Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Eginko - ke kojeni. Budu mit deti od sebe 18 mesicu. A detska dr. mi doporucila prestat kojit. Takze jsem to v prckovejch 10,5 mesicich ukoncila ("nastesti jsem
Dostala zanet dutin a tudiz antibiotika a takmprisel den D s prvnim polknutim prasku - pro mne snazsi nez hledat vhodnou prilezitost). Ale byly dva duvody: 1. Cim dyl bude starsi bez kojeni tim mene by mel zarlit a za 2. Telo vycerpava tehotenstvi tak nemusi jeste kojeni. Udelala jsem to…
Na kojeni.net jsem se docetla ze jde tedy kojit i tandemove. Ale prijde mi ze v 10-11 mesicich uz z toho kojeni stejne moc nema.
Ale rozhodnout se musis sama… Jen jsem te chtela podporit kdybys nad tim uvazovala.
A je tu diskuse skoro-dvojcata pro ty co budou mit prcky blizko ![]()
Holky preji hezky vecer. Jen krasne sny a klidne hormony!
Já teda nevím, ale tandemové kojení mi přijde divný. Řešily jsme to s kámoškama… Přece to mlíčko je hodně výživný a určený pro malé miminko a ne pro roční batole.
Na kojeni.net jsem vycetla ze udajne je priroda mocna a umi pripravit 2 ruzne druhy. Kazde dite dostane pry to co potrebuje. Jen se snad nejdriv musi kojit miminko a pak starsi. Udajne jedna pani koji 5 deti najednou … ![]()
j.pampeliska píše:
Na kojeni.net jsem vycetla ze udajne je priroda mocna a umi pripravit 2 ruzne druhy. Kazde dite dostane pry to co potrebuje. Jen se snad nejdriv musi kojit miminko a pak starsi. Udajne jedna pani koji 5 deti najednou …
no tak to teda bych fakt nechtěla ![]()
Ahoj holky,
Tak jsem si četla tuhle mojí starou diskuzi a úplně jsem koukala.
Jsem už úplně zapomněla na ty šílené stavy…
Vždycky mě mrzí, že někdo nadhodí téma a ten konec se potom nedozvím… A proto jak jsem dopadla já?
Porod jsem měla krásný a relativně rychlý. Pobyt v nemocnici utekl rychle a já se těšila domů. Všechny nervy ze mě opadly. Kačenka je moc hodné miminko, vůbec skoro nepláče. Díky pohodovému porodu jsem mohla hned fungovat a všechno šlo tak nějak samo, bez nervů, bez pláče. Najednou jsem cítila, že tak to má být, že jsme konečně celá rodinka a od té doby si to jen a jen užívám. Deprese???? To slovo neznám.
Už během šestinedělí jsem se sklidnila.
A život ve velkém domě? To mi ani nevadí, ale život na vesnici pro mě není. Právě proto nás za měsíc a půl čeká stěhování do našeho drahého bytečku v Praze. Už se moc těším a ani toho stěhování se nebojím.
A co vy holky? Některé z vás už mají mimča u sebe, jiným se už termín blíží, co? Držím palce, ať máte takovou pohodičku jako já.
![]()
když jsem otevřela tvoji diskuzi, uplně jako bych četla o sobě
strach z poporodní deprese, rozbrečí mě skoro vše, sama se v sobě nevyznám, chci společnost, když mám někam vyrazit, tak se mi najednou nechce mezi lidi a na nikoho nemám náladu… No když jsem si v metříku všimla datumu druhého narození, podívala jsem se na datum diskuze a trošku mě zklamalo, že je to staré… ani jsem to nečetla celé a šla na konec, zajímalo mne, jestli se tu objeví aspoň jedna diskuze s koncem a hle, mile jsi překvapila ![]()
Já rodím za necelé dva měsíce, tak jsem fakt zvědavá, ale zažívám přesně co jsi popisovala…
No právě. Chtěla jsem to prostě dokončit… Stavy to byly fakt strašné. Úplně jsem zapomněla, že jsem vůbec tuhle diskuzi zakládala. Neboj, za chvilku půjdeš do finále a potom bude úleva. Náročné to je, ale člověk se vrátí do svých kolejí a jede tak, jak je zvyklý. Já měla asi největší strach, abych taková nebyla pořád. Držím ti palečky ať ty poslední dva měsíce utečou a ty to zvládneš bez nervíků. ![]()
Vzhledem k tomu, že jsem z kamarádů zatím jediná čekatelka a budoucí maminka, tak stavy, že na ně nemám náladu asi jen tak nepřejdou (ale to není jen těhu…)… a se zbytkem jsem já osobně nějak smířená, jen manžel tím chudák trpí, je mi ho líto
už ať je to za námi a jsem to zas já, a mám aspoň trochu chuť na sex, bo to se mnou chudák nevydrží ![]()
Děkuji za podporu
už to nějak doklepu ![]()
@Hellik, rada pocujem ze u teba vsetko dopadlo dobre. Pred tyzdnem som tiez porodila druhe dite, princeznicku a starsi bude mat 18mesiacov. Este stale zotavujem sa s porodu, boli ma nastrih, k tomu manzel odchadza na cely tyzden, a desim sa ako to prezijem
Tak uvidim ![]()
@eginka píše:
@Hellik, rada pocujem ze u teba vsetko dopadlo dobre. Pred tyzdnem som tiez porodila druhe dite, princeznicku a starsi bude mat 18mesiacov. Este stale zotavujem sa s porodu, boli ma nastrih, k tomu manzel odchadza na cely tyzden, a desim sa ako to prezijemTak uvidim
Hele, klasický příjezd domů.
Věř tomu, že druhé dítě je za odměnu. Můj manžel má taky práci, při které je třeba tři dny mimo. Děsila jsem se toho, ale dala jsem to. Dokonce mám pocit, že když není doma, tak toho zvládám daleko víc. Neboj, to dáš.
Ta hrůza z toho všeho je daleko horší než samotný život.
@Hovezinka hele, tak to se připrav, že za chvilku bude kolem tebe hafo těhotných a budou si k tobě chodit pro rady.
Já z party byla těhotná druhá a během roku otěhotněly ostatní. Asi je to těhu trošku i viroza. ![]()
@Hellik
mno to jsem zvědavá
ale je fakt, že se svatbou to bylo dost podobné… nic nic nic, přišli jsme s tím my a po nás dalších 5 svateb ![]()
@Hellik dufam ze to tak bude. Inac starsi syn zase ma zaludocne problemy, plus dostal rymu, a drzat jeho dalej od sestricky nejde. Mladsa ma zltacku, nejak neodchadza ji to. Ja este stale neviem sadnut normalne, a cely den na nohach tiez nevydrzim, silene ma bola nohy kvoli krcovym zilam. Manzel odletel dneska a prileti v piatok. Zatial prezivam, dufam ze co najskor sa zlepsi
![]()
PS: S blaznivej tehotnej sa stala blazniva matka v sestinedeli ![]()