dudani prstu

331
29.11.08 13:29

dudani prstu

potrebuju poradit jak zabranit malymu aby si nezacal dudat prsty.minuly patek jsem mu vzala dudlika a vzal to nejak moc dobre.cekala jsem ze si bude dlouho odvykat ale uz druhy den byl uplne bez neho.prvni noc nemohl spat tak jsem mu ho dala ale druhou uz spinkal celou v pohode.od te doby spinka celou noc nanejvys se jednou vzbudi coz jsem do teto doby vubec neznala.konecne se taky vyspim :wink: no ale muj problem je ten ze si od vcerejska zacal strkat prsty do pusy a dudat je.nedela to kdyz jde spat ale hlavne u jidla nebo kdyz si hraje.nevim proc a premyslim jestli jsem mu ten dudlik nevzala moc brzo a jestli mu ho nemam vratit. :nevim: i kdyz to se mi moc nechce protoze pak by zase spatne spal. :( vubec nevim co si o tom myslet a co s tim delat.zatim vzdycky kdyz ho vydim tak mu je vytahnu.jeste me napadlo jestli to nedela protoze mu rostou zuby.protoze je dost protivnej a nechce skoro vubec jist i kdyz to taky muze souvist s tim za ma rymu.jsem z toho vazne zmatena.co myslite vy mam mu ho vratit?nestalo se vam nekomu neco podobneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3585
29.11.08 16:17

Ahoj, já jsem sice úplně ta poslední, která by Ti měla radit, protože tříletá holka si ještě teď cucá palec, když je unavená, když usíná apod...... dudlíka jsem jí brala pozdě, až ve 2 letech, protože jsem věděla, že si hned strčí do pusy palec a tak dudlík byl menší zlo. Nicméně v Tvým případě si myslím, žes mu ho vzala opravdu v době zoubků a to prostě mimča něco musej cucat a dudat, s tím nic nenaděláme,,, tak buď mu dudlíka vrátit, i když to je dost nepopulární, nebo mít pořád po ruce nějaká kousátka a podobné hračičky,,,, aby si prostě zvykl, že prstíky ne e, jen to kousátko. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
29.11.08 18:53

Renčo,

a prsty opravdu dudá - takovým tím pohybem jako dudání dudlíku (téměř vždy je to palec), nebo všelijak cucá, hrabe v puse? Dudání uspokojuje dumlavou potřebu a opravdu by z toho byl návyk, to bych mu dudlíka asi vrátila (i když moje mladší dcera si dumlala palec do 10 měsíců, byla i díky tomu neuvěřitelně zlaté dítě, pak toho sama nechala a následky žádné nemá), takové to hrabání v puse, cumlání, ožižlávání… je opravdu asi k zoubkům, zvlášť když píšeš, že je to ne na spaní, ale při jídle a hraní. Zkus mu dát kousátko nebo nějak jinak nahradit a uvidíš, snad to přestane s vylezlými zouubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
29.11.08 19:34

hlavne si v ty puse honi zoubky ale obcas je i duda jako dudlik.zatim ne moc casto tak se mi nechce mu ho vracet.ale hlavne si myslim ze kdyby mu chybel tak by ho chtel hlavne na spani ne? snad se to nebude stupnovat a zlepsi se to a prestane uplne.uz aby ty zuby byli venku.snad to vsechno souvisi s nima uz ma totiz i teplotu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí