Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtela bych radu od maminek s detmi co maji atopik..nebo i od jinych pokud budou vedet ![]()
Muj syn ma od malinka atopik, nekdy to ma dobre, někdy atopik z niceho nic vyleze.
V cervenci jsme byli u more, myslela jsem ze se to zlepsi, no na chvilinku mozna ano, ale pak se zase osypal a do toho ma i bílé fleky..to nikdy nemel.
Hazim foto. Na ručičce ma jeden, ale na noze jich ma hodne. Brisko ma osypane jak krupicka.
Dekuji za rady, ale i tak radeji skocim na kozni, ale budu ráda kdyz mi nekdo pisne nez tam pujdem. Dekuji
A brisko, tam flicky nema jen krupicku.
Mala taky mela atopik ale ji do roka vymyzel. Maly ma 14m a jeste teda byva hodně osypany
Malý to má taky, a na kožním mi řekla, že je to přesně AE. Já jsem to třeba nikdy neměla a to jsem atopik
AE? Prosim co presne to znamena.
Manzel ma lehky ekzem a je alergik. Takže to ma mit po kom..
Ale u starsi to diky bohu vymyzelo.
AE atopic. ekzem
ja myslela chvili ze z nejake alergie..
No uvidime co mi rekne na kožní. Ale maly ted dopoledne chrni tak snad ji stihneme
Jo, to bude k AE (atopický ekzém). Mám atopika mladšího ročního a teď to má přesně takto rozjeté. Má takhle nohy už od jara. Krupička, světlé fleky po nochách. Prodělal na jaře boteliózu, bral skoro měsíc ATB. a hrozně se mu to rozjelo. Do té= doby to měl zvládnuté a v klidové fázi. Momentálně s tím zase bojujeme.
@MišelkaX píše:
Mazu ho lipobasi. Mate nejaky účinnější krem na ekzém?
Účinnější… ono každému atopikovi zabírá něco jiného, je to strašně specifické. Takže účinné je to, co sedí danému jedinci. A někdy je to běh na dlouhou trať. Jsem si mohla jednu dobu doma otevřít lékárnu, jak se mi to tu kupilo a nic mu nezabíralo. Nakonec ho z té akutní fáze dostala Honzova mast míchaná v lékárně spolu se zinkovkou. Pak jsem ho mazala A-dermou, ale v poslední době už mu to nestačí a budu s ním muset zase sjet na kožní.
Ja mam z AE takove bile fleky na zapestich, tam, kde jsem se kdysi drbala nejvic. Pripada mi, ze tam vubec nemam pigment. Ale jinde to vubec nemam ![]()
U AE je to tezky…mazat a zkouset, co zabere jednomu, nemusi fungovat druhemu. Ja se snazim vyhybat kortikoidum.
@MišelkaX Dobrý den, moc prosím, dcerka 1,5 roku má to samé…bílé fleky od ekzemu, moře ji to vyléčilo, ale zůstaly prave ty fleky. Moc prosím, opálilo se to? Zmizely fleky? Vim, ze je to 5 let stará komunikace, ale podobnou jsem nenašla. Děkuji za odpověď
@Irisek83 U nás zmizelo. Synovi už je 6 let a to flíčkách ani památky.
@Fima Uff, se mi ulevilo. Dcerce se po neštovicich rozjel ekzem. Měla před tím hrozně suché nohy a při neštovicich se to nedalo mazat.. MUDr o AE nemluvila, ale jelikož já na to v mladí trpěla, bojím se toho. A fleky jsou mazec. Nevím zda nemám jít třeba k MUDr.