sleželé temínko hlavy

1
27.11.08 10:32

sleželé temínko hlavy

Prosím o radu. Má dcera má sleželé temeno hlavičky. Snažím se jí, když usne, podkládat ručníkem, avšak po nějaké době se sesune a podložení není nic platné. Psychomotorický vývoj má podle dětské lékařky v pořádku - nyní v 7 měsících se bez problémů plazí po celé místnosti, péruje v kolínkách, otáčí se.. Jen to sleželé temeno mě trápí. Jaká je naděje, že se to srovná, příp. lze k tomu nějak přispět ? Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
27.11.08 10:39

Hlava se dítěti tvaruje dost dlouho - myslím, že až do 3 let. Sležení bude pomalu mizet. Neboj. Podle mě zmizí úplně. Kolik dospělých lidí nebo větších dětí s jakkoliv zajímavě tvarovanou hlavou jsi viděla?
Navíc bude mít vlasy, ne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
27.11.08 11:26

Ahoj,
u nás se tohle stalo už kolem 6týdne. Spinkal mi jen na pravém boku a celkově preferoval tu jednu stranu(že se na tu stranu víc koukal atd.) Tak mě v poradně poslali na neurologii. Návštěvu jsem celkem dost odkládala a doma jsme začali k němu přistupovat hlavně z levé strany - podání hračky aj.
Na té kontrole u neurol. mi řekli, že se vyvíjí asymetricky a poslali na rehabilitaci. Tam nás netrápili Vojtovou metodou, ale jen jednoduché cviky na podporu té druhé strany(rotace za hračkou, podpora plazení…)no a teď má malý 8měs. a po 3měs. rehabilitace je úplně v poho- leze po čtyrech, sám se postaví a už nepreferuje jednu stranu a při spaní se čile převaluje ze strny na stranu i na bříško. Hlavičku má skoro srovnanou, už to není téměř vidět.
To podpírání hlavičky před tím nám taky vůbec nepomohlo.
Tak snad jsem trochu pomohla-přímo radu nemám(jen zkus pozorovat, jestli taky není orientovaná na jednu stranu-pak určitě ten neurolog a rehabilitace) normální dětský lékař to nemůže dobře ohodnotit..tím nechci nikoho urazit.
Tak pa pa D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.11.08 14:55

Mě to taky trápilo, malá pořád stáčela hlavu na jednu stranu. Doktorka říkala otáčet postýlku tak, aby se otáčela za světlem, přistupovat k postýlce z druhé strany, než kam dává hlavičku a tak. U nás nic nezabíralo. Měla tam hroznou placku, a já z toho byla špatná.
Jenže jak hlavička pak rostla, tak se to začalo srovnávat a dneska to má úplně v pohodě, žadná placatá hlavička.
Ale když teď zpětně koukám na fotky tak ještě kolem 8. měsíce měla pěknou šišku :) s plackou na straně 8O
Srovná se to neboj.
 malika

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.11.08 22:16

Ahoj, náš malý taky preferoval jednu stranu a doporučili nám přesně to, co tady psaly holky. Zkoušela jsem všechno, ale stejně jsme se placce na jedné straně hlavy nevyhnuli. Trošku se mu to zlepšilo, navíc mu narostly hustý vlásky, ale stejně je to z určitýho úhlu vidět. Ta placka se mu spravila, ale jak preferoval jednu stranu i v lehátku a to je do oblouku, tak má jednu stranu normální a druhou víc do oblouku. Viděla jsem ale i horší případy, našemu to naštěstí vlásky schovají.

• Citovat
  • Upravit
1572
30.11.08 20:28

Ahoj!
Jsme na tom taky tak, ale už se to lepší. Radím totéž, co holky. Spíš motivovat z druhé strany než podkládat. A dávat hodně na bříško a snažit se, aby tak prcek i spal. Tím dostane hlavička víc času na to, aby se spravovala :lol: . A možná bych fakt zašla i k neuroložce, dětské lékařky opravdu moc nepoznají a je lepší zjistit problém dřív než později. Teďka je ještě cvičení dost úspěšné. Malá taky preferovala jednu stranu a pak se začla natáčet i tělíčkem. Tak cvičíme, jinak by jí do budoucna hrozila skolióza. Ale už to je snad dobré.
Držím pěsti a neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky