Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojík,našla jsem levnou dovču v Chorvatsku.
CK Best Burk,kemp Soline.
Prosím kdo jste tam byl,písněte,jak dlouho trvá cesta busem,jak se Vám tam líbilo,zda je v blízkosti nějaký obchod s potravinami apod.
Máme 3 letáka,jaké je tam vyžití pro děti.
Kdo jste cestoval s touto ck,tak jaké máte zkušenosti,nemůžu nikde diskuzi o této ck najít.
díky moc ![]()
My byli v Biogradu v roce 2009 a jela bych hned zase. Nebyli jsme sice v kempu Soline, jen matně si vybavuji který to byl, ale plete se mi to s dalšíma dvěma Miou (která vím přesně kde leží) a Dianou a Josipem, takže nevím přesně jaký to je. Co se týče samotného Biogradu, tak my jsme byli spokojení moc. Malé město, ale s veškerým vyžitím. K plážím to není daleko, na plážích je čisto, průzračně čisté moře, je tam sportovní vyžití, bazén s tobogánem, bary, restaurace, obchůdky na promenádě, která vede kolem pláže až do města. Uprostřed Biogradu je velký bazén, volně přístupný, kde každý večer probíhají v sezóně diskotéky. Pro děti jsou tam kolotoče, trampolíny a další zábava, nutno dodat, že je to tam jen v sezoně. S úderem 1.9 se všechno balí a je z toho zase poklidné městečko. Co se týče nákupů, tak obchůdky tam jsou všude, velký supermarket je uprostřed Biogradu, v podstatě na konci plážové promenády. Tím že je to malé městečko, tak se člověk dostane všude bez problémů a nikde to není daleko. Nádherný je přístav, ze kterého je možné jet na výlet třeba do Zadaru nebo na protější ostrov Pašman. Já za sebe maximálně doporučuji.
Příspěvek upraven 01.03.11 v 18:58
A co se týče cesty. Jeli jsme busem o šesté večer z Brna, v Biogradu jsme před penzionem vysedali v osm hodin ráno s tím, že o půl šesté ráno jsme byli již nahoře 20 km nad Biogradem a čekali jsme tam dvě hodiny na benzínce. Tím že je téměř celá cesta po dálnici, tak je to opravdu rychlovka a my jsme toho teda byli zářným příkladem.
ahoj já dělala předminulý rok v biogradu 3 měsíce delegatku, takže se tam trochu vyznám, kemp soline je blizko centru, pláže , opravdu je moc dobře umístěný a nic nemáte daleko
s tím bych se určitě nestrachovala, pod tím kempem začíná kolonáda která vede až do města, od toho kempu na tu kolonadu je to cca 5 minut normální chuzí
obchod je všude kolem stačí se rozhlédnout ![]()
cesta autobusem záleží na řidiči - většinou trvá kolem 8 hodin
ale já zažila i cestu 28 hodin do chorvatska nikomu nepřeji
rozbil se nám bus, letos tam taky jedeme od 24.6. na 14 dní ale do soukromého apartmánu ![]()
Ahoj,
s manželem jsme v Biogradu na Moru byli v roce 2005 a přímo v kempu Soline. Bylo to krásný. V té době jsme byli bezdětní. Kemp je na fajn místě, obchod byl asi deset minut pěšky a byla tam moc příjemná obsluha a základní potraviny. Jinak v městečku se také dalo nakoupit,ale tam jsme chodili jen na zmrzlinu a pizzu. Moře se nám líbilo, pomalý sestup do vody, jen ty kamínky byly občas nepříjemný, takže je to na boty do vody. Hlavně pro dětičky. Jinak krásný prostředí. Super je jet lodí kolem ostrova. My na dovolenou vpzomínáme rádi. Cesta autobusem z Liberce přes Maďarsko trvala 16 hodin. Řidič stavěl co tři hodinky a bylo to v pohodě. Tam jsme jeli patrovým autobusem,ale to bylo horší, protože má sedačky hodně blízko sebe a vysokej člověk má problém se tam pohodlně vejít. Já jako mrňous jsem problém neměla,ale manžel ano. S dětma bych tu cestu autobusem neabsolvovala, určitě by to na ně bylo dlouhý. Ale jinak Biograd je krásné město a lidi tam jsou vstřícní a hodní.Teda aspoň na nás byli všichni moc hodní.
