Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kuk, čtenářky, ač knihomol, nejsem schopná se donutit číst, tak mě napadlo udělat „bingo“ - tj. navzájem hecovací hru, kdo do prvního podzimního dne přečte knížky podle daných kritérií? Snad chápete.
Navrhuhuji 3×3 bingo tabulku, kde bude:
1. Sbírka povídek
2. Skandinávský autor-ka $
3. Autor-ka píšící románským jazykem
4. Žolík (jakákoli kniha)
5. Moderní angloamerický autor (kniha vydaná po roce 1966)*
6. Nositel Nobelovy ceny za literaturu
7. Nositelka Nobelovy ceny za literaturu
8. Východoasijský autor-ka #
9. Blízkovýchodní autor-ka &
*Rozhoduje rok prvniho vydani v puvodnim jazyce, nikoli ceskeho prekladu
A každý, kdo splní „políčko“, nahlásí číslo a knihu, kterou to splnil, plus datum splnění.
Šel by do toho někdo?
A nyní přináším dobré zprávy: vrchní velení neboli administrace emimino nabídla, že těm, co výzvu skutečně splní, za odměnu věnuje knihu nebo dáreček of firmy Manufaktura. ![]()
Tímto jim upřímně děkuji, a těším se na co nejvíce čtenářů a čtenářek.
Edit admin - soutěž vyhlášená! Hrajeme o slíbené knížky a dárky od společnosti Manufaktura. Tak příjemné čtení všem! ![]()
Staty pro dane kategorie:
$ Island, Norsko, Dansko, Svedsko, Finsko, Svedsko
# Čína, Tchaj-wan, Japonsko, Severní Korea, Jižní Korea, Mongolsko, Malajsie, Singapur, Vietnam
& Irak, Kuvajt, Izrael/Palestina, Jordansko, Syrie, Libanon, Turecko, Bahrajn, Oman, Katar, Saudska Arabie, Spojene Arabske Emiraty, Jemen, Egypt, Iran, Kypr
Příspěvek upraven 05.07.16 v 05:31
Jo a dodávám, že pole můžeme pod tíhou demokracie i zvětšit nebo zmenšit.
Ahoj, já bych do toho i šla. Kromě sbírky poezie bych zvládla snad vše, bohužel prostě básně nepřečtu a ani číst nebudu, nebaví mě to a je to pro mě ztráta času. Ostatní OK a ráda si nechám třeba v některých kategoriích poradit. ![]()
@Fazulina vítej
tak sbírku poezie nahradíme třeba „knížka, co mi doporučil prarodič?“ Nebo máš sama návrh?
Ještě bych třeba nechala jednu kategorii jako žolíka, ať si tam dá každý svoje oblíbené, např. já místo poezie českého autora nebo autorku nebo tak něco:-))).
@Fazulina píše:
Ještě bych třeba nechala jednu kategorii jako žolíka, ať si tam dá každý svoje oblíbené, např. já místo poezie českého autora nebo autorku nebo tak něco:-))).
Ještě bych navrhovala změnit amerického spisovatele za angloamerického - ona ta anglosaská literatura je tak nějak dohromady, asi to bude tím, že mám zrovna nachystaného jednoho autora a on je to sakra Angličan, tak bych to mohla zahrnout:-))).
A uvítám tip na francouzského nebo italského autora/ku, přiznám se, že mě teď zrovna nic nenapadá, taky na východoasijského a blízkovýchodního:-). Já můžu třeba doporučit Haruki Murakami - 1Q84 - to bylo fakt moc dobré.
@Fazulina Ja mam napriklad naplanovanou posledni knizku Umberta Eca, tak bych ji mohla zaskrtnout.
Rozhodne se rada pridam ![]()
@Fazulina Upraveno.Díky za tip na Murakamiho, blízkovýchodní mám na seznamu Jmenuji se červená (pokud si ho nedám jako Nositele Nobelovky
).
Východoasijský tip - Oddanost podezřelého X - Keigo Higašino (detektivka, co jsem nemohla odložit, první kapitola se trochu vleče, ale pak to jede).
Pak ještě Kenzaburo Oé - Fotbal z prvního roku éry Mannen (poslouží případně jako nositel nobelovky).
Italský autor - Italo Calvino a „Baron na stromě,“ a francouzský - Camus a jeho „Mor“ nebo „Cizinec,“ Kunderu počítame jako českého?
Budu ráda za další tipy.
Je, to je super napad, akorát to asi nedam, za mesic rodim a jeste mam doma jednoho malého experta.
Ale něco bych stihnout mohla.
Zrovna jsem dočetla jednoho Nesba, ale to by se mi asi nepočítalo, co?
A co k tem italskym/francouzským pridat jeste možnost spanelsky pisiciho? Rada bych si zase precetla treba nejakeho Marqueze… ![]()
@lear Dekuji za privitani ![]()
Od Pamuka mam ve ctecce vsechno, krome Jmenuji se cervena. Moc se mi libil Istanbul.
@Teva vítej, jestli se chceš přidat, uvidíš, co dáš, všechno se počítá ![]()
Marquéze ti rozhodně uznáme jako nositele Nobelovky. ![]()
Dotaz tedy pro všechny, mám 3. změnit na autora píšícího v románském jazyku, nebo ponechat?