlídat,pokud bude nějaký problém pošlou tě do nemocnice..Začínající preeklampsie se také projevuje jakoby špatným viděním a motání se hlavy to poznáš sama..proto kdybys náhodou pocitovala tyhle příznaky,šupky raději do nemocnice..tam to snadno zjjistí!! :think: Je to záludná potvora která ohrožuje těhule kolem 25tt a nevybírá si!!! :zed: :zed: Tak žádný stresy,nenervuj se bude to o.k :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terísek11111
7.1.13 19:58

Ahoj holky :) píšu taky s problémem…jsem v 15tt a dnes mi taky zjistila sestra bílkovinu v moči…tlak mám 130/80…předtím jsem měla vždycky 120/80 a to mi řekla, že je to v pořádku…samozřejmě jsem čučela na netu a četla o preeklampsii :( no a mám strach…doktorka mi k tomu řekla, že se to v těhotenství někdy stává ta bílkovina a jinak nic…myslíte, že to může být tím, že jsem tak před týdnem byla nachlazená??

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
7.1.13 20:03

Buď v klidu, 130 není ještě žádnej tlak.. Bílkovina v moči je celkem „běžná“. Příště už může být vše ok.. U preeklampsie bývají hodně otoky, ale i ty jsou v těhotenství celkem běžné.. A určitě není v začátku těhotenství.. Nesmíš tolik plašit, od toho jsou poradny, aby se všechno zkontrolovalo a doktorka to vyhodnotila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terísek11111
7.1.13 20:22

Máš s tím taky zkušenost?? no je to moje první mimi tak jsem plašan a ještě nevím, co je běžné a co už ne :D divím se, že tomu doktorka nevěnovala žádnou pozornost…co jsem přišla domů tak se mi zdá že mě trošku píchá v močáku tak nevím jestli nemám malý zánět :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky