Bingo pro letní četbu

1109
30.6.16 17:54

Bingo pro letní četbu

Kuk, čtenářky, ač knihomol, nejsem schopná se donutit číst, tak mě napadlo udělat „bingo“ - tj. navzájem hecovací hru, kdo do prvního podzimního dne přečte knížky podle daných kritérií? Snad chápete.

Navrhuhuji 3×3 bingo tabulku, kde bude:

1. Sbírka povídek
2. Skandinávský autor-ka $
3. Autor-ka píšící románským jazykem
4. Žolík (jakákoli kniha)
5. Moderní angloamerický autor (kniha vydaná po roce 1966)*
6. Nositel Nobelovy ceny za literaturu
7. Nositelka Nobelovy ceny za literaturu
8. Východoasijský autor-ka #
9. Blízkovýchodní autor-ka &

*Rozhoduje rok prvniho vydani v puvodnim jazyce, nikoli ceskeho prekladu

A každý, kdo splní „políčko“, nahlásí číslo a knihu, kterou to splnil, plus datum splnění.

Šel by do toho někdo?

A nyní přináším dobré zprávy: vrchní velení neboli administrace emimino nabídla, že těm, co výzvu skutečně splní, za odměnu věnuje knihu nebo dáreček of firmy Manufaktura. :dance:

Tímto jim upřímně děkuji, a těším se na co nejvíce čtenářů a čtenářek.

Edit admin - soutěž vyhlášená! Hrajeme o slíbené knížky a dárky od společnosti Manufaktura. Tak příjemné čtení všem! :)

Staty pro dane kategorie:

$ Island, Norsko, Dansko, Svedsko, Finsko, Svedsko

# Čína, Tchaj-wan, Japonsko, Severní Korea, Jižní Korea, Mongolsko, Malajsie, Singapur, Vietnam

& Irak, Kuvajt, Izrael/Palestina, Jordansko, Syrie, Libanon, Turecko, Bahrajn, Oman, Katar, Saudska Arabie, Spojene Arabske Emiraty, Jemen, Egypt, Iran, Kypr

Příspěvek upraven 05.07.16 v 05:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1109
30.6.16 17:56

Jo a dodávám, že pole můžeme pod tíhou demokracie i zvětšit nebo zmenšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
30.6.16 18:13

Ahoj, já bych do toho i šla. Kromě sbírky poezie bych zvládla snad vše, bohužel prostě básně nepřečtu a ani číst nebudu, nebaví mě to a je to pro mě ztráta času. Ostatní OK a ráda si nechám třeba v některých kategoriích poradit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
30.6.16 18:14

@Fazulina vítej :mavam: tak sbírku poezie nahradíme třeba „knížka, co mi doporučil prarodič?“ Nebo máš sama návrh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
30.6.16 18:19

Ještě bych třeba nechala jednu kategorii jako žolíka, ať si tam dá každý svoje oblíbené, např. já místo poezie českého autora nebo autorku nebo tak něco:-))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
30.6.16 18:23
Tak jo, tak dám číslo 4. jako žolíka
@Fazulina píše:
Ještě bych třeba nechala jednu kategorii jako žolíka, ať si tam dá každý svoje oblíbené, např. já místo poezie českého autora nebo autorku nebo tak něco:-))).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
30.6.16 18:23

@Mišuna super, vítej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
30.6.16 18:29

Ještě bych navrhovala změnit amerického spisovatele za angloamerického - ona ta anglosaská literatura je tak nějak dohromady, asi to bude tím, že mám zrovna nachystaného jednoho autora a on je to sakra Angličan, tak bych to mohla zahrnout:-))).

A uvítám tip na francouzského nebo italského autora/ku, přiznám se, že mě teď zrovna nic nenapadá, taky na východoasijského a blízkovýchodního:-). Já můžu třeba doporučit Haruki Murakami - 1Q84 - to bylo fakt moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
30.6.16 18:36

@Fazulina Ja mam napriklad naplanovanou posledni knizku Umberta Eca, tak bych ji mohla zaskrtnout.

Rozhodne se rada pridam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
30.6.16 18:36

@Fazulina Upraveno.Díky za tip na Murakamiho, blízkovýchodní mám na seznamu Jmenuji se červená (pokud si ho nedám jako Nositele Nobelovky :mrgreen: ).
Východoasijský tip - Oddanost podezřelého X - Keigo Higašino (detektivka, co jsem nemohla odložit, první kapitola se trochu vleče, ale pak to jede).
Pak ještě Kenzaburo Oé - Fotbal z prvního roku éry Mannen (poslouží případně jako nositel nobelovky).

Italský autor - Italo Calvino a „Baron na stromě,“ a francouzský - Camus a jeho „Mor“ nebo „Cizinec,“ Kunderu počítame jako českého?

Budu ráda za další tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
30.6.16 18:37

@ELIbeta bezva, vítej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
30.6.16 18:53

Je, to je super napad, akorát to asi nedam, za mesic rodim a jeste mam doma jednoho malého experta. :mrgreen: Ale něco bych stihnout mohla. :pocitac: Zrovna jsem dočetla jednoho Nesba, ale to by se mi asi nepočítalo, co? :mrgreen: A co k tem italskym/francouzským pridat jeste možnost spanelsky pisiciho? Rada bych si zase precetla treba nejakeho Marqueze… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
30.6.16 19:00

@lear Dekuji za privitani :kytka:

Od Pamuka mam ve ctecce vsechno, krome Jmenuji se cervena. Moc se mi libil Istanbul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
30.6.16 19:07

@Teva vítej, jestli se chceš přidat, uvidíš, co dáš, všechno se počítá :D

Marquéze ti rozhodně uznáme jako nositele Nobelovky. :mrgreen:

Dotaz tedy pro všechny, mám 3. změnit na autora píšícího v románském jazyku, nebo ponechat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
30.6.16 19:22

@lear dala bych ten romansky jazyk, at je vetsi vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí