Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
obracím se na ty z Vás, které jste z Ostravy…
Hledám dětského lékaře pro našeho syna. Rodím za týden a už teď mi je jasné, že jsem to tak nějak zaspala…
Dostali jsme doporučení na paní doktorku Charvátovou a pana doktora Semenďáka, ale bohužel ani jeden nás nemůže přijmout z důvodu, přeplnění kapacity.
Já osobně chodila k paní doktorce Ichnovské, ale k té bych neposlala ani nepřítele. Neumí absolutně diagnostikovat viz. tři týdny doma s horečkou 40°C a komentářem, že máme špatný teploměr a že když mi nezabrali dvoje antibiotika, tak ať si zajdeme pro paralen do lékárny - byla to klíšťová encefalitida s klasickým průběhem nebo po hospitalizaci v nemocnici s mononukleozou komentář, ono kdo ví co jste to měla, ono to ani mononukleoza být nemusela, takže ty testy co tam předepsali jsou zbytečné (podotýkám, že jsem byla 4 měsíce po klíšťové encefalitidě, kdy jsem měla zakázané i chodit na slunko a číst, protože by to bylo přílišné zatížení)
Hledám rozumného doktora, který klidně i používá homeopatiku, ale zas na druhou stranu, pokud je to vhodné tak léčí a ty antibiotika předepíše bez okolků. Pacienty neodbývá a snaží se vhodně pomoc (nejen léky). A hlavně má příjemný přístup k dítěti (a to včetně píchání injekcí - já mám do dnešních dob od MUDr. Ichnovské trauma)
Prosím Vás tedy, pokud máte dobrého doktora o doporučení a nebo aspoň o napsání ke komu chodíte a jak jste s tím vašim spokojení.
Všem Vám moc děkuji.
chodíme k dr. Špatinové, ordinuje v Porubě blízko Hl.třídy (zastávka Francouzská, kousek od Kauflandu Jižní svahy po pěší zóně hned u lékárny). Je ochotná, pečlivá, milá, a myslím, že bere. Vážím si jí jako člověka i jako lékařky.
Ale ono taky záleží, odkud z Ostravy jsi. Zkus jí zavolat a ona tě určitě vezme, pokud to nemáš moc daleko.
Hodně štěstí
BTW: já jsem taky chodila a hledala 2 týdny před TP ![]()
Ahoj,
tak já s malou chodím k MUDr. Barboře Branné v Muglinově. Je to moc hodná a příjemná paní doktorka (cca 40 let), taktéž sestřička je milá.
Ordinaci mají pěkně zařízenou, včetně hraček a dětské vyzdoby. Poradnu mají vždy v úterý odpoledne.
Jediné nevýhoda - vzhledem k tomu, že je v Muglinově, má dost romských pacientů. Ale má je v celku „vycvičené“, nikdy jsem tam neměla problém.
Můžeš se tam jít před narozením malé podívat a popovídat si sní. Ona to tak dělá, když máš zájem.
Já jezdím k Dr. Plískové do Mephacentra (stará poliklinika v Porubě). Je to mladá lékařka, sama má dva malé kluky a má velmi rozumný přístup.
Líbí se mi, že se o každých lécích se mnou bavila, o atb jsme se zatím pokaždé domluvily že ne, na poradnu nás bere i dopoledne a neřešila naše váhové přírůstky podle tabulek (díky za to!). Můj popis návštěvy PPP je pobavil a je celkově taková normální a rozumná. Necpe nás léky za každou cenu, na druhou stranu nám doporučí léčbu když je potřeba…
Asi bych ji ale nedoporučila někomu, kdo vše řeší až příliš podle tabulek a doporučení aletrnativních směrů.
L.
Ahoj,
my chodíme k dr. Markétě Králové, v OV - Porubě na ČSA u Bohemky.Je hodně rozumná. Tuhle paní dr. nám doporučila sestřička od dr. Charvátové, kde jsem se taky nedostala… I sestřička je příjemná. Když jsem se vystresovaná vrátila z porodnice a cca 3× jsem volala, tak me vzdy jedna nebo druhá vyslechla a poradila… ![]()
Přeji šťastnou ruku při výběru
J.
PS: V Porubě u Duhy i nějaký mladý a milý pan dr. ale jeho přístup je děsný - stěžovala si kamarádka,co se nechala zlákat......
Janous056 píše🇵🇸 V Porubě u Duhy i nějaký mladý a milý pan dr. ale jeho přístup je děsný - stěžovala si kamarádka,co se nechala zlákat......
Není to MUDr. Zeman?
Janous056 píše:
Ahoj, jo je. Tys taky něco slyšela??
K.
Chodili jsme k němu dokud byl v Mephacentru - jo, je to pohodář, rýmy, ekzémy a podobné běžné věci asi nijak zvlášť neprožívá, ale zažila jsem ho v akci, když měla Adlétka v necelém roce febrilní křeče - a nedovolila bych si proti němu říct křivé slovo. Navíc vím, že si dělal atestaci z dětské kardiologie, ale nakonec se rozhodl pro obvod - hlavně kvůli financím. Osobně bych k němu chodila dál, neměla jsem problém, ale měli jsme to blíž na vozovnu. do původní ordinace, kam nastoupila Dr. Plísková. Byla jsem ale rozhodnutá, že kdyžtak přejdu za ním, jenže mi sedla i ona a tak jsme u ní zůstali.
Ovšem věřím, že pečlivé mamince od mrňetě může nevyhovovat.
L.
Ahoj my chodíme k paní doktorce Nálevkové na Diagnostické centrum, doktor Semenďák ani jeho kolegyně v domečku doktorka Zelená nás nevzala. Dále jsme chtěli k paní doktorce na hornickou polikliniku a tam nás taky nevzala. Doktorka Nálevková je starší i její sestra, ale jsou hodně příjemné a sympatické. Pokaždé poradí a nikdy jsem s nimi neměla žadný problém. Přeji ti ať si vybereš správně.
No vidíš a pak si vyber… A tak je to se vším
Hlavně jak nám naši dr. sedly.
Ahojky,
nevím, jestli už máš vybráno…
My také chodíme k MuDr. Markétě Králové, v OV - Porubě a naprostá spokojenost
Sestřička je tam taky moc milá
K MuDr. Zemanovi u Duhy chodí má známá a taky si nestěžuje ![]()
Pa Mirka
Ahoj holky…tak ted rozvazuju mezi MUDr. Královou a MUDr. Zemanem. Čekám ještě jak se vyjádří známá, co dělá jako sestra na dětském a pak se uvidí…říkala že se poptá mezi svými známými.
Až vyberu tak dám určitě vědět.
Ahoj,
určitě dej vědět a třeba se pak u dr. v čekárně potkáme… ![]()
Ještě se můžeš podívat na www.znamylekar.cz, tam se taky drbou doktori.
Zatím
J.
TAKY DOKTORKA kRÁLOVÁ A NEMŮŽU PROTI NÍ ŘÍCT KŘIVÉHO SLOVA, TED SJEM TAM SE SVÝMA OPICEMA KAŽDÝ TÝDEN
Ahoj, tak pokud ještě pořád vybíráš pediatra, vřele doporučuji MUDr. Lasákovou. Ordinuje v Porubě, 8. obvod. Je to moc příjemná doktorka, vždy vše vysvětlí, poradí a hlavně nikdy neodbyde. Nemůžu si stěžovat, vše včetně poradny, očkování … prostě za 1. Navíc příjemné prostředí, hračky a sympatická sestřička.