Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera měla vloni v květnu takovou virozu, čaj po lžičkách a letěl ven, volala jsem na pohotovost a hned jsme měli přijet-dostala injekci tuším, že DEGAN a byl klid do dvou hodin.
@Anulka píše:
Dcera měla vloni v květnu takovou virozu, čaj po lžičkách a letěl ven, volala jsem na pohotovost a hned jsme měli přijet-dostala injekci tuším, že DEGAN a byl klid do dvou hodin.
no holt jsou pohotovosti a pohotovosti…
Ahoj!
Jak moc ji to bříško bolí?
Může to být viróza, ale taky slepák. Měl ho syn. Nejdřív bolesti břicha a pak se přidalo zvracení.
Neptala ses učitelky, jestli tam neřádí blicí virózy?
Kdyby nakonec skončila v té nemocnici, tak tam s ní klidně zůstat můžeš. Vyhnat tě nesmí, protože máš právo být se svým dítětem. Akorát můžeš dopadnout tak, že budeš nocovat na židli (jako já).
@Zizalka ucitelku jsem vyzpovidala…Ter je sama nikdo jinej neblije ani nic…k jidlu meli segedin…ale to kdyby ji bylo blbe z toho tak neblije tolik…bricho ji boli vzdycky jen pred tim nez zvraci, potom je klid…ja slepka zazila…to se clovek krouti nonstop…to uz by sme v tom spitalu byly..asi to bude nejaka viroza…jen jak ona nikdy nezvraci tak proste co clovek nezazil tak je vzdycky vyplasenej jak vcela z jara. a jeste zrovna dneska zapomel manzel telefon doma..takze i zakon schvalnosti funguje dokonale.
No a ve spitalu by me museli asi zastrelit kdyby me od ni chteli delit ![]()
Taky jsem měla loni dceru takhle blicí (5 let). Moje máma moc často-skoro vůbec-nehlídá a zrovna jí takhle chytla. Já byla v práci na dvanáctku, přítel byl mimo a máma jen vařila čaj, dávala po lž. colu, prala, utírala zvratky až do večera, než jsem dorazila já a přítel. Jeli jsem s ní na pohotovost a potom, co poblila auto, sebe, nás a celou pohotovost…dokonce nás vzali přednostně. Byl večer. Dali mi na výběr…buď vydržíme do rána s čajem po lžičkách nebo že půjde na příjem. Řekla jsem, že nevím, co vyřeším čekáním do rána, když už od asi 10 hod. zvrací a že to chci řešit hned, i kdyby jí měli na noc přijmout. A závěrem Ti napíšu proč, abych nemotala 2 věci dohromady. Arogantní sestra řekla"no tak tedy pojďte na příjem" a odvedla mě za Dr. Dr.,když zjistil, že jdeme „jen“ kvůli zvracení a že jinak jí nic není, se mě ptal, jaký je důvod toho, tam dceru nechat. Řekla jsem, že jsem dostala na výběr jen 2 možnosti, buď vydržet do rána a nebo příjem a on se divil. Řekl mi…„a nechcete tedy, že by jsme jí píchli kanylku tady na pohotovosti a když celý den nic v sobě neudržela, že by jsme jí nechali vykapat infuzi na zavodnění s lékem proti zvracení a za 3-4 hod.by pro Vás přítel přijel a jeli by jste domů“. Řekla jsem´že ano, infuze vykapala, dcera přestala zvracet a bylo. A ted, proč bych souhlasila i s příjmem. Je to asi 5 let zpět bylo blbě mému synovi(byl nějak v 1.třídě)…On má tedy vrozenou vadu střev, nemá kus tlustého střeva, čas od času, se musí dělat testy, jak je na tom s minerály..No a taky viróza..6 dní nejedl, z toho 3 dny pil jen tak, že jsem musela koupit flašku s dudlíkem a budila jsem ho-stále jen spal-na pití..On to Kulíškem nedožene, potřebuje dostat infuzi..jenže všude se šetří, že. Denně jsem byla v kontaktu s nějakým Dr. a všichni mi tvrdili, že je to ještě dobré. Na pohotovosti v nemocnici nás posílali domů, že dehydratovaný není, že to se pozná. Jasně, jsem zdravotník a taky vím, jak vypadá dehydratace, ale taky vím, že když 6-ti leté dítě pije(no pije, mačkala jsem mu pití z dudlíku přes zuby a on jen polykal) jen z dudlíku a není schpné polknout pití z hrnku, není něco v pořádku. Jenže Dr.na mě v tu chvíli jako na zdravotníka nekoukají, jen jako na matku, která musí s prominutím držet hu. u a krok (nesčetněkrát jsem se o tom přesvědčila). Ten 6 den, mě brácha vezl do nemocnice a já se rozhodla, že ho chci nechat přijmout stůj co stůj. Vím, jak mě třeba chirurgové varovali, že např. aktuální hodnota