Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Synovi dnes vyskočila vyrážka. Od pondělka má přes 38, zánět spojivek, hnisavou rýmu, tak nevím jestli se k virozé přidala i šestá nemoc. Takto to vypadá
@Lucili to se mi nezdá.. U nás to byly drobné červené fleky, tohle je dost velký ![]()
@Lucili tohle nevypadá na šestou nemoc, ty vyrážky vypadají jinak. Tohle mi přijde spíš jako reakce na nšco ![]()
Taky bych řekla, že tohle šestá nebude
Má to i jinde, nebo jen takhle na bříšku? Přijde mi to spíš jako kontaktní alergie ![]()
Může to být pátá nemoc, dcera ji měla v 5 měsících, ale nejsem schopná to diagnostikovat určitě.
Jsou to podobné skvrny, fleky, jakoby pod kůží, žádné výstupky a ty skvrny postupně splývají.
Obě tyto nemoci jsou způsobené herpetickým virem.
Taky se mi to jako šestka nepozdává, malý ji měl v půl roce a mám dojem, že ta vyrážka se takovýma puchýřkama neprojevuje..tohle vypadá to spíš jak nějaká kopřivka, možná něco alergického
@Jana206 pátá nemoc ale začíná na obličeji. Typickou skvrnou ve tvaru motýla. Mně se to taky zdá spíš jako alergická reakce.
Děkuju
Napadlo mě, jestli to nemůže být reakce na moje antibiotika (penicilin), pořád kojím a beru je od včerejška, jak je malý nemocný, tak nejí a kojím častěji. Už se mu to rozlezlo po celém těle, ale nesvědí ho to
@Lucili no to klidně může být.. Já jako malá měla reakci na penicilín - naskákaly mi fleky po celém těle, teď v dospělosti ho snáším dobře.. Asi bych někam zavolala, pro jistotu
I když jako kojící stejně moc jiných antibiotik nemůžeš.. Fakt to ale vypadá jako alergie, to napsaly všechny..
@Fíková píše:
@Jana206 pátá nemoc ale začíná na obličeji. Typickou skvrnou ve tvaru motýla. Mně se to taky zdá spíš jako alergická reakce.
Nemusí začínat, dcerce začala na stehně a potom až za pár hodiny měla motýla na obličeji.
My jsme s tím byli na pohotovosti a ještě druhý den u dětské doktorky, tak víme přesně, že to měla.
@Lucili nám skončila 6stá nemoc v pondělí-přes víkend měla malá 40horečky, který nešly srazit, a pak měla něco jako kopřivku po celých zádíčkách a bříšku, u kluka to bylo to samé-40 horečky a po 4 dnech tahle kopřivka
Dobrý den, omlouvám se, že vstupuji do staré diskuze, ale dcera má teď dost podobnou vyrážku… a taktéž bojujem s virózou. Mohu se zakladatelky zeptat, co to nakonec bylo?