Bingo pro letní četbu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
795
1.7.16 20:46

@Ivtcha K narozeninám jsem dostala od Murakamiho Norske drevo, tak se asi na to konecne vrhnu. :palec: (nar.jsem mela v lednu :mrgreen: )

Ja ted docetla od Nesba Lovci hlav, je to spis krimi a tak trosku psana s nadsazkou. Mne se to moc libilo. Je tam par drsnejsich scen, ale zadne vrazdeni nevinatek ani znasilnivani. :palec: Pak jeste mozna Adler-Olsen Zena v kleci, to je spíš psychické tyrani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
1.7.16 20:48

Díky holky, o víkendu se do toho dám a nachystám aspoň půlku seznamu na červenec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
1.7.16 20:50

@Ivtcha ja miluju Camillu Lackberg. Mam od ni prectene vse krome posledni knizky, cekam, az ji Amazon zlevni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
1.7.16 20:52
@ELIbeta píše:
@Ivtcha ja miluju Camillu Lackberg. Mam od ni prectene vse krome posledni knizky, cekam, az ji Amazon zlevni.

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
1.7.16 21:07

Ahoj holky, já se taky zkusím přidat, za chvíli sice rodím, ale snad mě mimčo nechá číst u kojení:) Může být za sbírku povídek považována i knížka Bábovky od R. Třeštíkové? Protože se ji zrovna chystám číst a další ve frontě je už zmiňovaný Murakami a Hon na ovci… A ze severských autorů detektivek se mi líbí třeba Kristina Ohlsson, ta se čte krásně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
1.7.16 22:24

@lupto vitej :mavam: jsme na tom hodne podobne  :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
1.7.16 22:24

@Ivtcha ahojky a take vitej :mavam: a jinak ze Severanu doporucuji Babička pozdravuje a omlouvá se - Fredrik Backman

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.7.16 22:29

@lear
to je zajímavé, hlásím se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
1.7.16 22:30

@lisey vitej :mavam: s tou sbirkou povidek: priznam se, ze tutu knihu neznam; sbirka povidek=kolekce jednotlivych pribehu. Jestli to tomu odpovida, tak ti to uzname :D

Priklady, ktere doporucim i jako knihy:

Gerald Durrell - Vdavame matku a jine povidky
A. J. Cronin - Prihody z cerneho kufriku
James Herriot - Moje nejmilejší kočičí historky
Capek - Povidky z jedne a druhe kapsy
Isaac Bashevis Singer - Stará láska a jiné povídky (nebo jakekoli povidky)
A. C. Doyle - Dobrodruzstvi Sherlocka Holmese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
1.7.16 22:31

@heřmánková vitej mezi nami, radi te vidime :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
1.7.16 22:31
@lear píše:
@Ivtcha ahojky a take vitej :mavam: a jinak ze Severanu doporucuji Babička pozdravuje a omlouvá se - Fredrik Backman

Od Backmana mám v plánu „Muž jménem Ove“ :think: Na „Babičku“ taky mrknu, díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.7.16 22:34

@lear
děkuji :mavam: budeš chtít název knihy, autora a stručný popis o čem kniha je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
1.7.16 22:38

Jako povidkovou knizku mam vybrane „Zmizet“ od Petry Soukupove a nebo Capka, jeste nejsem rozhodnuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
1.7.16 22:44

Holky, tak to je fajn, že se to tak rozjelo. Já jsem již včera pustila do knihy Toma Roba Smithe - Utajovaný projev. Jedná se o pokračování Dítěte 44, což bylo parádní, kdyby někdo měl problém s rubrikou angloamerické literatury:-).

Ze severských se mi líbí třeba taky Johan Theorin - nedávno jsem dočetla Mlýny osudu, to bylo super, takové prolínání současnosti a minulosti a není to nějak extra brutální, tedy nejde o znásilňování ani vraždění neviňátek, spíše pomstu apod. Není to typická kriminálka, spíš příběh s kriminální zápletkou, kde není žádný komisař ani policista, který vyšetřuje zločin, ale takový starý pán, co tak nějak rozplétá příběhy…

Jo a fajn je i Monica Kristensen - píše detektivky odehrávající se na Špicberkách, ty jsou zajímavé i pro to místo… Já četla Holanďanův hrob, opět to není nic drsného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
1.7.16 22:45

@heřmánková Staci nazev, autor a datum, kdy jsi docetla. Pokud pridas i dej a hlavne tvuj dojem z knihy, o o lepe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí