Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat, blinkalo některé z vás miminko po vigantolu? A když jste ho vysadili, za jak dlouho blinkání přešlo?
Včera jsem vysadila a čekám na výsledek, je mi ho chudinky úplně líto. Občas jen ublinkne (vyteče mu to z pusy), jindy to z něj ale vyloženě vystříkne a nebo blinká natrávené mlíko.
Nasadili jsme ho v úterý ráno a v noci na středu začal hrozně blindit, do té doby jen občas ublinkával, od úterý snad po každém nakojení, tak v tom vidím souvislost, ale jestli to je opravdu z toho, to nevím jistě, ale doufám, že ano a že se to brzy zlepší.
Máte někdo stejnou zkušenost? ![]()
Kolik tydnu je miminku? Nase mala zacala blinkat (spis blit, jako ze casto z ni vylitl cely obsah zaludku, neprehanim) cca ve 3 tydnech. Zhruba v tu dobu jsme zacali davat Vigantol. Ale Vigantol jsme vysadili cca v 5 mesicich z duvodu silenych bolesti briska, bolesti presly v 6 mesicich diky probiotikum. Dcera vsak silene zvracela do 10 nebo 11 mesicu. 2 hodiny po prikrmu jsem ji nemohla nakojit. Pak to v tech 10 nebo 11 mesicich preslo ze dne na den.
@SabVok píše:
@Janča6 3 týdny a 4 dny
Tak to je podobne jako u nas. Ale myslim si, ze u nas to byla jen casova shoda s Vigantolem. Jinak jsem malou nesmela davat odrihnout, po nakojeni jsem ji dlouho nemohla prebalit (sebemensi manipulce zpusobila hrozne zvraceni), musela spat ve vyvysene poloze (meli jsme postylku podlozenou v hlavove casti).
@Janča6 no právě u nás to začalo přesně v ten den, kdy dostal poprvé vigantol. Ta noc byla hrozná, do té doby v noci neblinkal a přes den jen občas trošku, teď je to ale po skoro po každém nakojení. A je to takové zvláštní, protože to z něj nejde pokaždé samo, ale často to ze sebe “tlačí” a je vidět, že se mu navaluje.
@SabVok píše:
@Janča6 no právě u nás to začalo přesně v ten den, kdy dostal poprvé vigantol. Ta noc byla hrozná, do té doby v noci neblinkal a přes den jen občas trošku, teď je to ale po skoro po každém nakojení. A je to takové zvláštní, protože to z něj nejde pokaždé samo, ale často to ze sebe “tlačí” a je vidět, že se mu navaluje.
Aha, tak nasi male se nenavalovalo, z ni to proste vylitlo. A jake dlouho uz ten Vigantol nedavate?
@Janča6 píše:
Aha, tak nasi male se nenavalovalo, z ni to proste vylitlo. A jake dlouho uz ten Vigantol nedavate?
Včera jsem ho přestala dávat, ale zatím čekám a doufám, že to přejde. Všude jsem četla o prdíkách po vigantolu, ale o blinkání se zmiňovalo jen málo lidí… tak mě zajímá za jak dlouho přišlo zlepšení po vysazení.
@SabVok píše:
Včera jsem ho přestala dávat, ale zatím čekám a doufám, že to přejde. Všude jsem četla o prdíkách po vigantolu, ale o blinkání se zmiňovalo jen málo lidí… tak mě zajímá za jak dlouho přišlo zlepšení po vysazení.
Drzim palce, at je to brzo. A na Vigantol se vykaslete a kupte nejake setrnejsi kapky.
@SabVok Mohla bych se zeptat jak jste dopadli? Řeším teď stejnou situaci se skoro 3 týdenní dcerou.
S Vigantolem ne, ale nekdy mi pomahalo nedavat odrihnout. Proste uspat u kojeni vleze (na sikme rovine s hlavou vys) a nechat spat.
Ahoj holky, ten už nechci ani vidět, mě malá po něm neblinkala ublinkává častěji i když ho už nedostává, ale my jsme si žili. Hrozně nás po něm bolelo bříško a nejlepší je to, že je to i napsaný v příbalový informace a pediatři to stejně pro ty děti píšou. Tak jsme ho vysadili. A je klid. To byly strašný histeráky. Naposled co jsem jí ho dala tak jsem to udělala vědomě, a začalo to asi během hodiny… Neutichající řev, tak druhý den ho nedostala a byl klid ![]()
@SabVok píše:
Ahoj, chci se zeptat, blinkalo některé z vás miminko po vigantolu? A když jste ho vysadili, za jak dlouho blinkání přešlo?
Včera jsem vysadila a čekám na výsledek, je mi ho chudinky úplně líto. Občas jen ublinkne (vyteče mu to z pusy), jindy to z něj ale vyloženě vystříkne a nebo blinká natrávené mlíko.
Nasadili jsme ho v úterý ráno a v noci na středu začal hrozně blindit, do té doby jen občas ublinkával, od úterý snad po každém nakojení, tak v tom vidím souvislost, ale jestli to je opravdu z toho, to nevím jistě, ale doufám, že ano a že se to brzy zlepší.
Máte někdo stejnou zkušenost?
Teda jsem moc rád za to co tady píšete máme úplně stejný problém a vůbec jsme nevěděli jestli by to mohlo být tím děkujeme za informaci a určitě to bylo tím Vigantolem věřím tomu Jelikož jsme ho zapomněli pár dní brát a malá byla v pohodě předtím když ho měla poprvé tak vyblila všecko co v ní bylo teďka dlouho jsme ho nebrali byla v pořádku teď ho bereme dva dny a je to všecko zpátky šavle 0,5 m daleko a občas to natrávené mlíko
Taky už nevíme co s tím chudinka malá
budeme muset the říct doktorce co jiného místo toho brát
@Taťka Mickey píše:
Teda jsem moc rád za to co tady píšete máme úplně stejný problém a vůbec jsme nevěděli jestli by to mohlo být tím děkujeme za informaci a určitě to bylo tím Vigantolem věřím tomu Jelikož jsme ho zapomněli pár dní brát a malá byla v pohodě předtím když ho měla poprvé tak vyblila všecko co v ní bylo teďka dlouho jsme ho nebrali byla v pořádku teď ho bereme dva dny a je to všecko zpátky šavle 0,5 m daleko a občas to natrávené mlíkoTaky už nevíme co s tím chudinka malá
budeme muset the říct doktorce co jiného místo toho brát
Ahojky jestli ti po něm blinká tak bych ho vysadila a radši koupila něco jinýho. Kamarádka mi doporučila Teresii kapičky, třeba to bude lepší, zkus to uvidíš.
Určitě to vysazujeme a na ty kapičky se zeptám doktorky jestli je možné zaměnit potom dám vědět co na to malá děkuji hezký den
ted ráno zase vyblinkala to sražený mm
![]()
Proč ho dávat? Natož teď, v létě?
Dávají ho v posledni době každému - starému, mlademu…
Přebytek vitamínů D ovlivnuje vstřebávání vápníku - zrovna teď resím s jednou starší kamarádkou, která ho uziva a lékař ji rekl, že „vapenati“. Zejména u starých lidí se stává, že se vápník usazuje např. v srdci. Píšu laicky.
Mimochodem může být pak člověk i podrážděný, zapomnetlivy. Je to podobné jako s fluorem, který se také strkal všude možně a z těla se prakticky nevylučuje.
Jo, a další známá brala zase hodne vitamínů C, měla pak v krvi nadbytek železa - prý, z čeho?!
Anonym kvůli známým.