Nechce jíst ani pít!!!

18
27.11.08 21:58

Nechce jíst ani pít!!!

Mám 6. měsíčního chlapečka a kromě nutrilonu nechce nic jiného jíst a odmítá i pít! Zkoušela jsem mléčné kaše, brambory, mrkev, banán.....k pití vodu, čaje, štávičky…Vůbec nevím co s tím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8793
27.11.08 22:11

To je normální, musíš postupně a velmi pomalu… nám trvalo 14 dní než byl schopen sníst půl té malé skleničky, začínali jsme na jedné lžičce a to mám prý hladové dítě - nazvali mi ho tak sestry v porodnici :lol: :lol: :lol:
Klidně pár dní počkej a pak to zkus znovu. Hlavně z toho nedělej vědu, když to nebude ze začátku chtít. Však ono mu to zachutná. Zkus mu trošinku vpašovat do pusy, aby ochutnal. Počítej s tím že to bude plivat. Musí se to naučit, jako vše ostatní.
S pitím si nedělej starosti, má dost tekutin z mléka (pokud pije jak má).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
27.11.08 23:52

Ještě můžeš zkusit přidávat zeleninu nebo třeba ten banán do Nutrilonu, tuším že se tak začínalo s příkrmy dřív. Si zvykne na tu chuť… Teď se ale doporučuje spíš začínat rovnou lžičkou, tak to by zas šlo naopak, do trochy mrkvičky přimíchat Nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
28.11.08 08:32

Já bych také doporučila třeba 2 týdny počkat a zkusit to znovu. Moc bych nedoporučovala přidávání příkrmů do Nutrilonu - znám případy, kdy pak děti ještě v roce a půl vyžadovaly jídlo jen mixovat do Nutrilonu :?

A neboj se, když ti sní fakt jen 1-2 lžičky. Musí k tomu prostě dozrát a každé děťátko potřebuje prostě jiný čas :lol:

a s tím pitím - pokud má dostatek tekutin v UM nebo MM, tak není důvod, aby se musel nalévat vodou nebo čajíkem. Takže do toho ho vůbec nutit nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
28.11.08 09:49

Jééé a jak my bojujeme:-) Nakoukni do diskuse květen 2008. Jí tam pořádně snad dvě děti:-)
Nemusíš jen nakukovat, klidně se přidej:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.11.08 10:37

Děkuju!

Holky moc děkuji za odpovědi…už to zkouším měsíc a pořád nic. A to už mám doma tři děti :roll: Holt je každé ditě jíné…Nám doktorka řekla, že jestli nebude pít denně 0,5l vody, nebo čaje, tak nás pošle do nemocnice na kapačky! A na to já jí .....

Aladino - až bude chvilka, tak určitě nakouknu! Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
28.11.08 10:41

Ahoj,

dcera odmitala tuhou stravu az do 11ti mesicu a to byla na UM!!! Zkousela jsem to postupne od pul roku, ale stejne odmitala lzicku a nic jsem do ni nebyla schopna dostat. Doktorka rikala, ze ublizit ji to nemuze, takze bych se nenervovala a zkousela ruzne chute, treba neco zachutna (u nas az polivky) a pak to pujde…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.11.08 20:47

Janičko, s těma kapačkama je to teda totální hovadina! Tekutin má dost z mlíka a ještě nějaký čas bude, i když začne trochu jíst. Naše malá teď v 10 měsících vypije tak 150 ml denně a dehydratovaná není. Ono v té kašovité stravě je té vody dost, popř. to udělám o něco ridší. A jíst taky nechtěla nejdřív vůbec nic, jak viděla lžičku, spustila ječák, ani nevěděla, co na ní je. Nakonec to vyhrály kukuřičné křupky - nejdřív samotné - mohla jíst i sama, pak namáčené v příkrmu, a když si oblíbila nějakou chuť na křupkách, vzala ji nakonec na milost i na lžičce.

• Citovat
  • Upravit
2857
29.11.08 09:17

ahoj

druhý syn mi začal jíst až v 9 měsících - do té doby byl jen plnně kojený - zaden si třeba vzal jen lžičku pyré kterou stejně vyflusl - kaše nemělo smysl mu cpát - ty neí dodnes - byly na něho příliš sladké..... ono se to poddá - pokud nemáte problémy s váhou, tak jeto v pohodě - a z mé zkušenosti - pokud dítko dostává MM nebo UM - tak moc ostatních tekutin nechce . Taže to chce trpělivost… a zkoušet a zkoušet - u nás se to zlomilo pak ze dne na den:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
30.11.08 22:08

Tak jsem na něco přišla. Malý má chut pít, ale musí pít jako velký klulk přímo z hrníčku :D
Chutná mu rýže, ač by se miminkům neměla dávat kvůli vdechnutí. On Pavlík vůbec dělá vše naopak! Miminka by ne,ěla do půl roka spát na břiše. Náš Pavlík by ani jinak neusnul a to i v kočárku. Když mu ted bylo 6 měsíců, najednou se obrátil a neusne jinak, než na zádech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.19 13:37

Ahoj holky, některá temata tu jsou, ale nikde uz neni jak to dopadlo, tak se chci zeptat, mam pulrocni holcicku, ktera je od 4mesicu na um, protoze byla lina,, tahat". Uz od miminka je docela nejedlik, ale zatim pribirala dobre. Nyni jsme měsíc na masozeleninovych prikrmech a mala nejen ze nechce pit vodu, caj, stavicky, ale uz neda ani moc UM. Dnes jsme byli na 6 mesicni prohlidce a za 2mesice pribrala jen 500g ☹️️ uz nevim jak do ni neco dostat, zkousela jsem snad vse, dokud pila aspon trpchu um tak jsem to tolik neresila, ale ted nějak nechce uz nic☹️️ jsem zoufala, je tu nekdo kdo měl stejny problem? Jak to nakonec dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.8.19 13:51
@Lucieslavikova píše:
Ahoj holky, některá temata tu jsou, ale nikde uz neni jak to dopadlo, tak se chci zeptat, mam pulrocni holcicku, ktera je od 4mesicu na um, protoze byla lina,, tahat". Uz od miminka je docela nejedlik, ale zatim pribirala dobre. Nyni jsme měsíc na masozeleninovych prikrmech a mala nejen ze nechce pit vodu, caj, stavicky, ale uz neda ani moc UM. Dnes jsme byli na 6 mesicni prohlidce a za 2mesice pribrala jen 500g ☹️️ uz nevim jak do ni neco dostat, zkousela jsem snad vse, dokud pila aspon trpchu um tak jsem to tolik neresila, ale ted nějak nechce uz nic☹️️ jsem zoufala, je tu nekdo kdo měl stejny problem? Jak to nakonec dopadlo?

ja ten problem mela, ale az ve starsim veku. Nekdy po 16m zivota proste presta jist a smytec. Byla fakt dusledna, nesnedla absolutne NIC. Jo a taky nepila. Curala malem kostky, jak hustou a tmavou moc mela ale napit se nechtela ani za boha a v tomto veku nejake vysvetlovani po detech steka jako po teflonu. Byla jsem zoufala. Mesice jsem to do ni tlacila horem dolem, ale nezabiralo nic, az nakonec zabralo skrtnuti UM a dusledne nenuceni do jidla. A pak se pomalu rozjedla.

Jenze tvoje situace je jina, protoze mas opravdu miminko a ji skrtnout UM nemuzes. Nabizej, vic ale asi delat nemuzes. A snaz se nestresovat, i kdyz te chapu, jak tezke to musi byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí