Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj vsechny zdravim,jak se mate?Zensky blizi se vanoce,a tak me zajima jak to mate s pecivem,jestly uz pecete,nebo je jeste brzy.Napr.linecky slep.marmeladou,kokosky,slehackove cukrovi,atd.diky
budu rada za kazdou zkusenou dobrou radu diky
ahoj, no ty by me taky zajimalo kdy zacnu pict, zatim mam jenom pernicky a to proto ze jsem delala adventni vence z perniku.. jinak ani nemam cas, jeste ze darky uz mam nakoupeny ![]()
Ahoj. Já mám v plánu letos péct jen perníčky (a to jsem už několik let plánovala nepéct vůbec a nakonec z toho bylo několik druhů
) a chystám se na ně co nejdřív. Budem je mít i jako ozdoby na stromečku, koule 3D, ale formičky jsem půjčila mamce (z jedné sady se udělá jen 5 koulí, tak si je vzájemně půjčujeme) a čekám, až mi je vrátí.
Blíží se ale fakt pomalu, na pečení je tak měsíc čas ještě
Začínám kolem mikuláše s perníčkama a pak postupně peču další.
Spíš suším citron a jablka na adventní věnec=) Ještě musíme s Majdou na šišky…
Jo, adventní věnce taky plánuju perníkové, ale ještě jsem nezačala
.
Mám cukroví hned měkké, nepotřebuje rozležet, takže s pečením nespěchám, stačí tak 14 dní před Vánocemi, ale klidně i na poslední chvíli, mám i recept na perníky, co jsou hned měkké.
No holky,tak zacnu pect zacatkem prosince,to bude tak akorat snad.No a jak to mate s vanil.rohlick,ja je pecu den pred stedrym dnem-protoze sou krehoucky.
Můžu se zeptat - sice se to netýká pečení, ale co dáváte malém dítěti na jídlo na Štedrý den???
Já dám rybu, ale jakou, kapr mi přijde nebezpečný - kosti… ve filém taky občas jsou má dva roky
ZuzaM píše:
Mám cukroví hned měkké, nepotřebuje rozležet, takže s pečením nespěchám, stačí tak 14 dní před Vánocemi, ale klidně i na poslední chvíli, mám i recept na perníky, co jsou hned měkké.
ZuzaM píše:
Já začínám péct vždycky začátkem prosince, kolem Mikuláše…ale perníčky teda nedělám, s těma začnu, až kvůli dětem ![]()
Já peču od začátku prosince, to linecké trochu chce, ale protože jsme v domku a mám chladnou spíž, tak tolik času nepotřebuju, v suchém paneláku by to asi trvalo déle. ![]()
Dvouleté děti mám a na Štědrý den dostanou to, co my - bram. salát a kapra. Ovšem vypreparuju jim ho. My teda máme štěstí, že nám kapra kuchá a dělá řízky můj taťka, který to umí fakt skvěle, že kostiček je naprosté minimum, ale když to holkám budu krájet na sousta, dovytáhnu tu případnou maličkou, co se občas objeví. Měly pár soust už loni.
Ahoj,já tedy péct nebudu,pač jsem tlustá
tchýně bude mít napečíno,muskej je srejně nejvíc na hořkou čokoládu
jediné,co by mě zajímalo,co dát malému k štědrovečerní večeři
uvažuju o filem s brambory…
kvaček píše:
Můžu se zeptat - sice se to netýká pečení, ale co dáváte malém dítěti na jídlo na Štedrý den???
Já dám rybu, ale jakou, kapr mi přijde nebezpečný - kosti… ve filém taky občas jsou má dva roky
Já od Anežčiných cca 2,5 let dělám rybí prsty Frosta (kupuju v Albertu nebo Bille), co se dají dát do trouby, tj nemusejí se smažit na pánvi v oleji). Nerada bych to zakřikla, kost jsme neměli a i to na obalu píšou. Ale to je ještě nejedl můj táta, ten najde kost snad ve všem (i když by měla být v celé závodní jídelně jedna jediná, dostane ji on
).