Zbarvení očiček u miminka

3379
23.11.08 15:48

Zbarvení očiček u miminka

Ahoj maminy,
chci se jen zeptat, kdy se miminku zbarví očička z té neutrální barvy do barvy stabilní? Já se to snažila najít na internetu, ale žádné informace jsem moc nenašla, jen takové všeobecné.

díky
y

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
926
23.11.08 16:34

Mám ten pocit, že se barva očí ustaluje kolem 1 roku.
Ale ruku do ohně bych za to nedala, taky jsem to jen někde „zaslechla“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
23.11.08 18:00

Taky by me to zajimalo, male je skoro 6 mesicu a barvu ma porad takovou sedou, sem tam hnede a sem tam modre fleky 8O …nektera miminka uz maji krasne modre oci v jejim veku. Tak nevim, ale asi bude mit hnede po mne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.11.08 20:16

Barče zůstaly modré, takže postupně jí jen bledly, Pepča má hnědé po mamince, určitě už ve 3 měsících začalo být vidět, že se mu začínají měnit, odprostředka mu začaly hnědý flíčky. Teď mu bude 10 měs a má oči krásně hnědé celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
23.11.08 21:13

Ahoj, jaká by vůbec měla být neutrální barva? Taková ta modrošedá? Já jsem slyšela, že ji prý mají všechna miminka, ale to je myslím nesmysl - moje dcera se totiž už narodila s tmavě hnědýma očima, které jí zůstaly (možná se malinko změnil odstín). To samé já i mí dva sourozenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
23.11.08 21:48

Tak Marianka mela nejdriv ty sedomodre oci, pak asi po 2 mesicich se barva celkem ustalila na tmave modre, uz jsem se radovala, ze bude mit oci po mne, ale asi kolem 11 mesice se ji zacaly opet prebarvovat a ted je ma zelenohnede, takovou barvu jsem teda jeste nevidela 8O. Podobne ma jeji tatinek, ale on ma o neco tmavsi. Takze jsem se radovala predcasne, ale ta barva je fakt hezka :D
(pro ilustraci tohle je fotka z 9M a tohle z 11,5M neni to teda uplne dobre videt, ale ten rozdil je znatelny.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.11.08 23:43

Já i manžel máme zelené oči, manžel tmavě olivové, já světle zelené, oba kluci se narodili s těma miminkovsky tmavě modrýma. Starší kluk měl v roce zelené a ten mladší, tomu je teď sedm měsíců, ten už taky přechází na zelenou :-)

• Citovat
  • Upravit
andela
24.11.08 05:40

Jára měl tmavošedé při narození, pak mu šli kapánek do kafeblondzelena (víc barev v jednom) a teď je má dost do hněda, ale ještě ne ouplně hnědý, a vypadá to že mu pořád tmavnou … takže … nevím kdy se barva ustálí ;)
mmch já mám skoro černý, tatínek kafeblonddozelena ;)

• Citovat
  • Upravit
1490
7.2.09 16:44

Ahojky, my měli do roka nádherně světle modré oči po babi a dědovi. Kolem 2.roku máme pořád modré,ale kolem čočky jsou nově lehce nazelenalé po mamince:-). Takže výsledná bohužel modrozelené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí