Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, už jak se náš brouček narodil, všiml jsem si při manipulaci, že mu vrže a občas křupne v kloubech. Malej je hodně pohyblivej, brzy se začal plazit, v půl roce lezl, v 7 stál, v 8 měsících uměl vylézt sám na poměrně vysokou bednu s hračkami atd. Zatím tedy sám nechodí. Když ho beru do náruče, tak často cítím, jak mu vržou klouby, nebo i křupou. Nevím, jestli je to tím, že je tak aktivní, ale měl to už po narození, jen teď asi víc. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Např. můj bratr jako malej, když dělal dřepy, tak jsem to slyšela i vedle v pokoji, jak mu křupalo v kolenách, ale to už byl 7mi letej kluk. Nevím jestli to mám říct doktorce, jestli to fakt není prkotina. Jen jsem si to u jiných drobků nevšimla.
V Matýskovi od narození taky hrozně vrzalo
Už v porodnici mi říkali, že je to normální… ![]()
Kačence jsou tři roky a klouby jí tu a tam vržou od narození.A nikdy nám nikdo neřekl, že je to problém. Naposledy jí prohlížela ortopedka kvůli nohám do X a plochým chodidlům a klouby má v pořádku. Takže pokud si prcek nebude stěžovat, že ho to bolí, tak by to snad neměl být problém.
Ahoj,
doktorky se můžeš zeptat na tom nic není, ale můžeš být v klidu, můj malý to neměl od narození, ale objevilo se mu to kolem 5m, strašně křupal. Ptala jsem se na to doktorky a ta mě uklidnila, že prostě některé děti to májí a některé zase né, ale že je to v pořádku. Kolem 8m se mu to ztratilo.
Od mojí kamarádky malý křupal od narození a křupe pořád, je mu 9m. Nějak to neřešila.
Holky , docela jste mě uklidnily. Měla jsem obavu, jak rychle začal lézt a stát, jestli si tím nemohl ty klouby nějak zatížit. Tak snad to bude fakt dobrý. Děkuju.