Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
kvaček píše:
Můžu se zeptat - sice se to netýká pečení, ale co dáváte malém dítěti na jídlo na Štedrý den???
Já dám rybu, ale jakou, kapr mi přijde nebezpečný - kosti… ve filém taky občas jsou má dva roky
Já od Anežčiných cca 2,5 let dělám rybí prsty Frosta (kupuju v Albertu nebo Bille), co se dají dát do trouby, tj nemusejí se smažit na pánvi v oleji). Nerada bych to zakřikla, kost jsme neměli a i to na obalu píšou. Ale to je ještě nejedl můj táta, ten najde kost snad ve všem (i když by měla být v celé závodní jídelně jedna jediná, dostane ji on
).
Přidávám recept na úžasné perníčky všichni je milujou, jsou druhý den měkké.
500g medu
500g mouky
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
250g pískového cukru
prášek do pečiva
2 lžíce rumu
10 utlučených hřebíčků
20 nových koření
badyán
skořice
fenykl
(místo koření lze i dvě lžičky směsi koření do perníku)
Med rozehřejeme, nalijeme do mouky a zapracujeme v těsto (medová hmota).
Zvlášť zpěníme žloutky s cukrem, rumem a práškem do pečiva a směsí koření.
Vaječnou hmotu nalijeme k medové a pomocí další mouky zapracujeme v hladké těsto.
Vyválíme placku a formičkami vykrajujeme tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C (horkovzdušná 150°C) asi deset minut - jen do světle hněda.
Diky za recept na pernicky,urcite se hodi
,jinak co dostane moje mala k veceri?To co my-bud kur.prsni rizek,nebo rybi prsty iglo-peceny v troube(nemusi se smazit na oleji,sou vyborny)a trocha bram.salatu,pohoda malej chutna ![]()
veras píše:
Rada vyzkousim,jestly se podelite s receptikem,na pernickydekuji
ZuzaM píše:
Mám cukroví hned měkké, nepotřebuje rozležet, takže s pečením nespěchám, stačí tak 14 dní před Vánocemi, ale klidně i na poslední chvíli, mám i recept na perníky, co jsou hned měkké.
Tady je recept:
140g práškového cukru, 2 vejce (+1 vejce na potření), 100g Hery, 2 lžíce medu, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička jedlé sody, 400g hl.mouky
Linecké taky peču max 14 dní před Vánocemi, ale spíš míň.
Tak já začínám péct začátkem prosince, nejdřív peču pracny, náš Davídek je miluje tak musím za dvou dávek a ty potřebují trochu uležet, aby změkly a pak tak za týden začínám s ostatníma druhama, ale moc to přehánět letos nebudu.
Jinak jsem malýmu k večeři dávala salát a řízek, z ryby jsem měla strach.
My dáváme malému kapra a salát už od roku a něco. Když mu to v prstech přeberu, tak mu kost v krku uvíznout nemůže.