Začít s příkrmy?

459
2.9.13 17:58

Začít s příkrmy?

Zdravím,

mám holčičku, které je 5 měsíců + týden.
Je plně kojená a ráda bych vydržela do konce 6. měsíce.
V noci spí cca osm hodin, v posledních dnech se budí o dvě hodiny dřív.
Cca 3 hodiny bez jídla vydrží pouze po tomto nočním kojení do rána a nebo když přes den na delší dobu usne.
Pokud je vzhůru, chce jíst každou 1 - 1,5 hod.
Přestává jí mlíko stačít?
Mám začít s příkrmy nebo vydržet do toho konce měsíce? Hrají vůbec ty cca 4 týdny nějakou roli?
Co vy na to?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
2.9.13 18:05

Jestli vydrzi tak kratce, tak ji to asi nestaci. klidne bych zacala bud s UM nebo prikrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
2.9.13 18:07

V UM bych neviděla smysl, když mám dost vlastního… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.9.13 18:08

@Fircon já bych úplně klidně vydržela. ono jde v tomhle období spíš o zvyk.
mě se syn v takové frekvenci kojil ve dne i v noci snad ještě v roce a to byl na příkrmech…
těch pár týdnů už nijak zásadní roli nehraje, ale ono není jisté že dítě bude koncem 6. měsíce připravené. hodně dětí co znám bylo plně kojeno do 8. měsíce i déle než byli ochotni přijmout něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.9.13 18:10
@Fircon píše:
V UM bych neviděla smysl, když mám dost vlastního… :nevim:

v UM taky nevidím smysl. pokud vydrží v noci tak hlady neumírá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
2.9.13 18:12
@Fircon píše:
V UM bych neviděla smysl, když mám dost vlastního… :nevim:

no tak ja treba plne kojila, malej vydrzel 3hod pres den a v noci 7, ale nepribiral moc a Dr. doporucil um dokrmovat a od uk.6.prikrm. ale ja najela na prikrm hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
2.9.13 18:13

Tak mě například řekl alergolog, že ať je dítě kojené či nekojené tak že po ukončeném 4. měsíci mu mám dávat vše, nejen zeleninu a ovoce ale i lepek či kravskou bílkovinu, čim déle prý začnu, tím vyšší riziko případné alergie. Za mě bych jí pomalu zkoušela nějakou tu první lžičku mrkvičku, brambor a ovocné přesnídávky atd, pokud o to bude mít zájem. Když chce jíst po hodině tak jí to asi stačit už nebude… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
2.9.13 18:18

Nedávno jsem to tu řešila taky. Nakonec jsem došla k závěru, že proč ne?! Dceru (5 m. a týden) kojím stejně často a vydatně jako dřív, polední zeleninku (od ukončeného 5. měsíce) má spíš na zvykačku, sní pár lžiček, bez plné dávky mámina mlíčka to stejně nejde. Večer jsem posledních pár dnů začala dávat i kašičku, protože se mi začala často budit a škroukalo jí v bříšku, přitom do té doby jsem kojila za noc jen 1krát. Pak zase vypije svou porci mlíčka a hezky spinká. Za sebe jsem po dlouhém uvažování dospěla k závěru, že není nač čekat, stejně ji kojím a aspoň si hezky zvyká na nové chutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.9.13 18:22

@Katla ano pokud je dítě ochotné jíst, tak ty 3 týdny nehrají roli. pokud dítě jíst nechce, tak stejně nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.9.13 18:32

3 týdny roli nehrají žádnou, navíc dle nových doporučení má dítě ochutnat většinu potravin (myslím základních, ne třeba chipsy :mrgreen: ) do 6. měsíce, snižuje to riziko potravinových alergií. Takže na tvém místě bych začala s příkrmy. Vlastně jsem na tom byla obdobně, syna jsem kojila po 1,5-2h ve dne v noci, v uk. 5.m jsem začala s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.9.13 19:21

My jsme začli teď se synem ukončeným 4 měs. příkrmy, jedeme imunologické okýnko a chci, aby do 6 měs. malý ochutnal co nejvíce surovin, aby se vyloučily alergie, především na lepek, ale to musí mít odzkoušené zeleninu, ovoce.
Ve tvém případě bych se vy na UM a dala příkrm na oběd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
2.9.13 19:38

http://youtu.be/QrPjD86_j4I

@rtima stale najviac kojim a pomalicky my sme zacali prikrmovat. skusili sme hipp sacky, tie zboznuje tak ich beriem ked sme vonku a na cestach a inak doma kazdy den mu dam do sacka na potraviny rozmixovane papanie vcera mal avokado s bananom, da sa to papat aj s lyzicky, ktoru nakrusis na otvor, pozri ako to funguje http://youtu.be/QrPjD86_j4I . sacky sa daju opakovane pouzivat inak sme vyskusali aj melon ci makky chleba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
2.9.13 19:42

Imunologicke okynko vzniklo na zaklade vyzkumu, ktery si zadala firma Nestle(vyrobce dokrmu pro mimina) u spratelene firmy - tudiz ja za tim cicham ne uplne seriozni vysledky. Taky je treba zduraznit, ze po pridani kazdeho alergenu, by dite melo byt, prave kvuli prevenci alergie, jeste minimalne 2 mesice prikojovano.
Diteti podle WHO staci do ukonceneho 6. mesice materske mleko. To, ze chce pres den pit po hodine je normalni, ac si to dost lidi nemysli, neznamena to, ze by mleko nestacilo… zvlast pokud v noci vydrzi spat dlouho, potrebuje se „dojist“ pres den.
S dokrmy by se melo zacit podle zralosti, pokud nema s lzickou a dokrmem problem, klidne mu dej driv, ale je to zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
2.9.13 19:46

Mám 6měsíční plně kojenou ;) Přes den krmím zpravidla po 1 - 1,5hod a v noci po 2 max 3hodinách…přibývá pěkně, časté krmení mi nevadí, aspon je dost MM :) ale počítám, že pomaličku najedeme na příkrmy. Počkám ještě na preventivku u pediatričky, co nám poradí. Takže to udělej, jak cítíš sama :kytka: však při příkrmech budeš stejně ze začátku ejště hodně kojit, takže jestli chceš, tak začni přikrmovat už teď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.9.13 19:49

Taky jsem začala s příkrmy od 5. měsíce, kojila jsem co hodinu a byla jsem z toho dost vyřízená.. synáček teď papá všechno a já už nejsem tak unavená.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko