Příkrmy bio nebo obyč?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bio nebo "obyč"?
Zdravím,
chystám se na příkrmy a ráda bych se poradila s maminkami, které vaří doma.
(Skleničky hodlám koupit skutečně jen ve výjimečných případech - hlavně z finančních důvodů.)
Kupujete jen bio zeleninu nebo i obyč? Např. mrkev 30,– Kč rozdíl…
Brambory máme vlastní a ty jsou na dlouho, ale mrkve je troška, takže budu muset kupovat.
Samozřejmě pak přijde na řadu květák apod.
Prosím o vaše rady a názory, jakou zeleninu nakupujete a jak vaříte.
A co mražená?
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pres zimu jsme brali „bio bedynky“, neco malo z domacich zdroju, ale kdyz nebylo, tak se proste koupila zelenina normalne v obchode, nekdy i mrazena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLLL píše:
Pres zimu jsme brali „bio bedynky“, neco malo z domacich zdroju, ale kdyz nebylo, tak se proste koupila zelenina normalne v obchode, nekdy i mrazena.
přesně tak, ja jsem kopila občas taktež zeleninu mrazenou, vetsinou jsem kupovala tedy klasicky čertsvou z obhodů ![]()
bio, jen když sjem emal peřbytečné peníze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fircon já jsem začala přikrmovat s podzimem a přes zimu a to zelenina nebyla nic extra, když jo, tak jsem kupovala čerstvou, ale jinak poměrně dost jsem jela v mražené, kupovala jsem kvalitní, prověřené značky (Findus, Bonduelle atd.). Roste a sklízí se to v sezóně, hned po sklizni to mrazí, zatímco produkty co jsou k dostání jsou vyhoněné hnojivy mimo sezónu někde na druhým konci světa, ze kterýho to k nám na pult musí doputovat, takže určitě z těch dvou možností je to ta lepší. Navíc celkem to bylo i praktické a rychlé: už očištěné, daly se nakoupit jednodruhovky nebo naopak dobré směsi, takže se to jen odsypalo do vařící vody, bylo s tím možná míň „práce“ než se skleničkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já vařím ze zeleniny normálně z obchodu, občas ze supermarketu. Když je zelenina pěkná, tak ji uvařím a zamrazím si po zhruba dvou porcích a jak potřebuji, tak rozmrazuji. Kupované skleničky mám doma asi jen dvě pro případ nouze a nebo na cestu, kdybych třeba nestíhala vařit a musela někam odjet. Bio nekupuji, manžel na to nevěří a já už tak trochu taky přestala, když jsem kdesi shlédla dokument, jak se z obyč zeleniny a ovoce „vyrábí“ bio.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obyč čerstvou až najdu farmáře co mi to utrhne z pole či zahrádky pak možná bio ale nebudu v obchodě platit za bio když vím prd jestli to fakt bio je
- Citovat
- Upravit
Nic ve zlým, ale jestli si někdo myslí, že to „bio“ je opravdu vypěstovaný bez hnojení a postřikú, tak je hodně naivní… Víte jaký je rozdíl mezi normálním a bio zemědělcem? Ten bio šplíchá v noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bedynky maji tu vyhodu, ze jsme v nich dostali i zeleninu, kterou bychom normalne vubec nekoupili, ptz moc zeleninovi nejsme. Takze nas to primelo zpracovavat pro nas neobvyklou zeleninu. Navic pekny balik zeleniny a ovoce za 200,–/tyden neprijde mi to drahe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunecka289 píše:
Nic ve zlým, ale jestli si někdo myslí, že to „bio“ je opravdu vypěstovaný bez hnojení a postřikú, tak je hodně naivní… Víte jaký je rozdíl mezi normálním a bio zemědělcem? Ten bio šplíchá v noci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLLL píše:
Bedynky maji tu vyhodu, ze jsme v nich dostali i zeleninu, kterou bychom normalne vubec nekoupili, ptz moc zeleninovi nejsme. Takze nas to primelo zpracovavat pro nas neobvyklou zeleninu. Navic pekny balik zeleniny a ovoce za 200,–/tyden neprijde mi to drahe…
Jak vůbec ty bedýnky fungují? To se někde objedná na internetu a pak mi to služba doveze? Vůbec nic o tom nevím a připadne mi to jako dobrý nápad, aspoň bych se třeba dokopala i já přes zimu jíst víc zeleniny a vařit z toho i pro muže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Luca pokud mozno najit nejakeho zemedelce v okoli. Tady jich je vic, jsem z pardubicka, my mame asi 25km daleko, ale prave zaváží k nam, jednou tydne, ma webovky, takze veskere info tam, casto aktualizuje seznam zeleniny a ovoce, ktere ma. Muzes si sestavit bud podle sveho, co chces, to se plati 20,– dovoz, nebo si objednat ten balicek s prekvapenim, tam si nevyberes, co chces, mas tam, co zrovna je. Dovoz zadarmo, balicek, teda spis balik 200,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My obyč většinou, když se mi něco bio líbilo víc jak normál tak jsem vzala to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupovala jsem farmarske bedynky, zeleninu jsem mrazila a vydrzela celou zimu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLLL píše:
@1Luca pokud mozno najit nejakeho zemedelce v okoli. Tady jich je vic, jsem z pardubicka, my mame asi 25km daleko, ale prave zaváží k nam, jednou tydne, ma webovky, takze veskere info tam, casto aktualizuje seznam zeleniny a ovoce, ktere ma. Muzes si sestavit bud podle sveho, co chces, to se plati 20,– dovoz, nebo si objednat ten balicek s prekvapenim, tam si nevyberes, co chces, mas tam, co zrovna je. Dovoz zadarmo, balicek, teda spis balik 200,–
Aha, tak to zkusím nějak ošéfovat, díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit