Příkrmy 6měsíční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příkrmy 6 měsíční dítě
Maminky mám dotaz hlavně na ty co dávají příkrmy. Dceři je 6m a příkrmy jí od 4m a vše jí chutná. Ale chci se zeptat co vše jste dávali svým půl ročním dětem a co jste dávali potom třeba na 7 a 8m??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Obšlahla jsem to podle skleniček v obchodě
podle toho co v nich bylo jsem přidávala zeleninu, rýži, maso…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi, co uz jsi dala, at to nema moc najednou.
jinak brambor, mrkev, brokolice, spenat, hrasek, cuketa, kvetak, zelene fazolky, dyne, fenykl…
z masa kralici, kruti, kureci, jehneci
ovoce - banany, jablka, hrusky, pomeracne (primes ve sklenickach), hroznove vino…
ryze, asi i kuskus uz jsme zkusili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali malá zkusila už todle vše a s ničím problém nikdy neměla. brokolice ji nechutná ale jinak baští vše pěkně..jen mě zajímá co vše jí můžu začít pomalu dávat teď a třeba potom na 8m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicolka2013
hele, ja kdyz jsem cerpala info ze 4 ruznych zemi (jsme mixla rodina), tak jsem zjistila, ze vsude je doporuceni jine a kdyz to vsechno pospojuju, tak dite muze od 6m skoro vsechno ![]()
podle nekterych tabulek muze i: meloun, nektarinky, merunky, papayu, testoviny, papriky, lilek, rajcata, cibuli, cerstvy syr, jogurt, zloutek, hovezi, ryby, koreni (bylinky) atd.
nekde zas tyhle veci jsou rozlozene na 8. nebo 10. mesic
je to jenom na tobe ![]()
jedine na cem se vsude shoduji je nedavat do roka silne alergeny - arasidy, orisky, med, kravske mleko, jahody, kravske mleko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem od doktorky plán (z nějakého letáku skleniček - nenutila mi skleničky, jen říkala, že to tam mají pěkně rozepsané), tak jsem se zhruba řídila tím. Na netu toho najdeš moc, pohledej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali tak naše malá melou ochutnala a hrozně ji chutnal..jen ho teda cucala..bála jsem se..ale nic ji to neudělalo. Těstoviny ji dávám k zelenince na doporučení doktorky aby si zvykala na lepek. a jogurt ji mam taky začít pomalu dávat ale jen kvalitní bílej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicolka2013
tak ja zase zkousela vsehcno mozne, protoze nas maly pro zmenu nechtel jist skoro nic… takze jsem celkem experimentovala, ale bez valneho uspechu.
takze si uzivej, ze ti vsechno pekne ji a klidne pomalu zkousej vsechno, co ti prijde vhodne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem jela podle http://kojeni.net/prikrmy.php nechtělo se mi něco vymýšlet..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To já radcči malý dávám vždy něco jiného..aby neměla vždy to samé nebo podobné a zvykala si na jiné věcí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já obšlahávám všechno ztéto stránky-je to tam pěkně rozepsané i postup a co jíst v konkrétním měsíci. Fakt super!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicolka2013 ahojky, já se občas inspiruji zde http://www.mimibazar.cz/recept.php?… (snad to dotyčné mamince nebude vadit) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jáké příkrmy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám 6 ti měsíčního kojence, pouze kojím, a asi před týdnem jsem mu začala dávat od Hami příkrmy, brokolici, atd. Chutná mu, dala jsem mu i trošku pribináčku, co je dál vhodné, děkuji moc za příspěvky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlavkaM zdravím
nám je 7 měsíců, plně kojíme, papat příkrmy se nám ještě nechce. Ale kamarádka od 6 měsíců malému dávala třeba rozdrcené dětské sušenky v přesnídávce nebo pudinku, banán s pudinkem, rozvařené jablíčko nebo hrušku s pudinkem a piškotem, dávala i mrkev s bramborem a petrželou, kuřecí maso rozemleté, hrášek, cuketu, květák, hodně kupovala kaše od Nestle, Lipánky… ted mu je 8 měsíců a jí snad úplně všechno ![]()
Snad jsem trochu inspirovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit