Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
mám na vás dotaz. Jsem 38+5 a od včera pd večera mám bolesti břicha. Měla jsem i poslíčky, ale když jsem si lehla, tak se všechno uklidnilo. Jediné co, tak mi přetrváva bolest v podbřišku jako při MS a bolest zad. Žádné špinění a ani hlenová zátka.
Tak bych se chtěla zeptat, jestli to už značí blížící se porod?
Předem moc děkuji:)
@Janča6 Večer byli, ale od té doby co mě vzbudila ta bolest, tak mě ten podbřišek bolí jen při pohybu a když sedím. V leže nic.
@stroni píše:
@Janča6 Večer byli, ale od té doby co mě vzbudila ta bolest, tak mě ten podbřišek bolí jen při pohybu a když sedím. V leže nic.
Tak to byli jen poslicci
Nezbyva nez vydrzet ![]()
A spineni a odchod hlenove zatky muzou zacit tydny pred porodem nebo tak nemusi byt vubec postrehnute pred porodem. Takze tim bych se neridila. Hlavne temi bolestmi.
Dopředu nepoznáš skoro nikdy. Lékaři Ti řeknou, jestli máš připravený čípek, hlavička naléhá apod., ale ani to neznamená brzký porod. Ty poslíčky můžeš mít klidně měsíc. Známá měla posly cca 3 týdny před termínem a porod nakonec vyvolávaný.
@AndulkaMa píše:
Dopředu nepoznáš skoro nikdy. Lékaři Ti řeknou, jestli máš připravený čípek, hlavička naléhá apod., ale ani to neznamená brzký porod. Ty poslíčky můžeš mít klidně měsíc. Známá měla posly cca 3 týdny před termínem a porod nakonec vyvolávaný.
Ano ano, posledne jsem mela velmi intenzivni poslicky vice nez 6 tydnu.
@Janča6
Já mám za sebou 3 porody a poslíčky jsem měla teď až u posledního ale jen jednou v noci asi hodinu a půl. A to bylo cca 10 dní před porodem.
@AndulkaMa píše:
@Janča6
Já mám za sebou 3 porody a poslíčky jsem měla teď až u posledního ale jen jednou v noci asi hodinu a půl. A to bylo cca 10 dní před porodem.
V prvnich dvou tehotenstvich jsem je nemela vubec, ve tretim zacaly cca mesic pred porodem, ale tak 2× do tydne treba 4 hodiny v kuse. Ve ctvrtem tehotenstvi mi silene tvrdlo bricho cca od 26. tydne a cca od 33. nebo 34. tydne jsem mela nekolikrat denne pravidelne dost bolestive poslicky po 2 minutach vzdycky tak 3 hodiny v kuse. Ale ten pravy porod par dni pred terminem jsem poznala ![]()