Blizi se pomalu vanoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
10.11.10 17:22
kvaček píše:
Můžu se zeptat - sice se to netýká pečení, ale co dáváte malém dítěti na jídlo na Štedrý den???
Já dám rybu, ale jakou, kapr mi přijde nebezpečný - kosti… ve filém taky občas jsou má dva roky

Já od Anežčiných cca 2,5 let dělám rybí prsty Frosta (kupuju v Albertu nebo Bille), co se dají dát do trouby, tj nemusejí se smažit na pánvi v oleji). Nerada bych to zakřikla, kost jsme neměli a i to na obalu píšou. Ale to je ještě nejedl můj táta, ten najde kost snad ve všem (i když by měla být v celé závodní jídelně jedna jediná, dostane ji on :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
10.11.10 17:39

No už jen 6 týdnů 8-o 8-o 8-o 8-o

• Citovat
  • Upravit
veverttka
10.11.10 19:50

Přidávám recept na úžasné perníčky všichni je milujou, jsou druhý den měkké.

500g medu
500g mouky
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
250g pískového cukru
prášek do pečiva
2 lžíce rumu
10 utlučených hřebíčků
20 nových koření
badyán
skořice
fenykl
(místo koření lze i dvě lžičky směsi koření do perníku)

Med rozehřejeme, nalijeme do mouky a zapracujeme v těsto (medová hmota).
Zvlášť zpěníme žloutky s cukrem, rumem a práškem do pečiva a směsí koření.
Vaječnou hmotu nalijeme k medové a pomocí další mouky zapracujeme v hladké těsto.
Vyválíme placku a formičkami vykrajujeme tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C (horkovzdušná 150°C) asi deset minut - jen do světle hněda.

• Citovat
  • Upravit
220
10.11.10 20:27

Diky za recept na pernicky,urcite se hodi :palec: ,jinak co dostane moje mala k veceri?To co my-bud kur.prsni rizek,nebo rybi prsty iglo-peceny v troube(nemusi se smazit na oleji,sou vyborny)a trocha bram.salatu,pohoda malej chutna :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
10.11.10 20:28
veras píše:
Rada vyzkousim,jestly se podelite s receptikem,na pernicky :wink: dekuji
ZuzaM píše:
Mám cukroví hned měkké, nepotřebuje rozležet, takže s pečením nespěchám, stačí tak 14 dní před Vánocemi, ale klidně i na poslední chvíli, mám i recept na perníky, co jsou hned měkké.

Tady je recept:
140g práškového cukru, 2 vejce (+1 vejce na potření), 100g Hery, 2 lžíce medu, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička jedlé sody, 400g hl.mouky

Linecké taky peču max 14 dní před Vánocemi, ale spíš míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
10.11.10 21:57

Tak já začínám péct začátkem prosince, nejdřív peču pracny, náš Davídek je miluje tak musím za dvou dávek a ty potřebují trochu uležet, aby změkly a pak tak za týden začínám s ostatníma druhama, ale moc to přehánět letos nebudu.
Jinak jsem malýmu k večeři dávala salát a řízek, z ryby jsem měla strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.10 07:01

My dáváme malému kapra a salát už od roku a něco. Když mu to v prstech přeberu, tak mu kost v krku uvíznout nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí