Bláznivá těhotná :-)))

1689
28.9.11 16:42

bláznivá těhotná :-)))

Ahoj spolutěhulky,
Pomalu začínám uvažovat o svém duševním zdraví. Nyní čekám druhé miminko (dcerce jsou 2 roky) a v koncem listopadu by k ní měla přibýt sestřička.
První těhu bylo OK, ale nyní…
Poslední měsíc mě popadají stavy, že nic nemůžu zvládnout, že nic nemám připravené, že to už ani nestihnu připravit a když jo, tak to bude stejně připravené špatně.
Kromě toho jsme se přestěhovali do staršího velkého domku, který není zas až tak dobře dispozičně řešený - takže starostí o milion víc…
Rozpláče mě cokoliv počínaje reklamou. Nejhorší jsou porody v TV. Kdyby alespoň ve spánku měl člověk klid - většinou se probudím s bušením a ani nevím, co se mi zdálo. Ale pocit potom je hrozný. Dneska ráno například jsem málem šla probudit v pět hodin malou, protože jsem měla neuvěřitelnou touhu se s ní pomazlit - no a už mi z toho bylo do breku.
No a ještě skoro dva měsíce přede mnou. Nejradši bych už porodila a řešila nastalou situaci, tohle čekání je fakt na bednu. Když sem sama, tak bych kolem sebe chtěla lidi, když za mnou někdo přijede, tak bych radši byla sama.
Na co se chci zeptat???? Jestli to je normální… Jestli jste to měly taky… Jestli to přejde, nebo jestli už budu taková praštěná po zbytek života.
Někdy si říkám, jestli nejsem celkově labilnější a tohle je spouštěč a už taková budu napořád… Jaké jste měli šestinedělí, když jste třeba měly takové pocity v těhotenství. Začínám si říkat, abych potom neměla tu poporodní depresi…
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
28.9.11 17:15

ahoj :mavam:
přijde mi, že to je úplně normální, co zažíváš, hormony jsou prevíti :wink:

přiznávám, že z poporodní deprese mám taky obavu, zvlášť od doby, co se mi svěřila kolegyně, která je neskutečně psychicky silná, znám ji jako veselou, pohodovou holku, s tím, že trpěla poporodní depresí.

obávám se ale, že se nedá spojitost s průběhem těhotenství vysledovat :think:

osobně se sice teď taky hodně dojímám, ale celkově jsem mnohem vyrovnanější než obvykle (což neznamená, že bych neměla období, kdy mi je smutno, jsem lítostivá atd, ale zkrátka tolik to se mnou necvičí jako PMS 8-) )

jsem zvědavá, co ti holky napíšou, tak se sem takhle vetřu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
28.9.11 17:17

Heliku ja pevne verim ze na poporodni depresi nebude cas. 2 roky rozdil je jeste maly rozdil a urcite to bude zahul. Ale zvladnes to. Zvladly to jine, zvladneme to taky! Nezalezi na tom co je jak pripravene. Zalezi na tom ze ty male uzlicky milujeme a jsme jim na blizku :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
28.9.11 17:50

Helliku: tak tě jdu podpořit, jsem na tom podobně jako ty, kolikrát už sama sebe ani nesnesu. Ty hormony s náma prostě cvičí a cvičí. Uklidňuji se, že až bude mimísek na světě, že snad bude líp a i má psychika se prostě uklidní. Takže hlavu vzhůru, jsme silné holky. :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.11 18:10

Ahoj, tak ty máš dobrý, že tě to čeká už za 2 měsíce, mě za 6 a něco! Normálně mi hrabe, magořim a řikam si, že nejsem normální! Tohle těhotenství mi taky dává zabrat a zařekla jsem se, že do třetího dítěte nepůjdu ani omylem! První těhotenství naprosto v pohodě, akorát teda mě dokázaly rozbrečet filmy, ale ještě v normě, teď??? Teď i ty blbý reklamy! V noci se mi zdají příšerný sny o rozchodu, porodu, potratu, představuju si katastrofický scénáře jakože ten muj spadne ze střechy, protože dělá komín, nebo že se malýmu něco stane. Jsem jinak dost protivná a celkově toho mam nad hlavu. Taky jsem přemýšlela jestli je tohle normální a jestli bych náhodou neměla vyhledat nějakého pana Chocholouška, protože si jsem protivná občas i sama sobě. Navíc je mi pořád špatně, takže to mi taky nepřidává, takže se neboj, rozhodně v tom nejsi sama a jinak mému dítku budou za 2 měsíce 2 roky a je to ďábel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
28.9.11 18:24
j.pampeliska píše:
Heliku ja pevne verim ze na poporodni depresi nebude cas. 2 roky rozdil je jeste maly rozdil a urcite to bude zahul. Ale zvladnes to. Zvladly to jine, zvladneme to taky! Nezalezi na tom co je jak pripravene. Zalezi na tom ze ty male uzlicky milujeme a jsme jim na blizku :srdce: :hug:

