Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím chci se zeptat, když se měří teplota v zadečku rychloběžkou, musí se odečítat půl stupně? Někde jse mslyšela, že u rychloběžky se nemusí. Děkuji za info!
Ano, výsledná je teplota, kdy od naměřené hodnoty odečteš půl stupně.
Rychloběžka je normální rtuťový teploměr, akorát měří rychleji, takže odečítat.
Nebo digitální.
A není tam moc velký rozdíl v ceně - doporučuji.
Moc vám holky děkuji! Digitální také mám, zatím zůstávám u klasiky ![]()
Luco: digitální rychloběžka? Myslela jsem, že všechny digitály měří rychle ![]()
… teda to sem z toho volajaka zmatena… to jako, ze u digitalu se neodecita? to je blbost ne? sem to urco spatne pochopila ![]()
Právě když jse ms malou ležela v nemocnici, tak mě sestřička říkala, že když budu měřit teplotu klasickým teploměrem, at odečítám a když budu měřit rychloběžkou, at neodečítám…Proto se vás na to ptám…Děkuju!
To je teda divný, ale on digitál většinou měří jak se mu chce…
No právě…také digitálům nevěřím. Mě stačí, když mě u doktora měří tlak - tři výsledky a každý jiný! Sestřička z nich vybere vždy ten nejnormálnější ![]()
No a přitom se mají rtuťový rušit, že jsou nebezpečný. Slyšela jsem, že digitál, aby kvalitně měřil, musí být hodně drahej, jinak je to hračka. Ale ono je to stejně asi jedno…
Fakt jo? Tak to abych si udělala zásobu
Máme digitál od Hartmanu - leži v krabici nepoužit
Když měla holka horečku, tak to ani neukázal ![]()
No nevím, jestli k rušení dojde. Byli jsme 2× na pohotovosti s horečkama přes 40, co nešly srazit. Pokaždý se hned jako první ptali, jestli jsme to náhodou neměřili digitálem ![]()