Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivtcha K narozeninám jsem dostala od Murakamiho Norske drevo, tak se asi na to konecne vrhnu.
(nar.jsem mela v lednu
)
Ja ted docetla od Nesba Lovci hlav, je to spis krimi a tak trosku psana s nadsazkou. Mne se to moc libilo. Je tam par drsnejsich scen, ale zadne vrazdeni nevinatek ani znasilnivani.
Pak jeste mozna Adler-Olsen Zena v kleci, to je spíš psychické tyrani…
Díky holky, o víkendu se do toho dám a nachystám aspoň půlku seznamu na červenec ![]()
@Ivtcha ja miluju Camillu Lackberg. Mam od ni prectene vse krome posledni knizky, cekam, az ji Amazon zlevni.
@ELIbeta píše:
@Ivtcha ja miluju Camillu Lackberg. Mam od ni prectene vse krome posledni knizky, cekam, az ji Amazon zlevni.
Díky!
Ahoj holky, já se taky zkusím přidat, za chvíli sice rodím, ale snad mě mimčo nechá číst u kojení:) Může být za sbírku povídek považována i knížka Bábovky od R. Třeštíkové? Protože se ji zrovna chystám číst a další ve frontě je už zmiňovaný Murakami a Hon na ovci… A ze severských autorů detektivek se mi líbí třeba Kristina Ohlsson, ta se čte krásně:)
@Ivtcha ahojky a take vitej
a jinak ze Severanu doporucuji Babička pozdravuje a omlouvá se - Fredrik Backman
@lisey vitej
s tou sbirkou povidek: priznam se, ze tutu knihu neznam; sbirka povidek=kolekce jednotlivych pribehu. Jestli to tomu odpovida, tak ti to uzname ![]()
Priklady, ktere doporucim i jako knihy:
Gerald Durrell - Vdavame matku a jine povidky
A. J. Cronin - Prihody z cerneho kufriku
James Herriot - Moje nejmilejší kočičí historky
Capek - Povidky z jedne a druhe kapsy
Isaac Bashevis Singer - Stará láska a jiné povídky (nebo jakekoli povidky)
A. C. Doyle - Dobrodruzstvi Sherlocka Holmese
@lear píše:
@Ivtcha ahojky a take viteja jinak ze Severanu doporucuji Babička pozdravuje a omlouvá se - Fredrik Backman
Od Backmana mám v plánu „Muž jménem Ove“
Na „Babičku“ taky mrknu, díky ![]()
@lear
děkuji
budeš chtít název knihy, autora a stručný popis o čem kniha je?
Jako povidkovou knizku mam vybrane „Zmizet“ od Petry Soukupove a nebo Capka, jeste nejsem rozhodnuta.
Holky, tak to je fajn, že se to tak rozjelo. Já jsem již včera pustila do knihy Toma Roba Smithe - Utajovaný projev. Jedná se o pokračování Dítěte 44, což bylo parádní, kdyby někdo měl problém s rubrikou angloamerické literatury:-).
Ze severských se mi líbí třeba taky Johan Theorin - nedávno jsem dočetla Mlýny osudu, to bylo super, takové prolínání současnosti a minulosti a není to nějak extra brutální, tedy nejde o znásilňování ani vraždění neviňátek, spíše pomstu apod. Není to typická kriminálka, spíš příběh s kriminální zápletkou, kde není žádný komisař ani policista, který vyšetřuje zločin, ale takový starý pán, co tak nějak rozplétá příběhy…
Jo a fajn je i Monica Kristensen - píše detektivky odehrávající se na Špicberkách, ty jsou zajímavé i pro to místo… Já četla Holanďanův hrob, opět to není nic drsného…
@heřmánková Staci nazev, autor a datum, kdy jsi docetla. Pokud pridas i dej a hlavne tvuj dojem z knihy, o o lepe ![]()