Co s tím břichem?

212
30.11.08 23:29

Co s tím břichem?

Ahoj kočky spolumaminy - trochu od věci. Jsem 4 týdny po porodu CS a prověsila se mi kůže na břiše, cvičit prý ještě nesmím na ležet na břiše nemám čas (která z nás ho v tuhle dobu má). Kromě toho mi zbyly hrozné strie, jak kdyby si mmi na břiše brousil tygr drápy. Nemáte náhodou některá tip na to, co s tím? Kdesi v diskusích jsem zahlídla, že je na strie krém od Vichy, ale už jsem to pak nenašla. Co se vám po porodu osvědčilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17609
1.12.08 00:21

Já jsem krémem na strie od Vichy /cca 700kaček/ mazala před porodem, měla jsem 2 /sešly se mi jako dárek/, takže jsem mazala ráno i večer a bylo to k prdu, moje břicho dopadlo jako to tvoje. Nejhorší pro mě bylo, jak to ukrutně svědilo. Jedinou útěchu ti můžu poskytnout v tom, že časem se stáhnou a zesvětlají, takže nejsou tak vidět. Jsem zvědavá, jestli někomu něco pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.12.08 06:41

Ahoj, mně se taky bříško „prověsilo“, přestože jsem měla při příchodu z porodnice všechna kila dole. Zůstal mi tam převis. Časem se to spravila, neboj. 4 týdny je ještě málo. Já jsem nosila celý den stahovací kalhotky a v noci jsem ležela na břiše. Neboj se, chce to čas …

• Citovat
  • Upravit
702
1.12.08 08:29

Ahoj, chce to cas, trvalo to 9 mesiců, nez vyrostlo brisko a ted to potrva zhruba stejne nez se to ustali trochu zpet. Pokud se to casem vyrazne nezlepsi, existuje plasticka operace pri ktere se odstrani previs a i cast strií uplne…jmenuje se to abdominoplastika..kremy a cviceni zabiraji jen malo :(
ale mimco za to stoji, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
1.12.08 14:16

Já jsem mazala před porodem levnýma krémama pro maminky a strie nemám, asi to bude trochu vrozený..a z ležení na břiše po porodu se mi ucpal 2× mlékovod a dělaly se mi zatvrdliny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
1.12.08 17:40

Strie jsou věc genetiky, mazala jsem jednou denně nějakým levným krémem z lékárny a na břiše nemám žádnou, stejně jako moje mamka po třech porodech, jen pár malých na boky, ty reklamní kecy o krémech nežeru.
Jsem taky po SC a během 6ti nedělí jsem zhubla všech 13kg a břicho se vrátilo úplně do normálu. Jen elasticita kůže už není (a nikdy nebude) co bývala. Tak se s tím netrap, strie vyblednou časem a kůže se taky určitě spraví, užívej si miminko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.12.08 23:13

Jojo, já měla dvakrát obrovskej buben, strie žádný, zato kůžičku mám povolenou pořád. a to už budu dva roky po porodu… takže krátký trika nosí ségra a plavky mám celkový:)) Jana

• Citovat
  • Upravit
394
2.12.08 13:13

obávám se, že strií se nezbavíš, zkus jít na laser, někde psaly, že čím jsou čerstvější, tím jdou lépe. Čím starší, tím hůř.
Určitě krémem se strií nezbavíš. Je to jizva a prasklá kůže.
Já si teda mazala, celý těhu, vším… olejíčkama, lévnýma, drahýma, udělaly se mi 4 strie, ty se poměrně vstřebaly. Těžko říct jestli to člověk ovlivní. Určitě se tím nic nezkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.12.08 00:52

Ahoj, jsem už podruhém SC, břicho mi popraskalo ukrutně už při prvním těhu, při druhém už se to nezhoršilo, přestože jsem se mazala od třetího měsíce pravidelně dvakrát denně…zůstaly strie, převis, povolená kůže (jizvu neřeším, ta je pod převisem) :lol: a navíc rozestup přímych břišních svalů…holt genetika je genetika a na plastice mi řekli, že jediné řešení je abdominoplastika…ale až po dětech, protože se to při dalším těhu vrátí…tak teď jen se rozhodnout, jestli operace nebo další mimi 8)
No myslím, dramatické zlepšení nečekej, ale dá se s tím žít a ti naši andílci :twisted: za to stojí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí