Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, mam 4,5 mesicni dceru, narozenou 35+3tt. Zjistili ji zanet mocoveho mechyre, nejdriv mela atb amoksiklav, ale po podrobnych testech se zjistilo, ze potrebuje neco silnejsiho, tak ted mame biseptol. Mate s tim zkusenosti? Prijde mi, jak kdyby dceru bolelo brisko. Pres den cura a neplace, v noci jo, ale ted hrozne plakala dokud neusnula a propinala se jak pri kolikach, ktere mela do 3 mesicu, kvuli kterym jsem prestala kojit. To same uz vcera vecer
Dekuju za rady
Antibiotika můžou způsobovat průjmy, nevolnosti. Většinou je doporučení je brát po jídle, ale zároveň udržovat odstup mezi lékem a mléčnými výrobky.
Jak dlouho je ještě má brát?
@Bibi239 tak mlecne vyrobky kdyz je na um? :/ no minimalne do pondeli
Ahoj holky moje 10mes dcera mela zanet ledvin bere biseptol 120 1 pul tabletu rano a 1 a pul tabletu vecer. Byla jsem u mudr pro recept a ona nam napsala biseptol 480
po 7dnech ma brat biseptol uz jen 1tabletu vecer po dobu 2mesicu. Ma brat 1–2mg na Kg ona ma 8kg. Myslite ze se mudr spletla a mela nam dat tu 120? Prijde mi blbost aby po lecbe brala tak silny prasky ta jedna tableta je stejne silna jako bych ji dala 4 ty 120:-( je vikend tak tam nemuzu zavolat v lekarne to nedoporucuji. Ma nekdo zkusenost? ![]()
Ahoj, myslím, že se spletla,
podávala bych pořád stejnou dávku - tj. 180 mg, pokud máte jen 480mg tablety, snažila bych se je rozdělit na 2/5 (=192mg) - tj. něco mezi 1/4 a 1/2 tbl.
V pondělí bych zavolala lékařce
Nebo se také můžete poradit na pohotovosti.
(jsem lékárnice)
Hezký den