Kolik ovocné přesnídávky 7,5měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik ovocné přesnídávky 7,5 měsíční
Kolik toho sní vaše děti?
Doteď jsem dávala 100g přesnídávky (plastové kelímky od Hami nebo Sunárek), když dělám doma, tak množství neřeším, dělám to od oka.
Včera jsem dceři umixovala 2 celé broskve - cca 220g - a zbodla to ani nemrkla.
Dnes jsem zkusila velkou skleničkovou přesnídávku - 190g - a jakbysmet.
Nechci ji přecpávat, ale když to sní ![]()
Je to moc?
Celý jídelníček:
ráno 200 ml UM
dopo 100 g ovoce
oběd 200 g masozeleniny (dr. říkala, že víc radši ne
)
odpo 160 ml UM
véča nemléčná kaše ze 150 ml UM
pak 100 ml UM v postýlce
Za 14 dní dám místo odpoledního UM bílý jogurt, kolik to bývá
150 gramů?
Není to moc?
Dcera má cca 70 cm a 9 kilo, je trochu buclinka ![]()
Zatím jsem nenašla nic, co by nejedla, fakt sní všechno a zdá se, že i v jakémkoliv množství, tak jestli vůbec má klapku ![]()
Moc díky za názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hele když jí chutná tak ať to sní celé
jinak můj syn byl taky buclínek a jakmile začal běhat tak je z něj krásnej zdravej kluk a faldíky zmizeli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk od kdy je na UM? Resp spis od kdy ma prikrmy?
Nicmene tech 190-200 g je normalni porce naprosto. Nechapu ze doted si vystacila se sto gramy a neozvala se
![]()
Buclinku neres. Koukni na percentilove grafy a pokud pribira hezky rovnomerne tak neni co resit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to zbaští a neblindí po tom, tak proč ne. Má 9kg, tak potřebuje taky dostatek paliva
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renda81 Tak mě faldíky nevadí, časem to vyběhá, to jo.
Ale aby za chvíli nespapala i maminku s tatínkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk já mám taky žrouta ale to je lepší než abys musela dítě nahánět aby vůbec něco snědlo, ten můj toho nesní ale opravdu za den „sežere“ víc než já
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim si ze ti ji krasne. ![]()
![]()
Muj 17ti mesicni syn sni priblizne stejne neli mene
. Az na to ze cerstou zeleninu ani ovoce teda moc nechce. Takze ani presnidavky.
Kelimek jogurtu 150g je optimalni na svacinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny Na UM je od narození, příkrmy od 4. měsíce.
Celý pátý měsíc - kaši, šestý měsíc - plus zelenina, sedmý měsíc - plus ovoce a k zelenině maso a za chvíli ten jogurt.
Na grafy nekoukám, spíš dám na zkušenosti ostatních maminek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
my jsme na to podobně. Malé je necelých 8 měsíců, má přes devět kilo a co ji dám, to sní.100g ovocné přesnídávky ji ale nestačilo od začátku, většinou strouhám nějaké čerstvé ovoce a do toho přidám 2-3 dětské sušenky nebo sní samotný celý banán nebo přesnídávku, ale tu velkou 190g. Jinak ráno a večer dělám 200ml UM, v poledne kolem 200g masozelenina s bramborem, rýží nebo těstovinami a odpol mléčná kaše 150ml. Jogurt jsem zkoušela, ale zvracela mi po něm a měla průjem, ona i dost blinká po mlíce, tak nevím jestli ho vůbec bude snášet. Já bych po 8 měsíci chtěla začít dávat kousky chleba něčím máznutý, jen mám pořád hrůzu z dávení, zatím trénujeme na křupkách a kůrce chlebu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renda81 píše:
@pupyk já mám taky žrouta ale to je lepší než abys musela dítě nahánět aby vůbec něco snědlo, ten můj toho nesní ale opravdu za den „sežere“ víc než já![]()
![]()
![]()
Ten náš to samý a teď už je pořád v pohybu, takže to neřeším. Řvát hlady bych ho opravdu nenechala. Lepší než nejedlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, za chvíli se to může o 180 stupňů obrátit, tak ať má nahrabáno, že ![]()
Ať má z čeho brát ![]()
@renda81 píše:
@pupyk já mám taky žrouta ale to je lepší než abys musela dítě nahánět aby vůbec něco snědlo, ten můj toho nesní ale opravdu za den „sežere“ víc než já![]()
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanapospis Když se vidím s kamarádkama co mají starší děti, tak jim právě tolik taky nesní, jako to moje. A si říkám, neměla by se ta dávka jídla s věkem zvyšovat?
Asi jsou to všechno nejedlíci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk já si říkám až bude puberťák tak kolik budu muset mít prací, nebo jestli dostanu hypotéku na to abych ho nakrmila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@edomil Tak to je to stejné jako u nás ![]()
Na to blinkání zkus jiný mlíko, já změnila od 6. měsíce (za levnější ![]()
) a ustalo to.
Já furt žila v domění, že těch 100 g je normál a víc už je nadlimit.
Tak jo, no, tak budu dávat ty přesnídávky dvě, no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá má 8,5 měsíce a sní přibližně stejně jako Tvoje dítko. Jen odpoledne už dávám jogurt, sní tak 100-130g, a večer kaši dělám ze 120 ml.
Jinak má cca 70 cm a 8 kilo.
Příspěvek upraven 12.09.13 v 11:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit