Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, co mám dělat, když má Jana-7 měsíců poslední dobou bobkovitou stolici? Vypadá to jako u králíka. Kadí mi prostě tvrdé bobky a trápí jí to. Brečí mi u toho. Pít dostává hodně, ovoce jí taky dávám. tak já už nevím.
Natálka má taky ten problém, ale nemá z toho bolesti. Taky dávám pít hodně, i štvestkovou šťávu ale nepomáhá to. Někde jsem slyšela že pomáhají probiotika, ale nemáme vyzkoušené.
Jednoznačně doporučuji probiotika… po těch se mi malá hnedka vyprázdní jak se patří. Máme vyzkoušené jak sypké do jídla tak i kapičky. Obojí v pohodě.
Pokud už máte příkrmy, tak vyloučit ty, kde je mrkev - můj mladej jí nemohl skoro do roka, protože po ní byl pořád „zacpanej“… jinak zbytek už tak, jak bylo psáno výše - probiotika, švestkovou šťávu..
Trpíme na zácpu od miminka takže zkoušet kde co - švestkovou šťávu, nám mnohem líp zabrala ta opravdu z kompotu než ta dětská (na cukry už jsem prděla s našimiproblémy) probiotika, z ovoce hrušky, vyloučit banány, přidat vařené vločky do ovoce, můžet už zkusit i bílý jogurt ten teď hodně pomohl nám. Ovoce zkus čerstvé. Hodně pít, malej vypije i 350 ml za den a stejně má problémy. A masírovat bříško před jídlem. A když je nejhůř tak lactulosu.
A víc než mrkev bych vyloučila rýži, a bacha v kupovaných je to všude i v přesnídávkách.