Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, prosím o radu. Můj 3měsíční Tomík má takovou divnou stoličku…třeba dva dni nemá nic - ale pak je den, kdy se pokaká třeba třikrát - ale jak!!!! Je to hnědé, průjmovité, vodové - s kousky hlenu-jakoby želé. někdy jsou v tom bílé kousíčky(že by sražené mléko?)
nepláče, nebolí ho nic,,,jen mně znepokojuje ten průjem.
Byla jsme na kontrole u Dr-a řekla, že je to možná „hladová“ stolice. Tomík má totiž „jen“ v 3.měsících 5.750g. - měl by mít víc.
Co myslíte? - raději dám na vaše rady a zkušennosti než na „papírové“ a tabulkové rady doktorky.
Chápete že? ![]()
děkuji pa Lenka ze srpňátek 08
Ahoj Leno,
ja Ti asi s tim kakanim neporadim, pokud normalne ji a nema v ni treba krev, tak je to snad ok, kazde mimi kaka uplne jinak.
Ale prekvapila jsi me s tou vahou
. Jako ze Vase Dr. rikala, ze vazi malo??? Nas Domca mel v 6,5 mesicich necelych 7 kg, narodil se s vahou 3,5 kg. Takze podle me ma Tomik vahu uplne ok
![]()
Tak drzim pesti, at to nic neni.. ![]()
Ahoj, starší dcera měla stolici podobnou a nakonec se z toho vyklubala alergie na bílkoviny kravského mléka. Krev tam nikdy neměla, jen ten hlen. Ale měla k tomu i atopický ekzém. Netvrdím ale, že u vás to musí být to samé. Jinak dcera prospívala i přesto dobře a ve dvou letech se alergie naštěstí zbavila.
ahojky,
tak ja myslim, ze vaha je uplne akorat, nechapu, jak tvoje doktorka prisla na to, ze je to malo
a s tou stolickou - na jednu stranu je fakt, ze u nas v cervenci se take u nekoho resil hlen a vyklubala se z toho alergie na kravske mleko, tak zkus treba na par dni vyradit mlecne vyrobky, ale na druhou stranu mne osobne ta stolicka prijde uplne normalni, kazde miminko je vazne jine, ale kdyz to srovnam s Rozarkou - do 3.-4. mesice to byl snad vzdy take prujem, nekdy se v nem neco tahlo, skoro vzdycky ji to proteklo az na zada, zmenilo se to asi pred 2-3 tydny, podle meho nazoru tim, jak se zmenilo i mlicko
nekdy nekakala vubec, ale pak to stalo za to - zes… se treba nekolikrat ![]()
takze mne osobne prijde, ze neni treba nic resit, ale zkus treba vyradit mleko a uvidis
tak at krasne rostete ![]()
Holky, naše skoro roční slečna má též vodnatou stolici s hlenem a jakoby sraženým mlékem, od pondělka měla teplotu včera extrém 39,5 a dneska bez teplot jen tu stolici, kadila dneska 6×
můžou to být zoubky??jeden jí ráno vylezl
Tak u nas to taky tak bylo a je, prujem a hlen…a mame potvrzenou alergii na kravskou bilkovinu a ted cekame na dalsi testy, vysadit mlecne a uvidis…ale on ma jen 3 mesice? Tak to ho asi jeste kojis…
Malou nekojim, mlecne vyrobky ji nevadily, a od pondelka papa jen sunar, mela teploty tak nic jineho nechtela, dneska bez teplot a zas tato stolice:-(
Za mě ano - malý je čerstvě rok a objevila jsem jí první stoličku.. Minulý týden se mi prosrala (jinak to napsat nemůžu
) v kočárku.. Horečky zatím nemá, ale co se pamatuju, tak u spodní dvojky měla taky skoro 39.. Ale jen jeden večer, ráno už byla v pohodě. Jinak moje je stále hodně kojená a jak jí trápí ten zub tak normální jídlo moc nejí, tak se těm průjmům zas tak nedivím. A když má vaše teď jen Sunar, tak to bude asi podobný ![]()
Ahoj, ja myslim, ze to jsou zuby. Syn mival taky prujem a jednodenni teploty pri rustu zubu.
Pochybuju, ze by se po temer roce objevila alergie na mlecnou bilkovinu.
Spis bych si mozna pro klid zasla na vyter, kdyz by to mely byt nahodou rotaviry, ale u tech trva myslim ta teplota dyl a taky se zvraci nebo aspon syn zvracel, kadil a horeckoval nekolik dni. Ale jak jsem rekla, tipuju to na zuby… ![]()
A v te stolici jakoby srazene mleko a hlen meli pri zoubkach tez?
To uz si moc nepamatuju, uz je to 1,5 roku. Nicmene moje 3 mesicni dcera ma hleny ve stolicce porad a dle mudr. je to normalni. Pokud ted pije jen sunar, tak bych jak zmolky tak hleny pricitala tomu.
@LenazeStrakonic mám stejně staré mimčo. také mělo průjem s hlenem. Dr. říkala, že je to z toho, že mimčo neumí kašlat a smrkat a tak mu hleny odchází ve stolici. že je to jen nachlazení a přejde to. tak tomu bylo alespoň u nás. trvalo to asi týden a teď už je to o. k