minerálů v těle je v první řadě vidět ve výsledcích v moči..v krvi se ta hodnota může dlouho držet jako dobrá. Takže, když se mi něco nebude zdát, mám nechat odebrat moč! Čekala nás neuvěřitelně plná čekárna, syn zhroucený na tvrdé židli, bílý jak stěna a brečel, že mu je blbě-no, vstal po skoro týdnu…šla jsem za Dr.,jestli nás může vzít dřív, že synovi není dobře. Nemohla, nebyli jsme na řadě. Po asi 10 min.jsem klepala znova s tím, že syn je astmatik a že se mu špatně dýchá. Museli jsme počkat dalších asi 10 min. a vzali nás..syn zkolaboval v ordinaci. Dostala jsem vynadáno, proč jsem něco neřekla…Když se probral, řekla jsem že chci na vlastní žádost požádat o příjem, že syn potřebuje zavodnit, že týden skoro nepije a že má určitě díky své diagnźe kleslé minerály v těle a že chci odebrat moč. Dr. vzala zkumavky a že mu odeberou krevm, ale s příjmem ať nepočítám. Mísila se ve mě bezradnost s naštvaností a řekla jsem, že znovu opakuji, že potřebuji vidět výsledky minerálů z moči a že jestli budou nízké, že vyšetření zaplatím. Musela jsem podepsat papír, kde bylo napsáno, že testy z krve a moči si matka Filipa… si hradí sama. Ale že příjem neudělá, že máme jet domů a za 3 hod.si mám zavolat. Ptala jsem se, jestli tam nemůžeme někde na výsledky počkat. Prý jen na těch tvrdých židlích v čekárně. Při odchodu jsem si neodpustila říct, že jestli budou výsledky špatné nebo jestli se doma něco stane, že jí budu žalovat a odjeli jsme domů. Brácha odjel do práce. Za 1,5 hod. telefon..,volala Dr. z nemocnice s vytřeštěným hlasem, že se mi moc omlouvá, že přišli výsledky z krve a z moči a že má hrozný hodnoty, že musí okamžitě nastoupit na příjem, že to vůbec nečekala a hrozně se mi omlouvala. Já řekla, že ale nemám odvoz. Zavolala nám sanitku a i když byla ambulantní, pořád se na nás chodila dívat a najednou byla hróózně přístupná a ochotná..Syn dopadl dobře, za pár dní jsme šli domů, ale tak mě tak napadlo, co by se dělo, kdyby jsem neotravovala..raději ani nedomyslet… Neříkám, že vy to máte stejné, ale já jsem od té doby hrozně opatrná a když se mi něco nezdá, raději jsem za protivnou matku..bohužel… Klára
No to je jasný, charta práv rodiču a dětí
ale jednou sem podepsala revers proto že na infekčním prostě bylo plno ![]()
Já už do nemocnice jezdim jen v případě největší nouze. Při posledním larygním dušení jsem si se 4 měsíčním kojencem přivezla ecoli
Musel být nakažen v nemocnici
během jednoho dne..
Léčila jsem to 4 měsíce které byli opravdu nekonečné. Silné prujmy(třeba 30 plen denně s toho 20cet až přes oblečení a všude kolem..
Takže mě v nemocnici jen tak neuvidí.
Kulíšek je taková domácí infuze která se pije:-).je to nápoj kterej zavodní organismus a dodá mu ztracené látky
Taky mě zajímá ten kulíšek…„domácí infuze“ nevim, co znamená…prosím o vysvětlení, ať jsem ještě chytřejší
@Izzz píše:
Taky mě zajímá ten kulíšek…„domácí infuze“ nevim, co znamená…prosím o vysvětlení, ať jsem ještě chytřejší
najdete si to na googlu - tam bude i pribalovy letak s kompletnim vysvetlenim..normalne koupis v lekarne…pouziva se pri zvraceni a prujmech
@Kamča.dalmatinka ty si mam pocit taky nekde z brnenska a vyuzivas tedy stejnou pohotovost…ja tam byla zatim jednou a velmi mi to stacilo ten pristup tam.
@mikitaa aha, já myslela, že doma mícháte nějakou vlastní recepturu
@mikitaa ahojky,syn měl tohle taky, ale když byl menší. Dávala jsem kulíška a ledové kostky z koly a čaj po lžičkách.
@klafina123 To je hrozný!!!
Hlavně, že se z toho malej dostal.
Ale ten přístup šílenej. ![]()
@mikitaa píše:
@Kamča.dalmatinka ty si mam pocit taky nekde z brnenska a vyuzivas tedy stejnou pohotovost…ja tam byla zatim jednou a velmi mi to stacilo ten pristup tam.
kdepak já sem z druhé strany ze západních čech
ale myslim si že ta pohotovost se někdy muže změnit v horor kdekoliv když narazíš na blbou osobu nebo přijdeš když dávaj ordinaci v ružové zahradě ![]()