no pokud mluvíme o poporodní depresi, tak to je regulérní psychické onemocnění, které nezaženeš tím, že budeš mít hodně práce…je podmíněné hormonálně a je to takový stav, který člověk vůlí neovlivní a je nebezpečný mamince i dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
28.9.11 18:54

Pettulle - nejsi náhodou můj klon??? :-))) Taky jsme u prvního dítka plánovali, že třeba časem pořídíme ještě třetí do party, ale po tomhle těhotenství ani náhodou, leda že by byl těhotný manžel, ale předpokládám, že to nenastane 8-) :wink:
Já už jsi sem protivná taky. Někdy si tak vcítím do manžela a říkám si, že to má se mnou fakt težký.
Musí toho hodně zkousnout.
Saroya - poporodní deprese musí být šílená věc. Doufám, že se nám vyhne, ale když vidím tyhle stavy, co mám, tak si nejsem tak jistá. Hlavně už tak nějak vím, do čeho jdu. U prvního jsem se těšila na miminko a vůbec si nepřipouštěla, že se nevyspím, budu vyřízená a budu se o něj strašně bát. To přijde až se zkušenostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
28.9.11 19:16

zajímalo by mě, jestli se může poporodní deprese projevit až u druhého a dalšího dítěte :think:

skoro si myslím, že ne, ale ráda bych zkušenost někoho nebo radu odborníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.11 19:18

Hellik, no vypadá to tak :mrgreen: taky si nejsem jistá tou poporodní pohodou co jsem měla u prvního a docela se toho bojim taky :-( a ta přicházející zima a sychravo mi taky nepřídává. Jsem se tak těšila na léto a žádný nebylo :-( a termín mam koncem dubna, takže si teplo v těhu taky neužiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.11 19:19
Saroya píše:
zajímalo by mě, jestli se může poporodní deprese projevit až u druhého a dalšího dítěte :think:skoro si myslím, že ne, ale ráda bych zkušenost někoho nebo radu odborníka

já teda nevim, ale doufám, že ne. Nerada bych aby se stal nějaký průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
28.9.11 19:49

Saroya - vim ze je poporodni deprese onemocneni. Neda se predpovedet a muze potkat kteroukoliv z nas. Myslim si ale ze tech pripadu je relativne malo. Myslim takovych tech fakt vaznych stavu. Slabou laktackou si zrejme projdeme vsechny.

Ja zacinam byt relativne v pohode az ted. U nas doma to az do nedavna vypadalo i na rozvod. Hormony jsou svinstvo. Myslim ze je to hodne ovlivneno i tim ze je to druhe tehotenstvi. Aspon ja si to tak oduvodnuji. U prvniho jsem chodila do prace, nemela cas myslet na spatne myslenky. Kdyz jsme byli doma chystali jsme se na miminko. Ted uz vime jake to je. Hlavne vime jak velka laska to je a jak velka zodpovednost a strach do konce zivota. Ted jsem tehotna behem rodicaku, tj. doma s prckem. Slovnik se mi zeslabuje, nikdo mi nerekne jak mi to slusi, v kontaktu jsem jen s manzelem, rodici a maminkami zhruba stejne starych deti. Do toho nemam cas sama pro sebe. Porad jsem s prckem, den je upraveny dle jeho rezimu. Nemam cas si lehnout a odpocinout kdy potrebuji. Myslim ze psychika u druheho tehotenstvi muze byt hodne ovlivneno temito ci podobnymi faktory a proto je ta psychika mnohem horsi nez poprve.
Take jsem se bala poporodni deprese, ale pevne verim ze to bude jak jsem psala. Snad zadna nebude nebo jen slaba. Az tu bude miminko nastane nedostatek spanku a casu. Ale snad to vsichni zvladneme a bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
28.9.11 20:35

