[b]Jak obléct v tomhle počasí?[/b]

3
2.12.08 11:38

[b]Jak obléct v tomhle počasí?[/b]

Ahojky, jsem tu nová :) Je super, že existují tyhle diskusní fora, někdy si přijdu bezradná. Mám měsíční holčičku, která se narodila s porodní váhou 2,45 kg a 45 cm o tři týdny dřív, než měla a i když mám doma už 12 letého klučinu, všechno jsem už zapoměla a je to pro mě jako poprvé. Mám pocit, že Kačenka je moc malinká a jsem ze všeho trošku vyplašená :) Tak se chci zeptat, jak jí v tomhle počasí oblékat, nechci jí moc nabalovat. Dávám bavlněný overálek s dlouhým rukávem, přes to přízový kabátek a teplé gate do pasu, ponožky a capačky a teplou bundičku nebo případně kombinézu a ještě šup s ní do fusaku .. není to moc nebo malo? Má teď trošku rýmu, tak nevím, jestli mi v tomhle počasí nenastydla, že jí málo oblékám ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
2.12.08 12:05

Já bych se řídila tím, jak vypadá malá po vybalení. Jestli není ani zpocená, ani nemá studený nos (kdesi nějaký doktor říkal, že se má teplota zkoušet na nosu:), tak bych řekla, že ji strojíš OK. Obecně se říká, že máš dítě strojit jako sebe + 1 vrstvu navíc. Tu 1 vrstvu bych viděla jako fusak:)
A taky jsem četla, že dítěti má být spíš mírně chladno, přehřátí je nebezpečné (pomnoží se nějaké bakterie a hrozí útlum dechového centra) - předčasně narozená, malinká mimuša by mohla být v tomhle směru ohroženější, takže já bych ji radši udržovala lehce studenou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.12.08 13:04

Ahoj,

posílám co psali v Mámě a já…
1. vrstva body dlouhý rukáv
2. vrstva dupačky
3. vrstva teplejší zimní kalhoty + teplý kabátek nebo svetr
4. poslední vrstva by měl být fusak nebo zimní kombinéza, čepice - v zimě dvě - jedna tenká bavlněná, druhá vlněná nebo fleecová, rukavice a deka na přikrytí

Tak nějak se oblíkáme i my. Teplotu kontroluji za krkem. Když sobě sáhnu na nos, tak ho mám studený pořád, ale zima mi není…To samé je s rukama, někdo má věčně ledové ruce,ale není mu zima.

Mějte se
M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
2.12.08 16:03

Každé dítě i miminko má jinou termoregulaci, takže to musíš sama vyzkoušet. V čem je jednomu dítku zima, v tom je druhému horko. Taky se řídím pravidlem - oblékám jako sebe + 1 vrstva navíc - to je teď kočárková taška místo fusaku. Takže se opravdu řiď po vybalení - pokud bude zpocená - oblečená moc, pokud příjemně teplá - tak akorát, pokud studené tělíčko ve fusaku - málo. Podle ručiček a nožiček se moc řídit nedá, ty bývají kolikrát studené a je teplo. A pokud si nebudeš jista v průběhu procházky, tak jí sáhni do kočáru třeba na nožky a uvidíš, že tam určitě bude mít teplo :-)

Já jsem z těch, co oblíkají radši spíš míň a pak zkouším, jestli to není fakt málo. Je to lepší, než dítě navlíkat a pak ho mít pozdějí pořád nemocné, protože nebude otužilé.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
2.12.08 18:08

Ja teda oblikam min - body s dlouhym rukavem, dupacky + kosilku nebo overal. Cepici (jednu) a fusak. Rukavice jen kdyz Klarka vytahuje ruky ven. Po prichodu domu a rozepnuti fusaku je dost tepla, nedovedu si predstavit, ze by mela dalsi 3 vrstvy :-( Kocarek chrani proti vetru, takze tu vrstvu navic neresim, kdyby nefoukalo, taky se oblecu min…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
2.12.08 19:05

Já osobně bych řekla,že to je hrozně individuální,třeba náš Davíšek je zmrzlina,takže má body s punčocháčkama,na tom mikinku s kalhotama,ponožky,zimní bundu,čepicy,rukavice a celého ho tak dám do fusaku a podle nosánku to u nás nepoznám,protože ten má studený,ale kontroluju za krkem,když je chladno tam,přidám deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.12.08 21:52

Tak já dávám body s dlouhým rukávem, punčocháče, chlupaté botičky, teplé kalhoty, slabší mikinu a bundičku a rukavice + fusak. Čepičku jen jednu a je mu akorát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
3.12.08 08:56

Paradise, koukám, že máš miminko o dva dny starší než já :) Zdravíme Davídka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
3.12.08 09:14

Baghiro v tom případě vám přejem vše nej k půlročninám.Nechodila jsi dříve k nám do červňátek?Přijde mi,že znám jméno ze seznamu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
3.12.08 16:46

Zdravíme, tak jelikož my máme i doma trošku chladnějc, než se zatopí:-) tak doma máme: krátké body a na to dlouhý rukáv(většinou tričko), když je chladnějc, tak mikinu, pak punčocháčky, ponožky, tepláčky nebo nějaký kaťata a na ven už jenom přidám bundičku nebo hodně teplou mikču (chlupatku), rukavice, čepici a šup do fusaku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí