Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky maminky,
jsem zoufalá. Máme doma 3měsíční holčičku. Očividně má teplotu, jen nevíme přesně kolik.
Možná se některé z vás pobaví, ale nevím jak ji změřit. Přesně řečeno nevím jak hluboko mám teploměr zavést. Čím hlouběji, tím větší teplota a rozdíl je pak i celý stupeň. Máme ten digitální s displejem.
Zatím jsme nemocní nebyli,tak jsem z toho smutná a vystresovaná zároveň a asi už zbytečně zmatkuji.
Děkuji za pomoc a rady
Marta
Nevím jaký máš druh teploměru. Taky měřím s digitálním. Zasunuju jen tu stříbrnou koncovku (nevím jak to přesně popsat
) Určitě je to do 1cm. Víc určitě ne.
Tak ať je maličká brzo v pořádku. ![]()
Taky bych to viděla na ten 1cm maximálně, kolik vám ta teplota vychází? Při měření v zadečku je potřba 0,5 stupně odečíst…
Digitál měří různě, není to podle mě ovlivněno tím, jak moc hluboko teploměr zasuneš.
Už si nepamatuju podrobnosti, ale v porodnici nám říkali, že se teploměry nemají strkat moc hluboko, protože to pak zkresluje výsledek. Teplota je vyšší.
jj taky potvrzuju, že digitál dokáže naměřit 3krát po sobě něco jinýho, a to ho mám zlékárny
.A ještě mi nenaměří normální teplotu, tj těch 36,7 třeba … se zastaví na 36:roll:.
Já jsem malímu po narození měřila teplotu jen sem tam orientačně. Ono se stejně do 38 nemají léky dávat, tak je to fuk a pak už to poznáš i bez teploměru
. To pak stačí tepl. přiložit a jak to skáče po celých stupních je jasný že to bude 38,5 minimálně
.
Já měla dva digitální teploměry, ale ani jeden nemeřil přesně. Nejjistější teploměr je rtuťový, ten nezalže ![]()
Holky, prosím o radu-měřím klasickou rychloběžkou…kolik mám zasunout? Zpočátku to běží rychle, ale čím dýl měřím, tak to pomalu stoupá, ale měřím fakt dlouho…Jak dlouho tedy měřit? A co digitál? Ten mi ukáže teplotu vždy ještě vyšší.
Děkuji
P. S. Vím, že se odečítá…
@Anonymní píše:
Holky, prosím o radu-měřím klasickou rychloběžkou…kolik mám zasunout? Zpočátku to běží rychle, ale čím dýl měřím, tak to pomalu stoupá, ale měřím fakt dlouho…Jak dlouho tedy měřit? A co digitál? Ten mi ukáže teplotu vždy ještě vyšší.
DěkujiP. S. Vím, že se odečítá…
Zasunout asi 1,5 cm odhadem. Měření rychloběžkou je asi 5 minut počkat dokuď to leze
raději bych volila digitální.
..a jestli se bojíš..můžeš si pořídit takový ten scannovací teploměr…ten měří teplotu za uchem..jen pípneš a máš teplotu… hodně to oceníš až se děti budou vzpírat
Rychloběžkou tak dlouho? Digitál mám, ale ten ukazuje vždy teplotu ![]()
A ušní/čelní jsem měla a reklamovala ho, ten měřil úplný nesmysly ![]()
tak já nevím…jestli má malá teplotu nebpo ne…
@Anonymní píše:
Rychloběžkou tak dlouho? Digitál mám, ale ten ukazuje vždy teplotu
A ušní/čelní jsem měla a reklamovala ho, ten měřil úplný nesmysly
tak já nevím…jestli má malá teplotu nebpo ne…
Rychloběžkou prostě tak dlouho, dokud to leze nahoru. Já zkouším i tak, že dám mojí pusu na čelo a když se mi nezdá pak přeměřím. Kolik ti ukazuje ten digitální?
Při tom digitálním má vždy kolem 37,7 bez odečtu…A jak hluboko to zavádět? stačí jen ta koncovka stříbrná, ne?
@Anonymní píše:
Při tom digitálním má vždy kolem 37,7 bez odečtu…A jak hluboko to zavádět? stačí jen ta koncovka stříbrná, ne?
S odečtem je to tedy 37,2 a to neni nijak strašný. Do konečníku se musí zasunout tak 1 cm možná o kousek víc já to nikdy nezkoumala. V porodnici se teplota měřila 2× za den, tak to má člověk v oku
.Navíc jsou děti, které mají takovou teplotu pořád. A jak se ti zdá chová se normálně apod..
My v porodnici neměřili vůbec ![]()
Je normální, jen je nachlazená, tak jsem chtěla vědět, jestli má teplotu…