Pettula, ja tiez mam termin koncem aprila, a mam doma 11mesiacneho synceka. Posledni mesiac mne je furd zle na zialudok, prechadzka s malym viac vyzera prechadzkou pre mna, furd beham od jednoho stromu k druhemu; v noci v panike sa budim, ze mi nekto ukradl maleho a kricim po celom byte, kde je, a nas maly mezi tim ako anjelik spinka v svojej postelke.
Dneska sme konecne to oznamili buducim babkam, a prve co som pocula, ze mam prestat s kojeniem. Tak mam chaos v hlave, a najviac desi ma predstava ako zvladnem 2 male detska. Mamka mi dneska povedala, ze prve par rokov bude des, a potom uz pohodicka a srandicka, tak budem jej verit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.9.11 20:41

Eginko, taky dobrý, já jen doufám, že to porodem skončí. Já teda nezvracím, ale už jsem měla kolikrát namále a nevím jestli je horší nutkání na zvracení a nebo samotný zvracení. Já s oznámením zatím čekám na výsledky NT screeningu, na UTZ jdu až 10tého, takže pak to všem oznámím, zatím o tom ví jen hrstka lidí. Ale ty ataky paniky jsou fakt hrozný, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama a že je to „normální“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
28.9.11 21:06
j.pampeliska píše:
Saroya - vim ze je poporodni deprese onemocneni. Neda se predpovedet a muze potkat kteroukoliv z nas. Myslim si ale ze tech pripadu je relativne malo. Myslim takovych tech fakt vaznych stavu. Slabou laktackou si zrejme projdeme vsechny.Ja zacinam byt relativne v pohode az ted. U nas doma to az do nedavna vypadalo i na rozvod. Hormony jsou svinstvo. Myslim ze je to hodne ovlivneno i tim ze je to druhe tehotenstvi. Aspon ja si to tak oduvodnuji. U prvniho jsem chodila do prace, nemela cas myslet na spatne myslenky. Kdyz jsme byli doma chystali jsme se na miminko. Ted uz vime jake to je. Hlavne vime jak velka laska to je a jak velka zodpovednost a strach do konce zivota. Ted jsem tehotna behem rodicaku, tj. doma s prckem. Slovnik se mi zeslabuje, nikdo mi nerekne jak mi to slusi, v kontaktu jsem jen s manzelem, rodici a maminkami zhruba stejne starych deti. Do toho nemam cas sama pro sebe. Porad jsem s prckem, den je upraveny dle jeho rezimu. Nemam cas si lehnout a odpocinout kdy potrebuji. Myslim ze psychika u druheho tehotenstvi muze byt hodne ovlivneno temito ci podobnymi faktory a proto je ta psychika mnohem horsi nez poprve.
Take jsem se bala poporodni deprese, ale pevne verim ze to bude jak jsem psala. Snad zadna nebude nebo jen slaba. Az tu bude miminko nastane nedostatek spanku a casu. Ale snad to vsichni zvladneme a bude dobre.

no tomu naprosto věřím, že to může být napodruhé s psychikou dost peklo, moc nám všem přeju, ať se komplikacím vyhnem (u nás to na rozchod skoro vypadalo už během těhotenství :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
28.9.11 21:15

Pettulo, ver mi oboje neni to, co by sme prali :-) S timi nevolnostemi u druheho tehu u mna je fakt horsie, od rana do vecera mam nutkanie na zvracenie, a obcas sa to „zadari“.
Puvodne sme tiez chceli pockat do konca 1. trimestru, coz konci v buducum tyzdnu. Zijeme nekolko tisic km od mojej rodiny, tak dneska sme po dlhej dobe boli na skype, a tak som uz nevydrzela a vykecala mamke. Tak potom aby to bolo spravedlivo, moj manzel povedal svojim.
Dneska som nad tim vela rozmyslala, mozno ta „panika“ v normalnych meziach je zdrave, aby sme sa pripravili na druhe detsko liepse. Vela krat som pocula, ze u druheho bolo o vela lahsie, precsa maminka uz vie co a ako robit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí