Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám atopický ekzém celý život a tam, kde se mi v létě udělají suché fleky(převážně mezi lopatkami a na pažích) mi ty bílé fleky zůstanou vždycky. Z každé dovolené se vrátím kropenatá. Primářka na kožním mi řekla, že je to u ekzematiků normální.
@Aduš8 taky jsem na to v dětství trpěla, měla i flekate ruky a vždy se to pak sjednotilo. Teď mám více méně klid, jen mám hrozné suchou pleť
O malou se přece jen strachuji. Přece jen to má moc
@Irisek83 mně to taky zmizí vždycky do dalšího roku, prostě se mi vyloupe pigment tam, kde se mi loupe ekzém. Opálení je vlastně zbarvení kůže a atopický ekzém je zrychlené rohovatění a obnova kůže, takže je to vlastně logické. Ta opálená kůže se prostě oloupe pryč. Mně zůstal jen na dlaních a prstech a na pažích, ale není to nic hrozného. Jako dítě jsem to taky měla hrozně.
Taky uklidním:) mám ekzem na rukou. Ze začátku jsem byla hezky opalena. Ale pak se ro zas rozjelo, a udělali se mi bílé fleky, všude tam kde se ekzem objevil a zmizel… mám to tak skoro každej rok.
Děkuji za reakce. Dnes jsem byla s dcerkou u MUDr a říkala ze se ekzem krasne zahojil, ze se i fleky postupně opali. Dcera nemá vyloženě AE. Vše ji udělaly neštovice. Teď je hodně sucha, tak dostala mast na promasteni, olej do koupele a ovesne koupele. Snad už se nebude skrabat
![]()