No tak to vypadá lákavě,ale ta cesta nevím,nevím.
Máme dost živého kluka,aby nás na hranicích nevysadili.
Do Chorvatska jsme jezdili jako bezdetní,takže jsme cestu neřešili.
No cestu 28 h to by byl můj konec.My jsme takhle jeli jednou z Pagu okolo 20h,protože řidič zabloudil a byla jsem ráda,že jsme venku z busu.
No tak díky moc za názory,manželovi je to jedno,tak rozhodnutí je na mě,chjo. ![]()
petullle píše:
ahoj já dělala předminulý rok v biogradu 3 měsíce delegatku, takže se tam trochu vyznám, kemp soline je blizko centru, pláže , opravdu je moc dobře umístěný a nic nemáte dalekos tím bych se určitě nestrachovala, pod tím kempem začíná kolonáda která vede až do města, od toho kempu na tu kolonadu je to cca 5 minut normální chuzí
obchod je všude kolem stačí se rozhlédnout
cesta autobusem záleží na řidiči - většinou trvá kolem 8 hodin
ale já zažila i cestu 28 hodin do chorvatska nikomu nepřeji
rozbil se nám bus, letos tam taky jedeme od 24.6. na 14 dní ale do soukromého apartmánu
Petulle a je tam lékařská pomoc,doktor? Kdyby se malému něco stalo nebo i nám?
Simčo je tam městská nemocnice, velká klinika je pak cca 25km v Zadaru. Bohužel to vím z vlastní zkušenosti, kamarádka nabourala na vodním skůtru do výletní lodi a skončila bojující o život na JIPce právě v Zadaru, kam jí z Biogradu převáželi a několikrát jsme tam byli.
Jinak ta cesta je fakt kolem osmi hodin. Je to po dálnici, takže ty busy frčí a na noc není ani provoz. V busu s námi jel 1,5 roku starý chlapeček a zvládal to, i když to dalo asi rodičům zabrat, aby ho trochu usměrnili.
Samozřejmě že když se něco stane s busem, tak pak to trvá apod., ale to jsou mimořádné situace.
Trávívala jsem tam každé léto. (Můj přítel, se kterým jsem 10 let chodila, pocházel odtud. Přes rok jsme bývali tady, v létě tam… kdeže zlaté časy jsou.....) Neboj se - je to civilizované město, takže obchody i doktora tam najdeš
Záleží na tom, kam přesně chceš jet - od toho se odvíjí pak i možnost vyžití pro děti. Podle mě je nejlepším vyžitím moře samotné
S malou jsme tam byli v jejím roce a parádička paráda
Miluju to tam ![]()
Co se cesty týče neboj je to dost rychlé malý je napůl Chorvat a cestu tam a zpátky zvládl doteďka už třikrát v poho
Jinak doktoři a všecko ostatní tam je ![]()
tak všem děkuji za názory.nakonec jsme se rozhodli,že tedy pojedeme.
prosím písněte mi někdo ještě jaké ceny tam přibližně jsou za potraviny jako mléko,jogurty,pečivo? to je tam snad levnejší než na Istrii?
jak jste se tam stravovali? chodili jste na obedy,nebo jste si vařili? ![]()
No vzhledem k tomu že tam žijem tak vařím
záleží jestli budeš nakupovat někde v obchůdku u pláže nebo budeš mít auto a zajedeš do supermarketu. Ty ceny se pak dost dramaticky liší
v průměru je tam dráž než u nás ale zas žádná hrůza
Mikky jedem busem.A je v Biogradu nějaký supermarket jako Lídl,kaufland nebo tak něco?
vím,že je tam dráž,takže na chození na obedy do restaurace to nebude.
tak abych přibližně vedela,kolik penez sebou vzít na 14 dní.
mikky píše:
No vzhledem k tomu že tam žijem tak vařímzáleží jestli budeš nakupovat někde v obchůdku u pláže nebo budeš mít auto a zajedeš do supermarketu. Ty ceny se pak dost dramaticky liší
v průměru je tam dráž než u nás ale zas žádná hrůza
Jé, Miky, kde přeně bydlíš? A jsi tam v kontaktu s nějakými krajany? Přesněji Brňáky (nebo Biograďáky žijícími v Brně)??
Třeba máme společné známé
![]()