Příkrmy bio nebo obyč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
chatwenna
20.9.13 09:08

Nekdy farmarske trhy, nekdy Kaufland, nekdy mala zelenina na rohu, nekdy jsem sehnala neco od znamych z jizni Moravy, nekdy BIO v supermarketu… :)

Nohu za krk si fakt nedam a nebudu behat po celem meste…

• Citovat
  • Upravit
14309
20.9.13 09:10

A hlavne na,,bio" pole prsi rovnaky dazd ako na,,nebio"..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.9.13 09:19

Já dávám někdy skleničky (jsem pohodlná) a někdy něco spáchám sama. Teď beru bio bedýnky, takže něco z toho. V supermarketu se nakupovat pro děti bojím, hlavně z mrkve mám strach. To od té doby, co bývalý přítel pracoval v zelinářském podniku a vyprávěl mi, jak by měl strach tu mrkev uvařit dítěti, že kolik je v tom nacpaných dusičnanů :? Že je tak čistá, protože se pere v Savu a tak. No prostě mám z toho hrůzu. Mražená zelenina je určitě lepší než čerstvá kdoví okdud.
O rozdílu mezi bio a nebio se tedy bavit nebudu. Jsem trochu studovaná v oboru, takže vím jaký je rozdíl a opravdu rozdíl je 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
20.9.13 09:20

Jak tady někdo zmínil, šla bych do těch bedýnek. Je to pěkná zelenina, která necestovala půlku světa. Spoustu si z toho i zamrazíš a nemusíš pak kupovat mraženou, kam se schovávají většinou pěkné hnusy.
Bio pouze tehdy, pokud máš svého farmáře, kterému věříš, protože někdy je bio nebio :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.9.13 09:25

@Fircon
Ahoj, zkus si koupit třeba v obyčejném Albertu vaničku bio mrkve a normální, oloupej a sněz sama a uvidíš.. je v tom obrovský rozdíl co do chuti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
20.9.13 09:39

Přes sezonu zelenina ze zahrádky, takže bio a jinak normálně čerstvou z obchodu, holky po té co jsem viděla jak přerovnávají vajíčka z krabiček(obyč. vejce do krabiček s názvem bio) a ani jim nevadilo, že na ně koukám tak si o bio myslím své, ale je to každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.9.13 09:44
@ady01 píše:
Přes sezonu zelenina ze zahrádky, takže bio a jinak normálně čerstvou z obchodu, holky po té co jsem viděla jak přerovnávají vajíčka z krabiček(obyč. vejce do krabiček s názvem bio) a ani jim nevadilo, že na ně koukám tak si o bio myslím své, ale je to každého věc.

tak to je ale právě to bio ze supermarketu. Přímo ten zemědělec ti to nemá s čím namíchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.9.13 09:44

@ady01
Tak zrovna u vajíček z obchodu má smysl tak akorát sledovat kódy (jestli je CZ nebo PL atd.).. u bio z neznámého zdroje bez označení přímo na vejci je dost otázka jestli vůbec prošla nějakou kontrolou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
20.9.13 09:49

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.9.13 09:55
@ikyki píše:
Obyč čerstvou až najdu farmáře co mi to utrhne z pole či zahrádky pak možná bio ale nebudu v obchodě platit za bio když vím prd jestli to fakt bio je

covece, ted mi znamej rikal, jak v tescu uchlacholit oba zakazniky. Jednomu do bedny z polska za malo penez nasypat polske brambory, druhemu do ceske bedynky pd ceskeho dodavatele nasypat ty stejne polske za par korun a zvednout cenu. Spokojeni jsou oba dva :roll: :zed:.K zakladatelce:Bud zeleninu mrazenou, nebo v obchode.Pro mimco bych z marketove zeleniny, ovoce nevarila ani nahodou.To uz pak radeji prikrmy od babylove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.9.13 09:56
@miisenka píše:
A hlavne na,,bio" pole prsi rovnaky dazd ako na,,nebio"..

Vsak vis, jaky je rozdil mezi farmarem a bio farmarem? Bio farmar hnoji v noci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.9.13 10:22
@wildcherry píše:
Vsak vis, jaky je rozdil mezi farmarem a bio farmarem? Bio farmar hnoji v noci :mrgreen:
:mrgreen:
Presne..jako cest vynimkam, ale to potom tie produkty nevyzeraju tak pekne bez hnojiva..:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.9.13 10:23
@wildcherry píše:
Vsak vis, jaky je rozdil mezi farmarem a bio farmarem? Bio farmar hnoji v noci :mrgreen:

to jsou ale právě ty bludy. Bio farmaření podléhá dost přísné legislativě. Bio certifikace se neuděluje každému, kdo si o ni jen řekne a pak děj se vůle boží. Jou tam kontroly, odebírají se vzorky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.9.13 10:46
@miisenka píše: :mrgreen:
Presne..jako cest vynimkam, ale to potom tie produkty nevyzeraju tak pekne bez hnojiva..:-)

To ne no, kdyz si vemu jak se nadru u cisteni domaci a v markeru to pomalu krasou skace samo do hrnce
:mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.9.13 10:46
@Antonie Bolavá píše:
to jsou ale právě ty bludy. Bio farmaření podléhá dost přísné legislativě. Bio certifikace se neuděluje každému, kdo si o ni jen řekne a pak děj se vůle boží. Jou tam kontroly, odebírají se vzorky…

Kdyz on je to vtip :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko