Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, mám prosbu. jsem v 37 tt a střídá se mi standartní bolest jako při menstruaci a bodavou bolestí a občas se přidají i třísla.Břicho mám z 85 % přes den tvrdé. Znamená to,že se blíží porod? nebo co by to mohlo být? díky ![]()
Ahoj, ja jsem ve 34tt a takobe bolesti pichave mam porad i ty trisla, doktorka mi rikala ze ty trisla jsou z toho ze porad chodim, ze mam byt v klidu, ale pokud se blizi porod tak to nevim je to mozne
To budou nejspíš poslíčci, znamená to, že se ti to tam dole připravuje, děloha se trénuje na porod, a připravují se porodní cesty ![]()
Ahoj holky, jsou poslíčci pravidelný? Mám bolesti podobné silným MS bolestem, po 20 minutách, málem jsem nedošla z venku. Budu měřit dál a uvidím. Jak poznám že rodím? Dala jsem si sprchu a zatím jedna kontakce ( bolest) ale trvá tak 3-4 minuty, pak klid
Jsem 38+ 2
Kontrakce trvá kolem 1minuty max., takže to budou asi ještě poslové ![]()
Sannyday píše:No vidíš to
Byly to mí první poslíčci a úspěšně jsem je zaspala, díky![]()
![]()
zdravím, jsem 39tt a už od půl třetí ráno mám menstruační bolesti silné!Trvá to už celý den v intervalech zhruba 10-15min a trvá to tak půl minuty pak to odezní a také slabounký průjem četla jsem že to může souviset
no bolí to dost ale zase to odezní a je chvíli klid, jsem prvorodička tak jsem nechtěla plašit, před dvěma dny jsem byla na kontrole a nic porodu nenasvědčovalo tak teď nevím co dělat
no ale vzhledem k tomu že je zítra sobota se asi k doktorovi nedostanu takže co teď??Mám čekat až polezu po zdi a pak si volat sanitku??
![]()
Ahojda, jsem také prvorodička,ale furt se na vše ptám, myslím že máš zatím silné poslíčky, jakmile si dáš horkou vanu, mělo by se ulevit a pokud ne, tak pak bych jela do porodnice,protože ti to ta voda bud utlumí a nebo rozjede porod.
zanet1109 píše:
Ahojda, jsem také prvorodička,ale furt se na vše ptám, myslím že máš zatím silné poslíčky, jakmile si dáš horkou vanu, mělo by se ulevit a pokud ne, tak pak bych jela do porodnice,protože ti to ta voda bud utlumí a nebo rozjede porod.
děkuji za radu jdu do sprchy a uvidíme ![]()
Ahoj holky, už tři dny mám jen při chůzi občas bodavou bolest v podbříšku (je to jako by mi tam někdo šťoural nožem).Byla jsem z toho tak vyplesklá, že jsem dneska jela k doktorovi, ten mě vyšetřil, na blížící porod to nevypadá a udělal monitor, ten taky ok.Ale tu bolest mám pořád. Nic mi k tomu neřekl od čeho to může být. Jinak dost trpim na zácpy, je to možný, že to mám od toho, na to jsem se ho zapomněla zeptat.